Pictostudio en logopedie

PictoCanvas: logopedie op afstand met 2500 Visitaal-pictogrammen

Online logopedie of behandeling op afstand? Met PictoCanvas kun je altijd en overal ondersteunende communicatie met Visitaal-pictogrammen inzetten.

PictoCanvas is een laagdrempelige logopedie-omgeving met ruim 2500 pictogrammen. We hebben PictoCanvas ontwikkeld met logopedisten die een oplossing zochten om tijdens een lockdown toch hun cliënten te kunnen behandelen.

PictoCanvas werkt op je laptop, tablet en zelfs op de smartphone: iedereen kan meedoen!

PictoCanvas is bedoeld om tijdens een telefoon- of videogesprek (Zoom of Teams) samen in hetzelfde scherm te werken. Je kunt tegelijk met je cliënt pictogrammen, foto’s en schaalvragen toevoegen, delen, aanwijzen, verslepen en tekenen. Zo kun je alle werkvormen die je normaal samen aan tafel gebruikt ook op afstand inzetten.


Met onze kleurrijke praatplaten kun je aan de slag met allerlei thema’s en werkvormen. Je kunt ook samen een dag- of weekplanning maken en die online delen of uitprinten. Gebruik de schaalvraag-sjablonen om over gevoelens of lastige thema’s te praten, of voeg je eigen afbeeldingen toe vanaf je computer. Met jouw creativiteit zijn de mogelijkheden eindeloos!


Met PictoCanvas kun je altijd en overal samen werken met Visitaal-pictogrammen en plaatpraten. Het is net alsof je samen aan tafel zit. Je nodigt je cliënt uit voor een gedeeld scherm en daarna kun je op afstand in hetzelfde scherm werken. Jij bepaalt wat je cliënt kan doen in het scherm: pictogrammen verplaatsen, tekenen, plaatjes uitzoeken, plaatsen en verschuiven.


Je kunt een foto plaatsen, of een notitie op een ‘geeltje’ schrijven. Je kunt ook samen tekenen! Dit kun je allemaal samen doen en bekijken; iedereen vanachter zijn of haar laptop of tablet.

Kies een van de schaalvragen en ga in gesprek over alle mogelijke onderwerpen en emoties.

Je kunt alle afbeeldingen die op je eigen computer staan toevoegen aan een canvas, dus ook eigen pictogrammen en afbeeldingen uit andere pictogrammen-systemen.

Vul samen een dag- of weekschema in: met picto’s, eigen foto’s en notities:

Probeer PictoCanvas nu 2 maanden gratis uit! Geef je nu op voor een gratis licentie én ontvang een uitnodiging voor één van onze gratis workshops.

Logopedisten die vandaag een licentie aanvragen, kunnen zonder verplichting tot eind januari PictoCanvas testen. Samen met je cliënten kun je op afstand een consult visueel ondersteunen! Ervaar zelf hoe je eenvoudig online samen met je cliënt kunt werken met meer dan 2500 pictogrammen.

Pictostudio: het meest uitgebreide softwarepakket met Visitaal-pictogrammen

Visitaal-pictogrammen zijn oorspronkelijk ontwikkeld door en voor logopedisten op de Weerklank in Amsterdam, ruim 20 jaar geleden. Pictostudio is de opvolger van het populaire PictoWorks en PictoWord, software van Stichting Visitaal Pictogrammen.

Ruim 20 jaar later worden Visitaal-pictogrammen en Pictostudio-software nog steeds veel gebruikt door logopedisten; zowel door zelfstandige logopedisten en logopediepraktijken als logopedie-afdelingen op zorginstellingen.

Wil je zelf aan de slag met Pictostudio? Klik op een van de onderstaande knoppen:

Vragen? Bel direct via 06 42 01 14 19 of mail ons.

Pictostudio Pro of Pictostudio voor Office?

Pictostudio bestaat uit twee softwarepakketten: Pictostudio Pro en Pictostudio voor Office. Beide programma’s zijn ontwikkeld op aanvraag van en in samenwerking met gebruikers.

Met Pictostudio Pro werk je in de browser: je maakt in het programma dag- en weekschema’s op basis van kant en klare sjablonen.

Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen beheren en bewerken en kopiëren naar Microsoft Office.

Zowel Pictostudio Pro als Pictostudio voor Office bevatten alle ruim 2500 Visitaal-pictogrammen en zijn beschikbaar in meerdere talen. Met beide pakketten kun je de pictogrammen aanpassen: je verandert zelf eenvoudig de kleuren, tekst, het lettertype en voegt een rood kruis of groene krul toe aan het pictogram.

Hieronder vind je een tabel over de verschillen en overeenkomsten tussen beide pakketten, zodat je kunt zien welk pakket het beste past bij jouw wensen en werkwijze.

OptiesPictostudio voor OfficePictostudio Pro
2500+ Visitaal-pictogrammenjaja
Ruim 100 corona-pictogrammen en gerelateerde begrippenjaja
Wekelijks automatische update nieuwe pictogrammenjaja
Engelse begrippenvanaf pakket 2ja
Franse, Duitse, Turkse, Arabische en Poolse begrippenvanaf pakket 3vanaf pakket 2
Zelf eenvoudig een klok makenjaja
Zelf eenvoudig een timer makenjaja
Kleur en tekst pictogram aanpassenjaja
Krul, kruis of vinkje over picto plaatsenjaja
Geschikt voor Windowsjaja
Geschikt MacOS/Appleja
Geschikt voor Chromebookja
Geschikt voor tabletsja
Programma installerenja
Werken vanuit de browserja
Inloggen vanaf elke werkplekja
Pictogrammen in Word  en Excelja
Pictogrammen kopiëren naar andere programma’s (zoals e-mail)ja
Stickervellen makenjaja
Sjablonen voor weekschema’sja
Sjablonen voor stappenplannenja
Zelf PDF-bestanden makenja
Eigen afbeeldingen-bibliotheekja
Eigen afbeeldingen delen met collega’s en teamsja
Opslaan in OneDrive/SharePointja
Opslaan in Google Docsja
Prijs per maand vanaf *vanaf € 4vanaf € 7,50
Bekijk hier de prijzen en pakketten van Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro.
* Vanaf 5 licenties maken we graag een offerte op maat.