Pictostudio voor Office

Pictostudio voor Office is een laagdrempelig en gebruiksvriendelijk computerprogramma voor visuele ondersteuning met pictogrammen. Met dit programma kan iedereen eenvoudig Visitaal-pictogrammen aanpassen en invoegen in Microsoft Office-documenten. Ouders, begeleiders, leraren en cliënten kunnen met Pictostudio voor Office zelf aan beslag met ondersteunde communicatie.

U maakt makkelijk een pictogram aan voor het dagcentrum.Met Pictostudio voor Office beschikt u over alle Visitaal-pictogrammen in het Nederlands en Engels. U kunt eenvoudig het juiste pictogram opzoeken, aanpassen (aanpasbaar zijn kleur, tekst, lettertype, roteren, een rood kruis erdoorheen, etc.) en vervolgens invoegen in Word, Excel of Powerpoint.

Pictostudio voor Office heeft een uitgebreide zoekfunctie waarmee u kunt zoeken naar pictogrammen op zoekterm, synoniem, categorie en pictogrammenset.

U kunt de kleur van een pictogram veranderen.Dankzij onze cloudoplossing hoeft u geen updates uit te voeren als er nieuwe pictogrammen uitkomen of als u wisselt van licentie. Pictostudio voor Office is ook geschikt voor Windows Server en Citrix-omgevingen.

Visitaal-pictogrammen zijn oorspronkelijk ontwikkeld op de Weerklank, een instelling voor kinderen met een auditieve en verstandelijke beperking maar worden inmiddels veel breder ingezet.

Visitaal-pictogrammen worden ook vaak gebruikt om communicatie en dagplanning te ondersteunen bij mensen met een Autisme Spectrum Stoornis, leerlingen in het speciaal onderwijs, jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB), ouderen met dementie, cliënten met NAH (niet aangeboren hersenletsel), anderstalige nieuwkomers, vluchtelingen, kortom; iedereen die moeite heeft met de Nederlandse taal.

Screenshots met voorbeelden

Tip: klik op het screenshot om deze op ware grootte te bekijken.

U kunt een pictogram opzoeken door middel van een zoekterm of categorie en ze direct bewerken.

U past zelf eenvoudig de kleur, de tekst en het lettertype van een pictogram aan.

Geef met een krul, vinkje, kruis of rode streep aan wat goed en fout is.

Met Pictostudio voor Office maakt u eenvoudig diverse soorten klokken en timers.

U kunt een pictogram, klok of timer makkelijk invoegen in Microsoft Word, Excel en Powerpoint.

Minimale systeemeisen

Om Pictostudio voor Office te kunnen gebruiken heeft u een Windows* PC of laptop nodig met:

  • Microsoft Windows 7 (of later, o.a. Windows 10, Windows Server en Citrix worden ondersteund)
  • 4 GB intern geheugen, 50 MB opslagruimte
  • Internet Explorer 10/Microsoft Edge
  • een actieve internetverbinding

Pictostudio voor Office werkt met alle versies van Microsoft Office, waaronder Office 2010, 2013 en 2016. Ook de Windows-programma’s van Office 365 worden ondersteund.

Meer technische informatie vindt u hier.

* Er is op dit moment geen versie voor een Apple/iOS beschikbaar.