Geplaatst op

Recent toegevoegde Visitaal-pictogrammen

Op basis van actuele onderwerpen en vragen uit de zorg, het onderwijs en van ouders ontwerpen wij (bijna) iedere week nieuwe Visitaal-pictogrammen. Gebruikers van Pictostudio Pro, Pictostudio voor Office (vanaf pakket 2) en PictoCanvas (vanaf pakket 2) hebben automatisch toegang tot deze toevoegingen.

Een overzicht van alle recent toegevoegde Visitaal-pictogrammen vind je hier.

De bibliotheek van Visitaal bestaat inmiddels uit meer dan 3000 pictogrammen over uiteenlopende onderwerpen, verdeeld over 38 categorieën. Een compleet overzicht van alle beschikbare Visitaal-pictogrammen vind je hier.

Geplaatst op

Storing websites en Pictostudio verholpen

Onze websites en diensten waren woensdag helaas lange tijd onbereikbaar. De hostingpartij die ervoor zorgt dat u onze websites kunt bezoeken had te maken met een ernstige storing.

De afspraak is dat zulke storingen binnen een uur verholpen moeten worden, maar deze storing was dermate groot dat het veel langer duurde voordat onze websites en diensten weer beschikbaar waren.

Voor zover wij nu kunnen overzien zijn er geen gegevens verloren gegaan. Mocht het u niet meer lukken in te loggen, dan kunt u contact met ons opnemen en wij helpen u verder.

Onze excuses voor het ongemak.

Geplaatst op

Gratis webinars over Pictostudio

Vanaf begin mei organiseren we gratis webinars waar je aan kunt deelnemen als je meer te weten wilt komen over Pictostudio Pro, Pictostudio voor Office, PictoCanvas en de Visitaal-pictogrammen.

Tijdens onze gratis webinars laten we zien hoe je zelf dag- en weekschema’s, stickervellen, stappenplannen en andere soorten documenten maakt. Ook kun je vragen stellen over onze programma’s en pictogrammen.

Op de volgende dagen kun je deelnemen aan ons webinar:

Introductie Pictostudio en Visitaal-pictogrammen

 • donderdag 2 mei 19:30
 • donderdag 16 mei 19:30
 • donderdag 30 mei 19:30

Vragenuurtje over Pictostudio en Visitaal-pictogrammen

 • woensdag 8 mei 16:00
 • woensdag 22 mei 16:00

Meld je nu aan voor ons gratis webinar over Pictostudio en Visitaal-pictogrammen.

Geplaatst op

Visitaal Chat is app van de week op Androidworld

Icoon voor chat-app Visitaal Chat

Androidworld kiest Visitaal Chat als app van de week


‘Hierdoor is het fijn dat er een soort WhatsApp is gekomen voor mensen die het beter doen zonder al die prikkels en ingewikkeldheden zoals taal en spelling. Visitaal Chat is dan ook niet per se alleen handig voor mensen met een verstandelijke beperking: we kunnen ons zomaar voorstellen dat bijvoorbeeld ook mensen in het spectrum baat hebben bij de wat rustigere natuur van Visitaal Chat.’

Lees het bericht op AndroidWorld

Geplaatst op

Nieuwe handleiding voor Pictostudio Pro

Voor gebruikers van Pictostudio Pro hebben we vandaag een nieuwe handleiding online gezet. In deze handleiding bespreken we een aantal functies die niet eerder (volledig) gedocumenteerd waren, waaronder:

 • het verschil tussen Opslaan en Export als PDF;
 • hoe afbeeldingen, tekstvlakken, klokken en timers in te voegen;
 • bewerken van klokken en timers;
 • afbeeldingen vanuit Pixabay invoegen;
 • beheren van de afbeeldingenbibliotheek;
 • celranden opmaken en bewerken;
 • symbolen ‘uitvullen’;
 • gebruik van de verzamelingen rechterzijde scherm;
 • hoe cellen dupliceren (kopiëren) en verplaatsen;
 • hoe cellen samenvoegen en splitsen;
 • meerdere cellen tegelijk selecteren;
 • nieuwe pagina’s toevoegen en pagina’s verwijderen.

