Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen glucose meten en slaapritme

Deze keer hebben we een gevarieerde update met pictogrammen die allemaal gemaakt zijn op aanvraag van gebruikers van Pictostudio, zoals het pictogram Glucose meten. We zijn elke week bezig met het verbeteren en aanvullen van de pictobibliotheek, de vraag van de gebruikers is daarbij leidend. Zij kijken en denken ook mee en zorgen ervoor dat Pictostudio zo goed mogelijk aansluit bij de dagelijkse praktijk.

Dit zijn de nieuwe pictogrammen, je kunt ze meteen gebruiken als je met Pictostudio werkt:

 • Pictogram Glucosemeter
 • Pictogram Glucose meten
 • Pictogram Trui aantrekken
 • Pictogram Ruzie maken
 • Pictogram Slaapritme
 • Pictogram Kussen
 • Pictogram Eerste prijs
 • Pictogram Winnaar
 • Pictogram Duurzaamheid
 • Pictogram Duurzaam afval
Foto beeldscherm voor ontwerpen met pictogrammen.

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan Pictostudio. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren en haken aan bij actuele thema’s zoals Me too, pictogrammen energie besparen en feestdagen.
We vernieuwen de bestaande pictogrammen, soms naar aanleiding van een maatschappelijke discussie of technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen met de pictogrammen energie besparen en alle andere ruim 2600 Visitaal-pictogrammen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. Met PictoCanvas kun je Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering inzetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker wel programma het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.

Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen kerk en eredienst

pictogrammen kerk en eredienst

Op verzoek van een moeder hebben we deze week nieuwe pictogrammen kerk toe aan Pictostudio. religie is voor veel mensen een bron van hoop en kracht. Juist ook voor mensen met een verstandelijke beperking, daarom vinden we het belangrijk dat we ook voor het thema religie herkenbare en relevante pictogrammen kunnen aanbieden.

We hadden al een aantal pictogrammen rondom religieuze onderwerpen, niet alleen rondom de kerkdienst maar ook pictogrammen over de Islam, maar we merken dat we begrippen missen en dat sommige pictogrammen opgefrist moeten worden. Daar gaan we de komende weken mee verder. Mocht je een begrip missen of een suggestie hebben dan horen we het graag, je kunt ons altijd mailen met je vraag of opmerking.

pictogrammen kerk en eredienst

De nieuwe pictogrammen kerk en religie van deze week

 • Pictogram Naar de kerk gaan
 • Pictogram Kerk
 • Pictogram kerkdienst
 • Pictogram Kindernevendienst
 • Pictogram Dominee
 • Pictogram Preek
 • Pictogram Gebed
 • Pictogram Kerkorgel
 • Pictogram Orgelspel
 • Pictogram Psalmenbord
 • Pictogram Gezang
 • Pictogram Misdienaar
 • Pictogram Priester

Pictogrammen kerk gebruiken op de PC of laptop

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.

Geplaatst op

Eenvoudige pictogrammen energie besparen

pictogrammen energie besparen

Vandaag hebben we een serie nieuwe pictogrammen ‘energie besparen’ toegevoegd aan Pictostudio. Energie besparen is belangrijk, voor je portemonnee en voor het klimaat. Maar het is best lastig om uit te leggen hoe je ervoor zorgt dat het in huis aangenaam is zonder dat je later een veel te hoge energierekening krijgt. En dat je energietoeslag kunt aanvragen om je te helpen met het betalen van de energierekening.

Verder lezen Eenvoudige pictogrammen energie besparen
Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen kleding en nieuwe pictogrammen eten en keuken

Visitaal-pictogrammen voor boterham smeren, in de over doen, kleren klaar leggen en kleding vrouw.

De nieuwe pictogrammen kleding en eten van deze week staan weer klaar voor gebruikers van Pictostudio. De focus ligt dit keer op kleding en eten. Dat zijn belangrijke momenten in het dagelijks leven, zeker voor mensen met een verstandelijke beperking. Wat trek je morgen aan? In welke volgorde kleed je je aan, leg je je kleren klaar? Wat vind je lekker? Wat gaan we koken? Hoe bereid je daarop voor? Dit zijn belangrijke picto’s, daarom hebben we deze ontworpen en verbeterd zodat je ze kunt toepassen in een dagschema, een ochtendritueel, maar ook voor een stappenplan of recept.

Verder lezen Nieuwe pictogrammen kleding en nieuwe pictogrammen eten en keuken
Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen privacy en eerst kloppen

pictogram privacy

Deze week hebben we wederom nieuwe en vernieuwde pictogrammen toegevoegd aan Pictostudio Pro en Pictostudio voor Office. Eén van de onderwerpen waar we op aanvraag van een gebruiker pictogrammen voor hebben ontworpen is het thema privacy. Heel belangrijk in deze tijd, maar ook lastig om te verbeelden voor iemand met een (licht) verstandelijke beperking.

Verder lezen Nieuwe pictogrammen privacy en eerst kloppen