Technische informatie

Deze informatie is bedoeld voor ICT-managers en systeembeheerders. Als gebruiker heeft u deze informatie niet nodig om dit programma te kunnen installeren of gebruiken.

Pictostudio voor Office is een Windows programma geschikt voor Windows 7, 8 en 10. Meerdere instellingen en bedrijven gebruiken Pictostudio voor Office in een Citrix-omgeving.

Met het programma kunt u pictogrammen invoegen in Microsoft Word, Excel en Powerpoint. Het programma werkt met alle versies van Microsoft Office voor Windows, waaronder Office 2010, 2013 en 2016. Ook de Windows-programma’s van Office 365 worden ondersteund. Daarnaast kunt u pictogrammen naar het klembord kopiëren en invoegen in andere programma’s (Google Docs, e-mail, Paint, WordPad, Paper Chart Maker etc.).

Het programma maakt gebruikt van een HTTPS-verbinding naar www.loggon.net voor het versturen van informatie (zoals het controleren van de licentiecode) en het ophalen van (nieuwe) pictogrammen.

Het programma gebruikt de browserweergave van Internet Explorer 10 of later voor het tonen van de zoekresultaten. Er wordt geen analytische data met de server gedeeld.

Een internetverbinding is noodzakelijk om Pictostudio voor Office te gebruiken, ook nadat het programma gestart is.

Pictostudio voor Office is ontwikkeld op basis van het Microsoft NET-framework. Indien u niet de geschikte versie van het NET-framework heeft geïnstalleerd, krijgt u hierover direct bij het opstarten een melding. Het programma gebruikt tussen de 50 en 70 MB RAM-geheugen.

De licentiecode wordt pas na de installatie ingevoerd, het programma zelf kan dus deel uitmaken van een image. De licentiecode wordt versleuteld opgeslagen in het HKEY_CURRENT_USER deel van het Windows register, daarbij maken we gebruik van de User Data Protection DPAPI.

Binnen virtuele en netwerkomgevingen, zoals Windows Server en Citrix, wordt registerinformatie die deel uitmaakt van HKEY_CURRENT_USER doorgaans door middel van een profielmanager van sessie naar sessie meegenomen.

 

Voor technische vragen kunt u contact opnemen met de ontwikkelaar: michael@spelpartners.nl