Klik hier om de nieuwe handleiding te downloaden.

Geplaatst op

Aankondiging: Visitaal Chat

UPDATE: een publieke testversie van Visitaal Chat is inmiddels beschikbaar voor Android en iOS (iPhone). Kijk voor de downloadlink en meer informatie op www.visitaal.nl/chat

Whatsapp, Telegram en Signal maken de wereld een stukje kleiner. Waar je ook bent, dankzij deze handige apps kun je altijd makkelijk een berichtje sturen. Maar wat te doen als je wordt buitengesloten, omdat je niet kunt lezen en schrijven? Voor die mensen lanceren wij deze zomer een nieuwe gratis app: Visitaal Chat.

In 2019 bouwden wij de app Pictostudio Hallo, waarmee je gesprekken met Visitaal-pictogrammen kunt voeren. We ontwikkelden Pictostudio Hallo in samenwerking met de zorginstelling Middin. De testgebruikers van Middin, bestaande uit een groep zorgverleners en cliënten, waren zeer positief over de app.

Maar omdat het geld kost om een goede server voor Pictostudio Hallo te huren, besloten we de app aan te bieden als een betaalde dienst met een abonnement. En daarom kon niet iedereen van de app gebruik maken.

Inmiddels is Spelpartners flink gegroeid. We werken samen met veel grote zorg- en onderwijsinstellingen. Daardoor kunnen we nu een nieuwe app te ontwikkelen die we gratis gaan aanbieden aan iedereen die graag berichten met Visitaal-pictogrammen verstuurd naar vrienden en familie: Visitaal Chat.

Verder lezen Aankondiging: Visitaal Chat
Geplaatst op

Talk2Mama: een nieuwe app met pictogrammen voor aanstaande moeders

Infographic Help! Mijn zwangere cliënt begrijpt me niet?!

Spelpartners ontwikkelt ook tools en applicaties voor maatschappelijke opgaven in samenwerking met andere partijen. Zoals Talk2Mama, een app met eenvoudige pictogrammen, animaties en stappenplannen die kwetsbare toekomstige moeders ondersteunt tijdens de zwangerschap. Op 21 april wordt deze app gelanceerd met een online workshop voor professionals uit de jeugdzorg en geboortezorg.

Meer informatie over ondersteunde communicatie voor kwetsbare aanstaande moeders vind je hier.

Geplaatst op

Pictostudio voor Office update

Afgelopen weekend hebben we voor al onze gebruikers Pictostudio voor Office geüpdatet. De update bestaat uit een groot aantal kleine verbeteringen:

 • Pictostudio voor Office is aanzienlijk sneller geworden;
 • de vormgeving van PictoCanvas hebben we nu ook in Pictostudio voor Office opgenomen (en volgende maand volgt Pictostudio Pro);
 • tijdens het bewerken van een pictogram kun je vertalingen1 voor dat pictogram opvragen en invoegen;
 • naast de categorieën staat vermeld hoeveel pictogrammen er beschikbaar zijn;
 • we tonen het aantal recent toegevoegde pictogrammen in het rood;
 • het programma onthoudt de lettergrootte en het niveau expliciete pictogrammen.
Verder lezen Pictostudio voor Office update
Geplaatst op

Binnenkort update Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro

Binnenkort komt er een grote update voor Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro uit. Dankzij deze update worden beide programma’s een stuk sneller, makkelijker in het gebruik en beschikken ze over een aantal nieuwe mogelijkheden. Aan de update is ruim 8 maanden gewerkt.

Bestaande klanten hoeven zelf geen actie te ondernemen, ze krijgen automatisch toegang tot deze update. Beide programma’s blijven er in grote lijnen hetzelfde uitzien, wel hebben we een aantal nieuwe mogelijkheden toegevoegd (zie hieronder). Naar verwachting maken we de nieuwe versies eind februari of begin maart beschikbaar.

Verder lezen Binnenkort update Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro