Technische informatie

Deze informatie is bedoeld voor ICT-managers en systeembeheerders. Als gebruiker heb je deze informatie niet nodig om dit programma te kunnen installeren of gebruiken.

Pictostudio voor Office is een Windows programma geschikt voor Windows 7, 8, 10 en 11. Meerdere instellingen en bedrijven gebruiken Pictostudio voor Office in een Citrix-omgeving.

Met het programma kun je pictogrammen invoegen in Microsoft Word, Excel en Powerpoint. Daarnaast kun je pictogrammen naar het klembord kopiëren en invoegen in andere programma’s (Google Docs, e-mail, Paint, WordPad, Paper Chart Maker etc.).

Het programma werkt met alle Windows-versies van Microsoft Office, waaronder Office 2010, 2013 en 2016. Ook de Windows-programma’s van Office 365 worden ondersteund. Het is niet mogelijk om vanuit Pictostudio voor Office direct pictogrammen in de online omgeving  van Office 365 in te voegen, maar je kunt wel met Pictostudio voor Office opgemaakt pictogrammen kopiëren en vervolgens plakken in de online omgeving van Office 365.

Het programma maakt gebruikt van een HTTPS-verbinding naar www.loggon.net voor het versturen van informatie (zoals het controleren van de licentiecode) en het ophalen van (nieuwe) pictogrammen.

Het programma gebruikt de browserweergave van Internet Explorer 11 voor het tonen van de zoekresultaten. Er wordt geen analytische data met de server gedeeld.

Een internetverbinding is noodzakelijk om Pictostudio voor Office te gebruiken, ook nadat het programma gestart is.

Pictostudio voor Office is ontwikkeld op basis van het Microsoft NET-framework. Indien je niet de geschikte versie van het NET-framework hebt geïnstalleerd, krijg je hierover direct bij het opstarten een melding. Het programma gebruikt tussen de 50 en 70 MB RAM-geheugen.

De licentiecode wordt pas na de installatie ingevoerd, het programma zelf kan dus deel uitmaken van een image. De licentiecode wordt versleuteld opgeslagen in het HKEY_CURRENT_USER deel van het Windows register, daarbij maken we gebruik van de User Data Protection DPAPI.

Binnen virtuele en netwerkomgevingen, zoals Windows Server en Citrix, wordt registerinformatie die deel uitmaakt van HKEY_CURRENT_USER doorgaans door middel van een profielmanager van sessie naar sessie meegenomen.

Wij bieden twee alternatieve distributiemogelijkheden aan voor partijen die grotere aantallen licenties afnemen en de licentiecodes graag centraal willen beheren. Klik hier voor meer informatie.

Voor technische vragen kun je contact opnemen met de ontwikkelaar: michael@spelpartners.nl