Ervaringen van gebruikers Pictostudio Hallo

Gratis chatten met picto’s: Hallo wordt Visitaal Chat

Afgelopen zomer lanceerden we Visitaal Chat, de gratis opvolger van onze chat-app Pictostudio Hallo. Dit betekent dat Pictostudio Hallo niet langer kan worden gedownload.

Lees hier meer over de nieuwe app Visitaal Chat

ervaring van clienten met pictostudio hallo
Rif (14) met Pictostudio op de smartphone

Rif (14 jaar) chat met oma met pictogrammen

Rif (14) heeft al langer een eigen smartphone. Nu wij door de corona crisis extra veel met het hele gezin op onze telefoon zitten, om onze appjes te beantwoorden, verveelt Rif zich vaak. Wíj hebben in quarantaine nog steeds veel contact met onze vrienden, familie en collega’s, maar Rif zijn sociale netwerk is nu nog beperkter. Als onze dochters van 16 en 18 vrienden willen zien spreken ze op 1.5 meter af in het park, terwijl Rif de hele dag thuis zit met 2 werkende ouders.

Ook Rif pakt zijn eigen telefoon, maar dan om zijn foto’s te bekijken of er een spelletje op te spelen.  Rif kan bijna niet lezen en schrijven en praat heel onverstaanbaar. Het is voor hem dus niet mogelijk zelf appjes te schrijven naar zijn familie of vrienden. 

Gelukkig kregen we deze corona periode de app Pictostudio aangeboden waar hij en wij heel blij mee zijn! Rif vind het helemaal geweldig. Als hij nu zijn foto’s bekijkt of een spelletje speelt, sturen zijn zussen een appje (in de familie groep) vanuit het park met de pico’s “jij – gaan- afspraakje- park? Ik zie hem glunderen achter zijn smart phone. Rif stuurt terug: “Jij – goed- idee – ik hou van jou” Hij springt op trekt zijn jas aan! Ik ga met Rif even naar zijn zussen in het park .

Ineens kan Rif ook met Oma communiceren. Oma woont in Brabant en mag al langer haar huis niet uit. Ze mist Rif erg. Ze appt Rif: “idee-koffie-gebakje-eten” Rif pakt zijn telefoon en stuurt “jij-kus”. Hij loopt naar mij en zegt: “samen bij oma taartje eten?” Ik stel voor, dat als de corona voorbij is we echt een taartje bij oma gaan eten. Rif appt oma terug: “samen- jij – Corona vragen”? Oma moet lachen en stuurt terug: “Oma- wachten – afspraak maken – fijne avond”. Zo schattig, eindelijk kan Rif zelfstandig communiceren.

Top deze leuke app in deze moeilijke tijd!
Groeten van Rif en Anne

“Echt een aanrader!”

Ik wil jullie namens het gezin heel erg bedanken voor de gratis licenties voor Pictostudio Hallo. Mijn cliënt en zijn familie zijn heel enthousiast en het sluit heel goed aan bij mijn cliënt. Ze zijn erg blij dat er voor hem een app is om op deze manier te kunnen communiceren. Ouders zien dat er nu korte ‘zinnetjes’ en ‘vragen’ worden gesteld. Dit doet iedereen heel goed. Nogmaals bedankt!

Mariska van Buuren-Bijland
Deskundige Communicatie, Koninklijke Kentalis

Jorn is supertrots dat hij zelf berichten kan versturen en lezen

Mijn zoon is supertrots dat hij iets heeft waarmee hij nu berichten kan versturen en lezen. Ik ben heel benieuwd hoe hij dit gaat oppakken. En wat fijn dat we het nu gewoon kunnen uitproberen.

Ook mooi dat de Picto’s ook uitgesproken kunnen worden. Wij gebruiken al heel lang Picto’s maar niet alle Picto’s kent hij, dus dan komt dat goed van pas. Ook handig dat ze zijn ingedeeld in categorieën. Ben wel benieuwd of hij straks vaste Picto’s krijgt die hij veel gebruikt, of toch op zoek gaat naar alles wat er is.  Mooie keuze.

Echter super bedankt.
De moeder van Jorn

Wat een top app is dit. Echt een uitvinding 
Gr Krista 

De app bevalt heel goed. Else kan op een simpele manier met ons en met de familie communiceren. Super leuk ! Ben er erg blij mee. Kan ik nog een jaar bijbestellen?
De moeder van Else

Stuur je e-mail met jouw verhaal naar contact@pictostudio.nl

Partners: Het Gehandicapte Kind en Middin

Het Gehandicapte Kind (voorheen NSGK) is het goede doel voor kinderen met een handicap. Ruim 100.000 kinderen in ons land hebben een handicap. Zij zitten bijvoorbeeld in een rolstoel, zijn blind of hebben een verstandelijke beperking.

Maar dat is vaak niet het ergst. Hun grootste probleem is dat ze geen vriendjes hebben.

Het Gehandicapte Kind helpt om speeltuinen, sportclubs en scholen toegankelijk te maken, zodat kinderen met en zonder handicap elkaar ontmoeten, samen spelen, vrienden maken. Het doel: geen kind zonder vriendjes! 

Pictostudio Hallo is ontwikkeld door Spelpartners in samenwerking met Middin en Visitaal. Zowel Spelpartners als Middin hadden plannen voor een veilige chat app met pictogrammen.

Pictostudio Hallo is samen met cliënten en professionals van Middin tot stand gekomen.