Pictostudio Pro

Met Pictostudio Pro kan iedereen zelf thuis of op het werk vanuit de browser stickervellen, stappenplannen, dag- en weekschema’s, certificaten, diploma’s en wenskaarten ontwerpen. Maak een nieuw document aan of gebruik één van onze sjablonen voor veelvoorkomende situaties. Met één druk op de knop voeg je een pictogram, klok of eigen afbeelding toe. Je kunt ook eigen pictogrammen importeren in de afbeeldingen-bibliotheek, delen met je collega’s en gebruiken in je pictostudio-documenten.
Verzamelingen van eigen foto’s kun je delen met anderen via onze eenvoudige bibliotheek.

Voor professionals in de zorg en het onderwijs, maar ook voor gezinnen is het mogelijk om Pictostudio Pro te bestellen. Vraag een vrijblijvende offerte aan. Meld je aan voor onze nieuwsbrief om op de hoogte te blijven.

In Pictostudio Pro kun je eenvoudig een template openen, bewerken en opslaan. Bijvoorbeeld van een dagschema of weekschema met pictogrammen.

Eenvoudig en snel werken met de nieuwste pictogrammen

Elke week voegen we nieuwe pictogrammen toe: als je in de picto-editor links ‘Recent toegevoegd’ aanvinkt zie je het overzicht met de nieuwste pictogrammen.

Met Pictostudio Pro beschik je altijd over de meest actuele Visitaal-pictogrammen; de bibliotheek wordt wekelijks automatisch aangevuld.
Je kunt makkelijk het juiste pictogram opzoeken en aanpassen: je kunt de zijn kleur van de pictogrammen aanpassen, de tekst en het lettertype veranderen. Je kunt ook zelf de picto roteren, een rood kruis erdoorheen zetten of juist een groene krul door het pictogram plaatsen.
Vervolgens kun je de bewerkte pictogrammen invoegen in een stickervel, weekschema of ander document.

Pictostudio is ontwikkeld in samenwerking met logopedisten en gebruikers uit de zorg en speciaal onderwijs. Het programma wordt veel ingezet voor cliënt-communicatie, ondersteunde communicatie en infobladen in de meest uiteenlopende situaties.

Met Pictostudio Pro beschik je over diverse pictogrammen, afbeeldingen, klokken en timers.

Hetzelfde kun je ook doen met verschillende klokken, timers en foto’s. Deze foto’s kun je direct invoegen of toevoegen aan je eigen bibliotheek, waar vanuit je collega’s of je persoonlijke netwerk toegang kunt geven tot jouw verzamelde afbeeldingen. Het resultaat kun je direct printen of exporteren als PDF-bestand.

Pictostudio Pro heeft een uitgebreide zoekfunctie waarmee je kunt zoeken naar pictogrammen en afbeeldingen op zoekterm, synoniem, categorie en pictogrammenset. Dankzij onze cloudoplossing hoef je geen updates uit te voeren als er nieuwe pictogrammen uitkomen.

Zoek naar pictogrammen op basis van een zoekterm, synoniem, categorie of pictogrammenset.

Flexibel en mobiel

Pictostudio Pro is ideaal voor thuiswerken: je bent ben je niet langer gebonden aan een werkplek, apparaat of besturingssysteem. Pictostudio Pro werkt vanuit je browser op iedere moderne laptop, desktop en tablet. Documenten kun je direct opslaan op je eigen harde schijf of in je Dropbox, Google Drive, OneDrive of SharePoint.

Bewerk met Pictostudio Pro eenvoudig de indeling van een pagina, stickervel of overzicht.

We willen met Pictostudio Pro een goed alternatief bieden aan professionals die geen vaste werkplek tot hun beschikking hebben en als gevolg daarvan programma’s zoals Symbol for Windows niet (meer) kunnen gebruiken. Pictostudio Pro is geschikt voor diverse computersystemen (Windows, MacOS, Android en iOS) en tablets en beschikt over alle recente Visitaal-pictogrammen en andere populaire sets pictogrammen.

Zelf ervaren hoe gemakkelijk je met Pictostudio Pro kunt werken? Organisaties en professionals in zorg en onderwijs kunnen Pictostudio Pro meteen bestellen. Vraag een vrijblijvende offerte aan. Of meld je aan voor onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte van alle nieuwste pictogrammen en mogelijkheden.