Geplaatst op

Pictostudio aanbieden in een grote organisatie

Deze informatie is bedoeld voor ICT-managers en systeembeheerders. Als gebruiker heb je deze informatie niet nodig om dit programma te kunnen installeren of gebruiken.

Wie Pictostudio voor Office installeert, vult bij het eerste gebruik een unieke licentiecode in. Indien je het programma voor meerdere medewerkers installeert, moet je voor iedere medewerker een unieke licentiecode invullen.

Voor zorginstellingen met een groter aantal medewerkers kan het activeren van de licentiecodes veel tijd kosten. Vanwege de beveiligingsmethode is het niet mogelijk om een hele afdeling gebruik te laten maken van een enkele licentiecode. Daarom bieden we twee alternatieve mogelijkheden aan waarmee grote organisaties eenvoudig een groot aantal licenties kunnen beheren.

Het programma zelf vereist geen installatieprocedure en kan direct op het interne netwerk worden aangeboden.

Methode 1: assign.license
Je kunt het programma binnen je bedrijf distribueren samen met een assign.license-bestand. Dit bestand bevat een per bedrijf unieke sleutel (soort wachtwoord).

Als bedrijf neem je meerdere licentiecodes af. Wanneer een medewerker Pictostudio voor Office voor het eerst start wordt automatisch op onze licentieserver gecontroleerd of er een licentiecode beschikbaar is.

Indien er een licentiecode beschikbaar is, wordt deze automatisch aan de medewerker toegekend en ontvangt de ICT-afdeling hierover een melding per e-mail.

Wij maken het assign.license-bestand eenmalig voor je aan. Indien gewenst kan op onze server een extra controle op IP-adres worden toegevoegd om te voorkomen dat medewerkers of derden elders met het assign.license-bestand een licentiecode kunnen activeren.

Methode 2: assign.key
Deze methode is geschikt indien je slechts een deel van de medewerkers toegang tot Pictostudio voor Office wilt geven of verschillende licentievormen binnen de organisatie wilt aanbieden.

Je neemt als bedrijf meerdere licentiecodes af en ontvangt een overzicht per e-mail. Je maakt in Excel een spreadsheet aan waarin je alle ontvangen licentiecodes aan de gebruikersnamen van Windows-accounts koppelt. Dit doe je door de gebruikersnamen van medewerkers in de eerste kolom te plaatsen en alle ontvangen licentiecodes in de tweede kolom.

Deze spreadsheet kun je door onze online tool halen om een assign.key-bestand aan te maken. Je kunt Pictostudio voor Office binnen je bedrijf distribueren samen met het assign.key-bestand, bijvoorbeeld op het interne bedrijfsnetwerk.

Wanneer een medewerker Pictostudio voor Office voor het eerst start zal het programma automatisch de licentiecode die gekoppeld is aan zijn/haar gebruikersnaam activeren. De ICT-afdeling ontvangt hierover een melding per e-mail.

Het assign.key-bestand kun je eenvoudig zelfstandig aanmaken. Uiteraard kunnen we je hier ook bij helpen.

Voor technische vragen kun je contact opnemen met de ontwikkelaar: michael@spelpartners.nl