Gepost op

Lancering Pictostudio Pro op ISAAC-nf congres

Veel belangstelling voor Pictostudio.

Vorige week hebben we Pictostudio Pro gelanceerd op het ISAAC-nf congres in Doorn, hét congres voor Ondersteunde Communicatie. ISAAC-nf is de Nederlands-Vlaamse tak van de International Society for Augmentative and Alternative Communication (ISAAC). Tijdens dit jaarlijkse congres worden de nieuwste inzichten en tools op het gebied van Ondersteunde Communicatie gepresenteerd.

Namens Visitaal en Spelpartners presenteerde onze developer de beta-versie van Pictostudio Pro tijdens een workshop met logopedisten en communicatiedeskundigen uit de zorg. Een spannend moment voor ons: de eerste keer dat we experts van buitenaf lieten ervaren wat je allemaal met Pictostudio Pro kunt doen! Gelukkig waren de reacties heel positief.

Michael Schuijff presenteert Pictostudio Pro.

Zelf aan de slag met Pictostudio Pro? Het is voor professionals in de zorg en het onderwijs vanaf nu mogelijk om Pictostudio Pro te bestellen. Vraag een vrijblijvende offerte aan

Met Pictostudio Pro kun je zelf vanuit de browser stickervellen, stappenplannen, dag- en weekschema’s, certificaten, diploma’s en wenskaarten ontwerpen. Je maakt een nieuw document aan of begint met één van onze sjablonen voor weekplanners, dagschema’s of stappenplannen. Die kun je eenvoudig aanpassen met eigen picto’s, klokken of kleuren. Kies een pictogram uit de bibliotheek met meer dan 1.600 pictogrammen of plaats een eigen afbeelding. Je eigen foto’s kun je delen met collega’s of familie in de bibliotheek van Pictostudio Pro.

Een weekplanner met klokken in Pictostudio Pro.

Templates voor dagplanning en nieuwe pictogrammen

Ondertussen werken we door aan het ontwerpen van nieuwe pictogrammen, stappenplannen en dagschema’s voor Pictostudio.

Ook deze week vinden gebruikers van Pictostudio weer nieuwe pictogrammen in hun bibliotheek. Zonder downloaden of andere handelingen: in Pictostudio heb je de meest actuele pictogrammen altijd onder handbereik!

Veilig chatten met pictogrammen: Pictostudio Hallo

Naast Pictostudio Pro hebben we natuurlijk ook meer verteld over Pictostudio Hallo, de chat-app met Visitaal-pictogrammen die we samen met Middin hebben ontwikkeld en die volgende maand beschikbaar komt. Ter plekke kon men deze eenvoudige chatapp op de eigen smartphone installeren en uitproberen.
Er wordt al druk getest op meerdere instellingen en scholen en de reacties zijn erg enthousiast; veilig chatten met Visitaal-pictogrammen is voor veel cliënten een uitkomst!