Gepost op

Pictostudio Pro en Internet Explorer 11

Gebruikers van Pictostudio Pro die werken met Internet Explorer krijgen deze zomer te maken met een belangrijke verandering.

We gaan de ondersteuning voor Internet Explorer 11 en Microsoft Edge Legacy (de eerste versie van Egde) vanaf 1 augustus 2021 uitfaseren. Per 1 januari 2022 staken we de ondersteuning voor beide browsers.

Als je gebruikt wilt blijven maken van alle mogelijkheden van Pictostudio Pro, raden we je aan een andere browser te downloaden. Alternatieve zijn onder andere Google Chrome, Microsoft Edge (laatste versie), Mozilla Firefox en Apple Safari (voor Mac).

Toelichting

Browsers, de computerprogramma’s waarmee je websites bezoekt, zijn de afgelopen jaren veel sneller, veiliger en slimmer geworden.

Dankzij de veelzijdigheid van browsers kunnen we programma’s zoals Pictostudio Pro als online applicatie aanbieden. Het is niet meer nodig een programma te installeren, het bezoeken van een webpagina volstaat.

We willen ook in de toekomst de nieuwste mogelijkheden van moderne browsers optimaal benutten met Pictostudio Pro. Dat betekent dat we langzaamaan functies gaan toevoegen die niet meer zullen werken in oude browsers.

Als je na 1 augustus Pictostudio Pro opent in Internet Explorer 11 of Edge Legacy, loop je de kans dat je bij het gebruik van sommige functies een foutmelding krijgt of dat Pictostudio Pro (heel) traag reageert.

Achtergrond

Internet Explorer 11 is inmiddels acht jaar oud en wordt al niet meer bijgewerkt door Microsoft. De opvolger heet Microsoft Edge, waarvan inmiddels al een aantal versies in omloop zijn. We blijven de meest recente versie van Microsoft Edge ondersteunen.

We zijn continu bezig met met het verbeteren van Pictostudio Pro. Vier jaar geleden zijn we begonnen met het bouwen van dit pakket. In de tussentijd is er op het gebied van internettechnologie veel veranderd.

Meer informatie

Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of Pictostudio Pro en Internet Explorer? Stuur een e-mail naar michael@spelpartners.nl.