Gepost op

Pictogram avondklok en pictogram boete

Hoe leg je aan (Licht) Verstandelijk Beperkte cliënten uit wat de regels van de avondklok zijn? We hebben 5 nieuwe Visitaal pictogrammen gemaakt waarmee je zelf een stappenplan of instructie kunt maken. De avondklok-pictogrammen staan voor je klaar in Pictostudio.

Met een licentie voor Pictostudio kun je ze meteen toepassen: als je het programma opnieuw opstart (Pictostudio voor Office) of je browservenster ververst (Pictostudio Pro) worden de nieuwe pictogrammen automatisch geladen in het programma. Als je links in de menubalk klikt op ‘Recent toegevoegd’ krijg je ze allemaal in beeld.

 • Pictogram Avondklok
 • Pictogram Avondklok tijd
 • Pictogram Niet naar buiten
 • Pictogram Boete avondklok
 • Pictogram 95 euro boete

Maak zelf een avondklok instructie met pictogrammen

pictpictostudio corona vaccinatie

Met Pictostudio kan iedereen zelf aan de slag met ruim 100 corona-pictogrammen en de bibliotheek met meer dan 2.000 Visitaal-pictogrammen voor ondersteunde communicatie.

Als je een licentie hebt krijg je elke week automatisch nieuwe pictogrammen: je kunt ze meteen toepassen in dagschema’s, instructie of ondersteunde communicatie: wanneer je Pictostudio opnieuw opstart (Pictostudio voor Office) of het browservenster ververst (Pictostudio Pro) worden de laatste pictogrammen automatisch geladen in Pictostudio. Wanneer je links in de menubalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert zie je ze allemaal in beeld.

Je kunt bij Pictostudio kiezen uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro
Beide programma’s bevatten de hele bibliotheek met ruim 2.000 Visitaal-pictogrammen plus alle bewerkingsmogelijkheden. Zowel Pictostudio voor Office als Pictostudio Pro worden wekelijks automatisch aangevuld met nieuwe pictogrammen. 
Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we hier de twee pakketten vergeleken.

Wil je snel aan de slag met Pictostudio? Heb je een goed idee voor een pictogram? Laat het ons weten via contact@pictostudio.nl.

Gepost op

Nieuwe pictogrammen in Pictostudio: Pictogram BSO-bus en pictogram Kinderopvang

pictogram bso-bus en pictogram kinderopvang

Goed nieuws voor kinderdagverblijven en basisscholen: de BSO-bus is klaar voor gebruik! Deze verbeterde opvolger van de Stint is voorzien van tal van veiligheidsvoorzieningen zoals een rolkooi en sensoren die o.a. onder andere temperatuur, gps, acceleratie en hoeksnelheid (gyroscoop) ‘blackbox’ registreren. Ook afwijkend rijgedrag wordt gesignaleerd en de BSO-bus houdt zelf bij wanneer het tijd is voor onderhoud of vervanging.
Alle reden om voor de BSO-bus een pictogram toe te voegen in Pictostudio! Meer informatie over de BSO-bus vindt je hier.

En nu we het toch over kinderdagverblijven hebben: We ontdekten dat we nog geen pictogram voor kinderopvang hadden! Terwijl het pictogram Kinderopvang juist nu met alle corona-maatregelen zo belangrijk is.
En ook als straks iedereen gevaccineerd is natuurlijk, dus ook het pictogram Kinderopvang staat vanaf vandaag voor je klaar in Pictostudio.

Op verzoek van een gebruiker hebben we ook 3 nieuwe dieren ontworpen: het pictogram Kameel, pictogram Krekel en pictogram Pauw.

Hier vind je de lijst met de nieuwe pictogrammen van vandaag:

 • Pictogram Kameel
 • Pictogram Pauw
 • Pictogram Krekel
 • Pictogram Kinderopvang
 • Pictogram BSO-bus

Ondersteunde communicatie en dagplanning met pictogrammen maken

Met de softwarepakketten van Pictostudio kunnen professionals en thuisgebruikers zelf met meer dan 2.000 Visitaal-pictogrammen ondersteunde communicatie-materialen maken. 

Wekelijks ontwerpen we nieuwe pictogrammen en voegen ze toe aan Pictostudio: als je een licentie hebt kun je ze meteen gebruiken: als je Pictostudio opnieuw opstart (Pictostudio voor Office) of het browservenster ververst (Pictostudio Pro) worden de nieuwe pictogrammen automatisch geladen in het programma.

Wanneer je links in de menubalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert krijg je de recente pictogrammen in beeld.

Je kunt kiezen uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office en Pictostudio Beide programma’s bevatten alle ruim 2.000 Visitaal-pictogrammen en alle bewerkings-opties. Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro worden allebei wekelijks automatisch aangevuld met nieuwe pictogrammen. 

Wil je zelf met Pictostudio Pro of Pictostudio voor Office werken? Op deze pagina leggen we uit welk programma het beste past bij jouw situatie.

Gepost op

Nieuwe Corona pictogrammen en vaccinatie pictogrammen

De nieuwe corona pictogrammen van deze week

De vaccinatie tegen het Coronavirus is begonnen! De eerste zorgmedewerkers zijn gevaccineerd, hopelijk volgen nu ook snel de cliënten en kwetsbare mensen. Ondertussen moeten we nog erg voorzichtig zijn want met de huidige besmettingscijfers blijft de lockdown voorlopig nog van kracht. Daarom hebben we vandaag weer een nieuwe update voor je gemaakt met corona-pictogrammen, bijna een jaar na het eerste corona-pictogram dat we half februari 2020 toevoegden aan Pictostudio.

Inmiddels bieden we een grote set met meer dan 100 corona-pictogrammen aan in Pictostudio, klaar voor gebruik in cliënt-communicatie, ondersteunde communicatie en infobladen. Samen met Middin en Profilazorg hebben we al vroeg infobladen ontworpen die via Kennisplein Gehandicaptensector gratis ter beschikking werden gesteld. Voor mensen met een (licht-) verstandelijke beperking (LVB) maar ook voor de ouderenzorg.

Corona in picto’s

Op de website van Middin vind je duidelijke uitleg over alle vragen rondom het corona-virus via deze link naar Corona in Picto’s.

Samen met Profilazorg hebben we een infoblad ontwikkeld voor cliënten met (beginnende-) dementie die besmet zijn.Dit infoblad is gebaseerd op het ‘Protocol thuisisolatie van een patiënt met COVID-19’ van het RIVM. In samenwerking met Profilazorg hebben we deze vereenvoudigde versie met pictogrammen ontwikkeld.

Meer lezen over de corona-pictogrammen in Pictostudio? Alle informatie en een ZIP met alle gratis infobladen met corona-pictogrammen vind je hier.

Pictogrammen vaccinatie en corona

Dit zijn de nieuwe corona-pictogrammen en vaccinatie-pictogrammen van deze week:

 • Pictogram Bang voor vaccin
 • Pictogram Afspraak maken vaccinatie
 • Pictogram Uitslag coronatest
 • Pictogram Bijwerking koorts
 • Pictogram Bijwerkingen vaccin
 • Pictogram Datum vaccinatie vraagteken
 • Pictogram Uitnodiging vaccinatie
 • Pictogram Vaccinatiecorona
 • Pictogram Vaccinatie thuis

Met een licentie voor Pictostudio kun je de nieuwe pictogrammen meteen gebruiken in stappenplannen, cliëntcommunicatie en dagschema’s voor laaggeletterden, mensen met een (licht) verstandelijke beperking of mensen met een migratie achtergrond.
Je hoeft niks te downloaden, gewoon Pictostudio opnieuw opstarten (Pictostudio voor Office) of het browservenster verversen (Pictostudio Pro) en je vindt de pictogrammen als je in de linkerbalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert.

pictostudio_voor_office

Pictostudio voor Office of Pictostudio Pro: welk pakket past bij mijn situatie?

Met alle pakketten van Pictostudio beschik je over alle Visitaal-pictogrammen inclusief meer dan 100 corona-pictogrammen. Je kunt eenvoudig het juiste pictogram opzoeken aanpassen: kleur aanpassen, tekst wijzigen, lettertypes kiezen, roteren, een rood kruis of groene krul erdoorheen, etc.).

Je hebt de keuze uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office, hiermee kun je snel en eenvoudig pictogrammen bewerken en plaatsen in programma’s als Microsoft Office, en Pictostudio Pro; dit is een uitgebreid programma met veel extra mogelijkheden. Pictostudio pro werkt in de browser en is ook geschikt voor APPLE computers en Chromebooks. Beide programma’s bevatten alle ruim 2000 pictogrammen en worden wekelijks aangevuld met nieuwe pictogrammen.
Benieuwd welk pakket het beste bij jou past?

Gepost op

De eerste nieuwe pictogrammen van 2021

nieuwe pictogrammen in pictostudio

De eerste nieuwe pictogrammen van 2021 zijn klaar, het zijn 5 nieuwe pictogrammen die we allemaal op verzoek van gebruikers van Pictostudio hebben ontworpen. Klaar voor gebruik on ondersteunde communicatie, cliënt-communicatie en dag- en weekschema’s.

 • Pictogram Emoties
 • Pictogram Hersenen
 • Pictogram Lawaai
 • Pictogram Sociale contacten
 • Pictogram Vergadering

Ondersteunende communicatie met pictogrammen

Met Pictostudio kun je deze pictogrammen meteen gebruiken voor ondersteunde communicatie: Stappenplannen, cliënt-communicatie en dagschema’s voor laaggeletterden, cliënten met een (licht) verstandelijke beperking en mensen met een migratie achtergrond.

Gebruikers van Pictostudio hoeven niks te downloaden, je kunt gewoon Pictostudio opnieuw opstarten (Pictostudio voor Office) of je browservenster verversen (Pictostudio Pro) en dan staan de pictogrammen voor je klaar als je in de linkerbalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert.

Pictostudio voor Office of Pictostudio Pro: welk pakket past bij mijn situatie?

Er zijn 2 pakketten: Pictostudio voor Office, hiermee kun je snel en eenvoudig pictogrammen bewerken en plaatsen in programma’s als Microsoft Office, en Pictostudio Pro, een uitgebreid programma in de browser met veel extra mogelijkheden.
Benieuwd welk pakket het beste bij jou past?

Gepost op

Oud en nieuw pictogrammen 2020: nieuwe oudejaars-pictogrammen van Visitaal

oud en nieuw pictogrammen in pictostudio

Het is alweer bijna oud en nieuw, daarom hebben we een serie feestelijke nieuwjaars-pictogrammen voor je gemaakt. Want zo’n raar jaar moet je natuurlijk wel feestelijk afsluiten! Ook al mogen we geen vuurwerk afsteken en geen groot feest geven: met zelfgebakken oliebollen en sterretjes kun je er ook een mooi feest van maken. Doe je wel voorzichtig als je gaat carbidschieten? En vergeet niet om te proosten als het 12 uur is!

Pictostudio en Visitaal wensen iedereen een gezond en gelukkig 2021, hopelijk wordt het weer een gewoon jaar!

 • Pictogram Carbidschieten
 • Pictogram Champagne ontkurken
 • Pictogram Gelukkig nieuwjaar
 • Pictogram Oliebollen bakken
 • Pictogram Oud en nieuw
 • Pictogram Proosten
 • Pictogram Sterretjes

Zelf ondersteunde communicatie maken met pictogrammen

weekschema met pictogrammen maken

Met Pictostudio kan iedereen zelf aan de slag met ruim 100 corona-pictogrammen en de bibliotheek met meer dan 2.000 Visitaal-pictogrammen voor ondersteunde communicatie.

Elke week krijg je automatisch nieuwe pictogrammen: als je een licentie hebt kun je ze meteen toepassen in dagschema’s, instructie of andere materialen: als je Pictostudio opnieuw opstart (Pictostudio voor Office) of je browservenster ververst (Pictostudio Pro) worden de laatste pictogrammen geladen in Pictostudio. Als je links in de menubalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert zie je ze allemaal in beeld.

Je kunt bij Pictostudio kiezen uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro
Allebei de programma’s bevatten de hele bibliotheek met ruim 2.000 Visitaal-pictogrammen en alle bewerkingsmogelijkheden. Zowel Pictostudio voor Office als Pictostudio Pro worden wekelijks automatisch aangevuld met nieuwe pictogrammen. 
Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we hier de twee pakketten vergeleken.

Wil je snel aan de slag met Pictostudio? Heb je een goed idee voor een pictogram? Laat het ons weten via contact@pictostudio.nl.

Gepost op

De laatste nieuwe pictogrammen van 2020?

Het zijn de laatste loodjes, ook wij bereiden ons voor op de feestdagen. Op de valreep hebben we nog 5 nieuwe pictogrammen voor onze gebruikers klaarstaan. Het is weer een gemengde set, met een paar verzoeknummers van gebruikers; zoals het pictogram Bordspel spelen, leuk en gezellig, zeker tijdens de kerstvakantie! En een frituurpan heb je de komende week natuurlijk ook nodig als je oliebollen wil bakken! Of lekkere frietjes…

Of dit de laatste nieuwe pictogrammen van 2020 zijn? Misschien wel, maar je weet het nooit zeker;)
Dus hou onze social media in de gaten, of kijk geregeld in Pictostudio of er een nieuwe set picto’s voor je klaarstaat.

 • Pictogram Bordspel spelen
 • Pictogram Frituurpan
 • Pictogram Gitaar spelen
 • Pictogram Planten sproeien
 • Pictogram Water drinken

Met Pictostudio kan iedereen zelf met meer dan 2.000 Visitaal pictogrammen ondersteunde communicatie-materialen maken. 

Wekelijks voegen we nieuwe pictogrammen toe aan Pictostudio: met een licentie kun je ze meteen toepassen: als je het programma opnieuw opstart (Pictostudio voor Office) of je browservenster ververst (Pictostudio Pro) worden de nieuwe pictogrammen automatisch geladen in het programma. Als je links in de menubalk klikt op ‘Recent toegevoegd’ krijg je ze allemaal in beeld.

Je kunt kiezen uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office en Pictostudio Beide programma’s bevatten alle ruim 2.000 Visitaal-pictogrammen en alle bewerkings-opties. Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro worden allebei wekelijks automatisch aangevuld met nieuwe pictogrammen. 
Om je de juiste keuze gemakkelijker te maken hebben we hier de twee pakketten vergeleken.

Wil je meteen aan de slag met Pictostudio? Of mis je een pictogram? We horen graag van je via contact@pictostudio.nl.

Gepost op

Ho ho ho: Nieuwe kerstpictogrammen in Pictostudio!

Het zijn de donkere dagen voor kerst, maar gelukkig is er de kerstboom met zijn lichtjes om de wereld een beetje op te vrolijken in deze sombere tijd. We hebben nieuwe kerstpictogrammen voor je ontworpen en we hebben het pictogram Kerstboom vernieuwd: die heeft nu nog meer kerstversiering!
Mis je nog een kerstpictogram? Of een oud en nieuw-pictogram? Laat het ons weten!

 • Pictogram Kerstboom
 • Pictogram Kerstboom versieren
 • Pictogram Kerstkado
 • Pictogram Kerstman
 • Pictogram Kerstsok
corona-pictogrammen-dagschema

Wil je zelf met Pictostudio Pro of Pictostudio voor Office werken? Op deze pagina leggen we uit welk programma het beste past bij jouw situatie.

Gepost op

Pictogram duofiets, pictogram oogarts en pictogram karaoke; de nieuwe pictogrammen van deze week

We hebben weer nieuwe pictogrammen voor je ontworpen, het is een gemengde set met verzoeken van onze gebruikers.
We kregen het verzoek om nog een aantal extra Corona-pictogrammen toe te voegen, naast de ruim 100 corona-pictogrammen die we dit jaar al hebben ontworpen. Deze pictogrammen zijn vooral bedoeld met het oog op de komende weken wanneer cliënten mogelijk op reis gaan naar familie voor de feestdagen. En een pictogram waarmee je kunt aangeven dat iets niet kan of mag door Corona, en dat je dat niet leuk vindt.
Gelukkig zijn er ook vrolijke verzoekjes, zoals het pictogram karaoke en het pictogram Duofiets.
En tot slot een heel erg nuttig verzoek: het pictogram Oogarts.

 • Pictogram Karaoke
 • Pictogram Oogarts
 • Pictogram Duofiets
 • Pictogram Reizen wachtkamer
 • Pictogram Reizen mondkapje
 • Pictogram Reizen Corona niet leuk

Zelf pictogrammen bewerken en toepassen?

pictostudio_voor_office

Wil je ook aan de slag met ondersteunde communicatie en pictogrammen? Snel een dagschema of instructie maken? Ontdek hier de voordelen van Pictostudio Pro.
Wil je pictogrammen bewerken en toepassen in Microsoft Office? Kies dan voor Pictostudio voor Office.

Als je het lastig vindt om te kiezen tussen beide pakketten kun je op deze pagina de eigenschappen van Pictostudio Pro en Pictostudio voor Office vergelijken.

Gepost op

Nieuwe pictogrammen voor Sinterklaas, werk en logopedie

Ook deze week voegen we weer nieuwe pictogrammen toe aan de bibliotheek van Pictostudio. Het is een gemengde set, met 2 echte Sinterklaas pictogrammen en 2 Corona-pictogrammen.

En een extra pictogram voor het begrip ‘logopedie’, een verzoek van een logopediste die met Pictostudio werkt.

 • Pictogram Logopedie
 • Pictogram Maan schijnt door de bomen
 • Pictogram Piet
 • Pictogram Samenwerken op locatie
 • Pictogram Veilig begroeten

Als je zelf een stappenplan, schema of infoblad met pictogrammen wil maken heb je een licentie nodig voor Pictostudio, onze software met ruim 2.000 duidelijke pictogrammen voor zorg en onderwijs.

Pictogrammen in Office documenten plaatsen met Pictostudio voor Office


Wil je de pictogrammen toepassen in een WORD-document of ander programma? Dan kiest je voor Pictostudio voor Office.

Overal dagschema’s met pictogrammen maken met Pictostudio Pro

Wil je stappenplannen maken, een dagschema of weekschema maken of een gratis Pictokalender maken met pictogrammen? Dan kun je het beste in de browser werken met Pictostudio Pro.

Gepost op

De nieuwe pictogrammen van deze week: van pictogram Sinterklaas tot pictogram Knipoog

Nog een paar nachtjes slapen en dan is het zover, Sinterklaas en Piet delen pakjes uit! Daarom delen wij alvast nieuwe pictogrammen uit, voor lieve én stoute kinderen. En dat doen we natuurlijk met een knipoog;)
En ook al mogen we voorlopig nog geen bijeenkomst organiseren, als we volgend jaar allemaal gevaccineerd zijn komen we vast weer bij elkaar om te overleggen, te trainen of te vergaderen. En dan is een pictogram Flipover natuurlijk onmisbaar!

 • Pictogram Kado van Sinterklaas
 • Pictogram Sinterklaas op zijn paard
 • Pictogram Flipover
 • Pictogram Bijeenkomst
 • Pictogram Knipoog

Zelf ondersteunde communicatie maken met pictogrammen

Met de software van Pictostudio kan iedereen zelf aan de slag met de corona-pictogrammen en de bibliotheek met meer dan 2.000 pictogrammen voor ondersteunde communicatie. 

Elke week voegen we nieuwe pictogrammen toe: als je een licentie hebt kun je ze meteen gebruiken: als je het programma opnieuw opstart (Pictostudio voor Office) of je browservenster ververst (Pictostudio Pro) worden de nieuwe pictogrammen automatisch geladen in het programma. Als je links in de menubalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert zie je ze allemaal in beeld.

Je kunt bij Pictostudio kiezen uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro
Allebei de programma’s bevatten de hele bibliotheek met ruim 2.000 Visitaal-pictogrammen en alle bewerkingsmogelijkheden. Zowel Pictostudio voor Office als Pictostudio Pro worden wekelijks automatisch aangevuld met nieuwe pictogrammen. 
Om je te helpen bij het maken van de juiste keuze hebben we hier de twee pakketten vergeleken.

Wil je zelf werken met Pictostudio? Of mis je een begrip of pictogram? We helpen je graag op weg, stuur ons een mailtje via contact@pictostudio.nl.