Pictostudio voor Office

Visitaal-pictogrammen worden veel gebruikt voor ondersteunde communicatie en dagstructuur in de zorg, het speciaal onderwijs en in de thuissituatie.

Pictostudio voor Office is een gebruiksvriendelijk computerprogramma voor visuele ondersteuning met behulp van pictogrammen. Met dit programma kan iedereen eenvoudig Visitaal-pictogrammen aanpassen en invoegen in Microsoft Office-documenten. Ouders, begeleiders, leraren en cliënten kunnen met Pictostudio voor Office zelf aan de slag met ondersteunende communicatie.

Eenvoudig in het gebruik

Pictostudio voor Office is ideaal als je werkt met Microsoft Office. Zoek snel naar het pictogram dat je wilt gebruiken. Selecteer het pictogram en je krijgt de optie om de kleuren, de tekst en het lettertype aan te passen. Ook kun je een rood kruis of groene krul toevoegen aan het pictogram. Vervolgens kun je het pictogram invoegen in Microsoft Word of Excel, of kopiëren naar het klembord.

Wil je Pictostudio voor Office gratis en vrijblijvend uitproberen? Meld je hier aan en je ontvangt direct een gratis licentiecode. Daarmee heb je toegang tot 250 van de ruim 2400 Visitaal-pictogrammen.

Let op: Pictostudio voor Office is geschikt voor Windows 7 en later. Voor gebruikers met een Mac/Apple of Chromebook bieden we Pictostudio Pro en PictoCanvas aan.

U maakt makkelijk een pictogram aan voor het dagcentrum.

Met Pictostudio voor Office beschik je over alle Visitaal-pictogrammen in het Nederlands en Engels. Je kunt eenvoudig een pictogram opzoeken, aanpassen (kleur, tekst, lettertype, roteren, een rood kruis erdoorheen, etc.) en vervolgens invoegen in Word, Excel of Powerpoint.

Pictostudio voor Office heeft een uitgebreide zoekfunctie waarmee je kunt zoeken naar pictogrammen op zoekterm, synoniem, categorie en pictogrammenset.

U kunt de kleur van een pictogram veranderen.

Dankzij onze cloudoplossing hoef je geen updates uit te voeren als er nieuwe pictogrammen uitkomen of als je wisselt van licentie. Pictostudio voor Office is ook geschikt voor Windows Server en Citrix-omgevingen.

Visitaal-pictogrammen

De pictogrammen van Visitaal zijn oorspronkelijk ontwikkeld op de Weerklank, een instelling voor kinderen met een auditieve en verstandelijke beperking maar worden inmiddels veel breder ingezet.

pictogrammen school gedragsregels

Visitaal-pictogrammen worden steeds vaker gebruikt om communicatie en dagplanning te ondersteunen bij mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS), leerlingen in het speciaal onderwijs, jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB), ouderen met dementie, cliënten met NAH (niet aangeboren hersenletsel), anderstalige nieuwkomers en vluchtelingen.

Screenshots met voorbeelden

Tip: klik op het screenshot om deze op ware grootte te bekijken.

Je kunt een pictogram opzoeken door middel van een zoekterm of categorie en ze direct bewerken.

Je past zelf eenvoudig de kleur, de tekst en het lettertype van een pictogram aan.

Geef met een krul, vinkje, kruis of rode streep aan wat goed en fout is.

Met Pictostudio voor Office maak je eenvoudig diverse soorten klokken en timers.

Je kunt een pictogram, klok of timer makkelijk invoegen in Microsoft Word, Excel en Powerpoint.

Wil je Pictostudio voor Office gratis en vrijblijvend uitproberen? Meld je hier aan en je ontvangt direct een gratis licentiecode. Daarmee heb je toegang tot 250 van de ruim 2400 Visitaal-pictogrammen.

Minimale systeemeisen

Pictostudio voor Office werkt met alle Windows-versies van Microsoft Office, waaronder Office 2010, 2013 en 2016. Ook de Windows-programma’s van Office 365 worden ondersteund.

Het is niet mogelijk om vanuit Pictostudio voor Office direct pictogrammen in de online omgeving  van Office 365 in te voegen, maar je kunt wel met Pictostudio voor Office opgemaakt pictogrammen kopiëren en vervolgens plakken in de online omgeving van Office 365.

Om Pictostudio voor Office te kunnen gebruiken heb je een Windows PC of laptop nodig met:

  • Microsoft Windows 7 (of later, o.a. Windows 10, Windows Server en Citrix worden ondersteund)
  • 4 GB intern geheugen, 50 MB opslagruimte
  • Internet Explorer 11/Microsoft Edge
  • een actieve internetverbinding

Meer technische informatie vind je hier. Voor gebruikers met een Mac/Apple of Chromebook bieden we twee andere applicaties aan die vanuit de browser kunnen worden geopend: Pictostudio Pro en PictoCanvas.

Voor grote organisaties wij bieden twee alternatieve distributiemogelijkheden aan waarmee grotere aantallen licenties centraal kunnen worden beheerd. Klik hier voor meer informatie.