Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen voor alledaagse handelingen

Visitaal-pictogrammen voor middageten, avondeten, slaap en rusttijden, verzwaringsvest, alcohol en drugs, zorgpas en playstation.

De update van deze week bestaat helemaal uit verzoeken van onze gebruikers. Via Whatsapp en mail hebben we dagelijks contact met logopedisten en andere professionals uit het (speciaal) onderwijs en de zorg, maar ook van particuliere gebruikers. Samen zorgen we ervoor dat Pictostudio en Visitaal zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen uit de praktijk.

Daarnaast werken we met deskundigen van diverse zorginstellingen en expertisecentra aan pictogrammen rondom thema’s als zwangerschap, lichaam en seksualiteit, levenseinde en rouw en epilepsie. En er wordt achter de schermen ook continu gewerkt aan het verbeteren en updaten van de programma’s.

De nieuwe picto’s van deze week zijn niet gerelateerd aan een thema of onderwerp, maar daarom niet minder waardevol. De komende weken zullen er meer van dit soort updates volgen, maar ook een aantal thematische updates.

De nieuwe pictogrammen van deze week

  • Pictogram middageten
  • Pictogram avondeten
  • Pictogram slaap en rusttijden
  • Pictogram verzwaringsvest
  • Pictogram alcohol en drugs
  • Pictogram zorgpas
  • Pictogram playstation

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.