Geplaatst op

Pictogrammen sportschool in Pictostudio

Ook wij zijn het nieuwe jaar begonnen met goede voornemens. En hoewel we de sportschool nog niet van binnen gezien hebben staat er wel een sportieve update voor je klaar met een mooie serie pictogrammen sportschool.
Deze pictogrammen hebben we ontworpen op verzoek van zorginstelling Ipse de Bruggen, een van de vele innovatieve zorgorganisaties die Pictostudio gebruiken om ondersteunde communicatie aan te bieden aan hun cliënten.


Als je een licentie hebt voor Pictostudio kun je meteen aan de slag met deze pictogrammen, en je kunt ook nieuwe pictogrammen aanvragen. Bel of mail ons voor een advies op maat, dan kun jij ook snel aan de slag met de nieuwe pictogrammen sportschool!

De pictogrammen sportschool in Pictostudio

Deze pictogrammen sportschool kun je meteen gebruiken in Pictostudio,. Met  deze gebruiksvriendelijke software voor ondersteunde communicatie kun je zelf eenvoudig ontwerpen met picto’s en heb je altijd de meest actuele pictogrammen tot je beschikking.

 • Pictogram Bankdrukken
 • Pictogram Battle rope
 • Pictogram Bokshandschoenen
 • Pictogram Crosstrainer
 • Pictogram Kettlebell
 • Pictogram Leg extension
 • Pictogram Leg press
 • Pictogram Loopband
 • Pictogram Roeimachine
 • Pictogram Slam ball
 • Pictogram Steps
 • Pictogram Voetmassage

Ondersteunde communicatie maken met pictogrammen in Pictostudio

moeder en dochter pictogrammen laptop

Communicatie is belangrijk voor iedereen. Zeker voor mensen met een verstandelijke of communicatieve beperking. In het dagelijks leven komen deze mensen veel situaties tegen die voor onduidelijkheid, onrust en onbegrip zorgen. Visuele ondersteuning met pictogrammen kan hierbij helpen.
Maak bijvoorbeeld een eenvoudig dag of weekschema met pictogrammen, dat is voor veel mensen met een communicatieve beperking of autisme spectrum stoornis een goed hulpmiddel om meer grip op het eigen leven te krijgen.


De Visitaal-pictogrammen worden ontwikkeld voor en door mensen uit zorg en onderwijs. We vinden het belangrijk dat iedereen er zelf mee kan werken. Met onze Pictostudio-software kun je bijna 3000 eenvoudige pictogrammen bewerken en gebruiken om communicatie en dagindeling voor jouw cliënt of familielid begrijpelijk te maken.

Je kunt kiezen uit twee programma’s:

 • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
 • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
 • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten? Op deze pagina kun je kijken welk programma het beste past bij jouw wensen.
Kom je er niet uit? Mail ons en we kijken samen wat voor jou het beste pakket is.