Gepost op

Vijf vragen over Pictostudio Pro beantwoord

Met Pictostudio Pro kun je straks vanuit je eigen browser zelfstandig stickervellen, stappenplannen, dag- en weekschema’s, certificaten, diploma’s en wenskaarten ontwerpen.

Deze zomer bieden we een aantal partijen de mogelijkheid om een voorlopige versie van Pictostudio Pro te testen. In dit artikel beantwoord ik vast vijf vragen over Pictostudio Pro.

pictostudio pro
Werk in uitvoering: de interface van Pictostudio Pro, met rechts de broncode van de ontwikkelaar.

1. Vanaf wanneer kan ik Pictostudio Pro testen?

Deze zomer nodigen we de partijen die ons tijdens de ontwikkeling feedback hebben gegeven uit om de voorlopige versie te testen. In de voorlopige versie die zij te zien krijgen zitten nog veel fouten en een aantal functies zullen ontbreken.

We verwachten in de komende twee tot vier weken de eerste versie van Pictostudio Pro voor deze partijen beschikbaar te maken. Gedurende de zomer verbeteren we Pictostudio Pro iedere week en vragen we de testgebruikers steeds het programma opnieuw te testen.

Naarmate het programma completer wordt en we steeds meer problemen oplossen, zullen we ook andere partijen uitnodigen om mee te testen. Dit zullen we bekend maken via deze website en onze nieuwsbrief.

Rond oktober 2019 verwachten we te beginnen met de verkoop van licenties voor Pictostudio Pro. Ook dit zullen we via deze website en onze nieuwsbrief melden.

2. Waar meld ik mij aan voor de test?

Wil je mee doen aan de test van Pictostudio Pro? Word lid van de nieuwsbrief of laat het ons per e-mail weten via contact@pictostudio.nl en wij houden je op de hoogte wanneer wij meer partijen toegang bieden tot de testomgeving.

3. Waarom duurt het zo lang voordat Pictostudio Pro af is?

Pictostudio Pro is de eerste dienst die we twee jaar geleden begonnen te ontwikkelen, maar we hebben Pictostudio voor Office en Pictostudio Hallo (chat-app) eerder uitgebracht.

Alle drie de programma’s maken gebruik van dezelfde basis, dit noemen we een platform. Toen ons platform anderhalf jaar geleden bijna af was, kregen we veel vragen van zorginstellingen die graag Visitaal wilden blijven gebruiken. Zij konden de oude software niet meer starten of installeren.

We hebben toen besloten om Pictostudio voor Office eerst uit te brengen, zodat deze instellingen niet zonder pictogrammen kwamen te zitten. Dankzij Pictostudio voor Office kwamen we in gesprek met mensen die erg geïnteresseerd waren in onze plannen en vaak met extra wensen kwamen.

Om aan die wensen te kunnen voldoen hadden we meer tijd nodig. Daarom besloten we om eerst Pictostudio Hallo af te maken, zodat we ons nu volledig op Pictostudio Pro kunnen richten.

4. Werkt Pictostudio Pro volledig in de cloud?

Ja, Pictostudio Pro werkt volledig in de cloud en is web-based.

Het is niet meer nodig om een los programma te installeren. Je kunt straks in je eigen browser onze website openen en gelijk beginnen met het maken van stickervellen en dagschema’s.

Je kunt Pictostudio Pro op iedere computer, laptop en tablet gebruiken om documenten op te maken. Ook kun je vanuit Pictostudio Pro bestanden delen en opslaan in Dropbox, OneDrive, SharePoint en Google Drive.

5. Kan ik mijn eigen pictogrammen en foto’s gebruiken?

Ja, je kunt je eigen afbeeldingen toevoegen aan Pictostudio Pro.

Met onze eenvoudige bibliotheek kun je de bestanden ordenen in mappen en ze later nog een keer gebruiken. Ook kun je de afbeeldingen delen met collega’s en verschillende teams. Jij houdt volledige controle over welke afbeeldingen je deelt en met wie.