Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen eten in Pictostudio

pictogrammen eten

De nieuwe pictogrammen eten van deze week in Pictostudio

Hieronder zie je de nieuwe en vernieuwde pictogrammen eten die we deze week toevoegen aan Pictostudio. Met de gebruiksvriendelijke software van Pictostudio kun je zelf pictogrammen aanpassen en plaatsen in je documenten. Zo kun je bijvoorbeeld de tekst en kleur aanpassen, pictogrammen combineren of spiegelen.
Heb je een idee voor een pictogram, of wil je een offerte of uitleg over werken met Pictostudio? Laat het ons weten via de mail.

De nieuwe pictogrammen eten van deze week

De pictogrammen eten die we hebben toegevoegd aan de Pictostudio kun je direct gebruiken in je ondersteunde communicatie. In Pictostudio kun je zelf eenvoudig de tekst of kleur aanpassen of andere bewerkingen doen. Je hebt altijd de beschikking over bijna 3.000 eenvoudige pictogrammen die passen in de Nederlandse context. En je kunt de pictogrammen ook gemakkelijk vertalen: De meeste Visitaal-pictogrammen zijn vanaf pakket 2 op verzoek ook beschikbaar in het Arabisch, Engels, Frans, Pools.
Deze pictogrammen kun je vanaf vandaag meteen toepassen in je ondersteunde communicatie:

 • Pictogram Broccoli
 • Pictogram Groente
 • Pictogram Groente en fruit
 • Pictogram Keuken
 • Pictogram Koolrabi
 • Pictogram Kool
 • Pictogram Pannenkoek
 • Pictogram Pannenkoek op bord
 • Pictogram Water koken
 • Pictogram Witlof
pictogrammen eten

Ondersteunde communicatie met pictogrammen ontwerpen

Communicatie is belangrijk voor iedereen. Zeker voor mensen met een verstandelijke of communicatieve beperking. In het dagelijks leven komen deze mensen veel situaties tegen die voor onrust en onbegrip zorgen. Goede ondersteunde communicatie kan hierin veel betekenen.


Visuele ondersteuning met pictogrammen kan hierbij helpen. Maak bijvoorbeeld een eenvoudig dag of weekschema met pictogrammen, dat is voor veel mensen met een communicatieve beperking of autisme spectrum stoornis een goed hulpmiddel om meer grip op het eigen leven te krijgen.


De Visitaal-pictogrammen worden ontwikkeld voor en door mensen uit zorg en onderwijs. We vinden het belangrijk dat iedereen er zelf mee kan werken. Met onze Pictostudio-software kun je ruim 2600 eenvoudige pictogrammen bewerken en gebruiken om communicatie en dagindeling voor jouw cliënt of familielid begrijpelijk te maken.

Je kunt kiezen uit twee programma’s:

 • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
 • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
 • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een advies op maat of kijk hier naar de mogelijkheden en prijzen.

Geplaatst op

Extra Sinterklaaspictogrammen

Visitaal-pictogrammen voor sinterklaas, sinterklaasjournaal, verlanglijst, het boek van sinterklaas, piet deels snoep uit en roe.

Het is zover, vandaag komen Sinterklaas en Piet met de stoomboot aan in Gorinchem! En speciaal voor alle lieve (en stoute) kinderen hebben we een mooie serie Sinterklaas pictogrammen in de Visitaal-bibliotheek: hiermee kun je een mooi Sinterklaas-programma maken, of een verlanglijst met pictogrammen. Zelfs voor je schoen zetten hebben we mooi pictogram.

Als je je wensen aan de Sint kenbaar wil maken heb je natuurlijk een pictogram Verlanglijst nodig. En we kijken ook elke avond naar de spnannende avonturen van Sint en Piet, dus een pictogram Sinterklaasjournaal hebben we ook voor je. Want niemand wil het laatste nieuws over Sinterklaas missen!

We hebben het pictogram voor Sinterklaas ook opgefrist, zo kan de oude goedheiligman weer heel wat jaartjes mee.

Verder lezen Extra Sinterklaaspictogrammen
Geplaatst op

Nieuw pictogram rolstoeltoegankelijk en nieuwe pictogrammen kunstgebit

pictogram kunstgebit

De nieuwe pictogrammen staan weer klaar, ze zijn gratis te gebruiken als je een licentie hebt voor Pictostudio. Het is een gemengde set met pictogrammen, de meeste picto’s met gezondheid te maken, zoals het pictogram kunstgebit, maar er zijn ook andere pictogrammen zoals het pictogram Fatbike en het pictogram Zeecontainers.

Verder lezen Nieuw pictogram rolstoeltoegankelijk en nieuwe pictogrammen kunstgebit
Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen moeilijke informatie

pictogrammen moeilijke informatie

De afgelopen weken kregen we weer veel verzoeken voor nieuwe pictogrammen van jullie, dus ook deze week krijg je weer een set nieuwe pictogrammen om te gebruiken in Pictostudio. Een voorbeeld is het pictogram moeilijke informatie, handig als een cliënt wil aangeven dat hij of zij iets niet goed begrijpt. We hebben meer nieuwe pictogrammen voor je ontworpen en zijn ook druk met het ontwerpen van andere uitingen met picto’s. Op de website van Visitaal vind je een mooi voorbeeld; de Pictokleurplaat, die je gratis kunt downloaden op de Visitaal-website.

Verder lezen Nieuwe pictogrammen moeilijke informatie
Geplaatst op

Pictogram bellenblazen en meer nieuwe zomerpictogrammen

Tijdens de zomermaanden gaan we gewoon door met ontwerpen. We zijn ook druk bezig met nieuwe pictogrammen-software voor Pictostudio. Ook deze week hebben we weer nieuwe pictogrammen voor jullie ontworpen, de meesten op aanvraag van de gebruikers van Pictostudio.


We blijven vernieuwen en ontwerpen nieuwe pictogrammen voor de Visitaal-bibliotheek. De gebruikers van Pictostudio helpen ons daarbij. Het zijn professionals, zoals logopedisten en intern begeleiders maar ook familieleden of verzorgers. Zij komen met waardevolle suggesties voor nieuwe pictogrammen maar ook voor functies in de Pictostudio-software. Heb je ook een idee voor een nieuw pictogram? Of een andere vraag of suggestie? Laat het ons weten via de mail.
Als je een licentie hebt voor Pictostudio dan kun je deze nieuwe pictogrammen direct gebruiken in je ondersteunde communicatie. Heb je nog geen licentie kijk dan hier welk programma het beste aansluit bij jouw wensen en situatie.
Heb je andere e vragen of wil je ene offerte op maat voor meerder licenties? Mail ons en we helpen je graag op weg.

Verder lezen Pictogram bellenblazen en meer nieuwe zomerpictogrammen