Pictostudio voor Office

Visitaal pictogrammen worden in de zorg, het (speciaal-) onderwijs en in de thuissituatie veel gebruikt voor ondersteunde communicatie en dagstructuur

Pictostudio voor Office is een laagdrempelig en gebruiksvriendelijk computerprogramma voor visuele ondersteuning met pictogrammen. Met dit programma kan iedereen eenvoudig Visitaal-pictogrammen aanpassen en invoegen in Microsoft Office-documenten. Ouders, begeleiders, leraren en cliënten kunnen met Pictostudio voor Office zelf aan de slag met ondersteunende communicatie.

Eenvoudig in het gebruik

Als je gewend bent om met Microsoft Office te werken dan kun je zo aan de slag: in Pictostudio selecteer je het pictogram van je keuze. Je kunt het pictogram eerst bewerken: geeft het bijvoorbeeld een andere kleur of een andere naam. Of zet er een groene krul of een rood kruis overheen, het is heel simpel.
Als je tevreden bent kopiëer je het pictogram naar je WORD-document of het klembord.

Wil je Pictostudio voor Office gratis en vrijblijvend uitproberen? Meld je hier aan en binnen vijf minuten ontvangt je van ons een gratis licentiecode. Je krijgt daarmee direct toegang tot 250 van de ruim 2.400 Visitaal-pictogrammen.Let op: Pictostudio voor Office werkt alleen op PC’s met het Windows-besturingssysteem. Werk je met een Apple computer of Google Chromebook? Ontdek hier de uitgebreide mogelijkheden van Pictostudio Pro.

U maakt makkelijk een pictogram aan voor het dagcentrum.

Met Pictostudio voor Office beschik je over alle Visitaal-pictogrammen in het Nederlands en Engels. Je kunt eenvoudig het juiste pictogram opzoeken, aanpassen (aanpasbaar zijn kleur, tekst, lettertype, roteren, een rood kruis erdoorheen, etc.) en vervolgens invoegen in Word, Excel of Powerpoint.

Pictostudio voor Office heeft een uitgebreide zoekfunctie waarmee je kunt zoeken naar pictogrammen op zoekterm, synoniem, categorie en pictogrammenset.

U kunt de kleur van een pictogram veranderen.

Dankzij onze cloudoplossing hoef je geen updates uit te voeren als er nieuwe pictogrammen uitkomen of als je wisselt van licentie. Pictostudio voor Office is ook geschikt voor Windows Server en Citrix-omgevingen.

Visitaal-pictogrammen

De pictogrammen van Visitaal zijn oorspronkelijk ontwikkeld op de Weerklank, een instelling voor kinderen met een auditieve en verstandelijke beperking maar worden inmiddels veel breder ingezet.

pictogrammen school gedragsregels

Visitaal-pictogrammen worden ook vaak gebruikt om communicatie en dagplanning te ondersteunen bij mensen met een Autisme Spectrum Stoornis, leerlingen in het speciaal onderwijs, jongeren met een licht verstandelijke beperking (LVB), ouderen met dementie, cliënten met NAH (niet aangeboren hersenletsel), anderstalige nieuwkomers, vluchtelingen, kortom; iedereen die moeite heeft met de Nederlandse taal.

Screenshots met voorbeelden

Tip: klik op het screenshot om deze op ware grootte te bekijken.

Je kunt een pictogram opzoeken door middel van een zoekterm of categorie en ze direct bewerken.

Je past zelf eenvoudig de kleur, de tekst en het lettertype van een pictogram aan.

Geef met een krul, vinkje, kruis of rode streep aan wat goed en fout is.

Met Pictostudio voor Office maak je eenvoudig diverse soorten klokken en timers.

Je kunt een pictogram, klok of timer makkelijk invoegen in Microsoft Word, Excel en Powerpoint.

 
Wil je Pictostudio voor Office gratis en vrijblijvend uitproberen? Meld je hier aan en binnen vijf minuten ontvangt je van ons een gratis licentiecode. Je krijgt daarmee direct toegang tot 250 van de ruim 2000 Visitaal-pictogrammen.

Minimale systeemeisen

Om Pictostudio voor Office te kunnen gebruiken heb je een Windows* PC of laptop nodig met:

  • Microsoft Windows 7 (of later, o.a. Windows 10, Windows Server en Citrix worden ondersteund)
  • 4 GB intern geheugen, 50 MB opslagruimte
  • Internet Explorer 10/Microsoft Edge
  • een actieve internetverbinding

* Er is op dit moment geen versie voor een Apple/iOS beschikbaar.

Pictostudio voor Office werkt met alle Windows-versies van Microsoft Office, waaronder Office 2010, 2013 en 2016. Ook de Windows-programma’s van Office 365 worden ondersteund. Het is niet mogelijk om vanuit Pictostudio voor Office direct pictogrammen in de online omgeving  van Office 365 in te voegen, maar je kunt wel met Pictostudio voor Office opgemaakt pictogrammen kopiëren en vervolgens plakken in de online omgeving van Office 365.

Meer technische informatie vind je hier.

Wij bieden twee alternatieve distributiemogelijkheden aan voor partijen die grotere aantallen licenties afnemen en de licentiecodes graag centraal willen beheren. Klik hier voor meer informatie.