Technische informatie

Deze informatie is bedoeld voor ICT-managers en systeembeheerders. Als gebruiker heb je deze informatie niet nodig om dit programma te kunnen installeren of gebruiken.

PictoCanvas is een web-omgeving die direct vanuit de browser benaderd wordt. Er is geen installatie nodig. Onze omgeving is geschikt voor recente versies van Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari en Microsoft Edge.

Internet Explorer wordt niet ondersteund.

Het geheugengebruik van PictoCanvas is afhankelijk van het aantal afbeeldingen in een document, maar zal gemiddeld tussen de 50 en 100 MB liggen. Browsers maken gebruik van ‘garbage collectors‘ die met onregelmatige intervallen het geheugengebruik van de applicatie optimaliseren. Tussen die intervallen in kan het geheugengebruik van PictoCanvas tijdelijk oplopen tot meer dan 250 MB.

Het opslaan en exporteren van PDF-bestanden werkt in alle browsers.

Al het contact tussen de browser en onze server verloopt over een beveiligde HTTPS-verbinding. Voor het openen en opslaan van documenten in Google Drive, OneDrive, SharePoint en Dropbox maken we gebruik van pop-ups om in te loggen. In sommige browsers moet de pop-up blocker worden uitgeschakeld.

Wij slaan geen inloggegevens van Google, Microsoft of Dropbox op op onze server.

Voor technische vragen kun je contact opnemen met de ontwikkelaar: michael@spelpartners.nl