Geplaatst op

Aankondiging: Visitaal Chat

UPDATE: een publieke testversie van Visitaal Chat is inmiddels beschikbaar voor Android en iOS (iPhone). Kijk voor de downloadlink en meer informatie op www.visitaal.nl/chat

Whatsapp, Telegram en Signal maken de wereld een stukje kleiner. Waar je ook bent, dankzij deze handige apps kun je altijd makkelijk een berichtje sturen. Maar wat te doen als je wordt buitengesloten, omdat je niet kunt lezen en schrijven? Voor die mensen lanceren wij deze zomer een nieuwe gratis app: Visitaal Chat.

In 2019 bouwden wij de app Pictostudio Hallo, waarmee je gesprekken met Visitaal-pictogrammen kunt voeren. We ontwikkelden Pictostudio Hallo in samenwerking met de zorginstelling Middin. De testgebruikers van Middin, bestaande uit een groep zorgverleners en cliënten, waren zeer positief over de app.

Maar omdat het geld kost om een goede server voor Pictostudio Hallo te huren, besloten we de app aan te bieden als een betaalde dienst met een abonnement. En daarom kon niet iedereen van de app gebruik maken.

Inmiddels is Spelpartners flink gegroeid. We werken samen met veel grote zorg- en onderwijsinstellingen. Daardoor kunnen we nu een nieuwe app te ontwikkelen die we gratis gaan aanbieden aan iedereen die graag berichten met Visitaal-pictogrammen verstuurd naar vrienden en familie: Visitaal Chat.

We lanceren Visitaal Chat in de loop van de zomer. Met Visitaal Chat kun je naast pictogrammen ook smileys, foto’s en grappige animaties naar elkaar versturen. De app wordt beschikbaar voor Android en iPhone-toestellen en werkt ook als je ergens bent waar je (even) geen internetverbinding hebt.

Dit betekent dat Pictostudio Hallo aan het eind van dit jaar uit de App Stores gaat verdwijnen. Hierover sturen we iedereen die Pictostudio Hallo gebruikt een persoonlijke e-mail met uitleg hoe je het makkelijkst kunt overstappen en wat er gebeurd met je lopende abonnement.