Technische informatie

Deze informatie is bedoeld voor ICT-managers en systeembeheerders. Als gebruiker heb je deze informatie niet nodig om dit programma te kunnen installeren of gebruiken.

Pictostudio Pro is een web-omgeving die direct vanuit de browser benaderd wordt. Er is geen installatie nodig. Onze omgeving is geschikt voor recente versies van Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari en Microsoft Edge.

De ondersteuning voor Internet Explorer 11 wordt op dit moment uitgefaseerd, vanaf begin 2022 zal Internet Explorer niet meer worden ondersteund.

Het geheugengebruik van Pictostudio Pro is afhankelijk van het aantal afbeeldingen in een document, maar zal gemiddeld tussen de 50 en 100 MB liggen. Browsers maken gebruik van ‘garbage collectors‘ die met onregelmatige intervallen het geheugengebruik van de applicatie optimaliseren. Tussen die intervallen in kan het geheugengebruik van Pictostudio Pro tijdelijk oplopen tot meer dan 250 MB.

Voor het afdrukken van documenten en weergeven van een afdrukvoorbeeld maken we gebruik van de ingebouwde PDF-ondersteuning van de browser. Sommige browsers (waaronder Google Chrome en Mozilla Firefox) hebben standaard PDF-ondersteuning ingebouwd, andere browsers (waaronder Internet Explorer en Safari) maken gebruik van een aparte plug-in die handmatig moet worden geïnstalleerd.

Het opslaan en exporteren van PDF-bestanden werkt in alle browsers.

Al het contact tussen de browser en onze server verloopt over een beveiligde HTTPS-verbinding. Voor het openen en opslaan van documenten in Google Drive, OneDrive, SharePoint en Dropbox maken we gebruik van pop-ups om in te loggen. In sommige browsers moet de pop-up blocker worden uitgeschakeld.

Wij slaan geen inloggegevens van Google, Microsoft of Dropbox op op onze server.

Bij het opslaan van documenten in Dropbox wordt het document tijdelijk met onze server gedeeld, omdat het niet mogelijk is bestanden zonder deze tussenstap met Dropbox te delen. Ook bij het afdrukken van documenten en tonen van een afdrukvoorbeeld wordt het document tijdelijk op onze server opgeslagen, zonder deze tussenstap werkt het afdrukken in veel browsers niet naar behoren.

Begin 2022 zal de hierboven beschreven tussenstap verdwijnen, browsersupport is op dit punt inmiddels sterk verbeterd.

Bestanden die tijdelijk met onze server worden gedeeld worden binnen 15 minuten weer volledig van onze server verwijderd. Derden hebben geen toegang tot deze bestanden.

Voor technische vragen kun je contact opnemen met de ontwikkelaar: michael@spelpartners.nl