Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen voor alledaagse handelingen

Wekelijks voegen we nieuwe pictogrammen toe aan de Visitaal bibliotheek. Gebruikers van Pictostudio krijgen deze updates automatisch binnen, je hoeft niks te downloaden.
De update van deze week bestaat helemaal uit verzoeken van onze gebruikers. Via Whatsapp en mail hebben we dagelijks contact met logopedisten en andere professionals uit het (speciaal) onderwijs en de zorg, maar ook van particuliere gebruikers. Samen zorgen we ervoor dat Pictostudio en Visitaal zo goed mogelijk aansluiten bij de wensen uit de praktijk.

Daarnaast werken we met deskundigen van diverse zorginstellingen en expertisecentra aan pictogrammen rondom thema’s als zwangerschap, lichaam en seksualiteit, levenseinde en rouw en epilepsie. En er wordt achter de schermen ook continu gewerkt aan het verbeteren en updaten van de programma’s.

De nieuwe picto’s van deze week zijn niet gerelateerd aan een thema of onderwerp, maar daarom niet minder waardevol. De komende weken zullen er meer van dit soort updates volgen, maar ook een aantal thematische updates. En natuurlijk horen we graag welke begrippen jij mist in de Visitaal-bibliotheek. We zien jouw mail graag tegemoet.

De nieuwe pictogrammen van deze week

  • Pictogram Middageten
  • Pictogram Avondeten
  • Pictogram Slaap en rusttijden
  • Pictogram Verzwaringsvest
  • Pictogram Alcohol en drugs
  • Pictogram Zorgpas
  • Pictogram Playstation

Zelf eenvoudig ondersteunde communicatie ontwerpen met pictogrammen

Met Pictostudio heb je ruim 2.400 Visitaal-pictogrammen onder handbereik. Deze uitgebreide bibliotheek met pictogrammen is speciaal ontwikkeld voor de zorg, het onderwijs of thuis. Maandelijks ontwerpen we nieuwe pictogrammen die automatisch Pictostudio geladen worden. Vanaf pakket 2e zijn de meeste Visitaal-pictogrammen op verzoek ook beschikbaar in het Arabisch, Turks, Engels, Frans en Pools.


Je kunt kiezen uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office, voor mensen die veel met WORD werken: met Pictostudio voor Office kun je snel en eenvoudig pictogrammen bewerken en deze vervolgens gebruiken in programma’s als Microsoft Office.

Pictostudio Pro is een uitgebreid programma met veel extra mogelijkheden voor de veeleisende gebruiker: je werkt in de browser en hebt dus overal toegang tot je pictogrammen, dagschema’s en stappenplannen. Pictostudio Pro is de beste optie voor iedereen die ondersteunde communicatie wil ontwerpen voor alle mogelijke situaties. Pictostudio Pro biedt veel extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld logopedisten maar ook voor familieleden die pictogrammen willen toepassen in de thuissituatie.


Met Pictostudio Pro maak je zelf snel een dag- of weekschema of visueel stappenplan voor ondersteunde communicatie. Begin met een kant en klaar schema en pas dit aan aan je wensen.

Als je gewend bent om in Office te werken kies je voor Pictostudio voor OfficeBekijk hier de video.