Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen lekker eten en drinken

pictogrammen lekker eten en drinken

Gezond eten en drinken is belangrijk, en kan ook heel lekker zijn! Daarom hebben we pictogrammen lekker eten en drinken toegevoegd aan Pictostudio. Zoals drie nieuwe pictogrammen voor proeven: want niet iedereen vindt alles lekker.

En het is belangrijk dat je kunt vertellen wat je lust, ook als je niet kunt praten. Daarvoor zijn de Visitaal-pictogrammen ontwikkeld: zodat iedereen op zijn of haar eigen niveau kan communiceren. Daarom hebben we veel pictogrammen over gezond en lekker eten. Dan kun je zelf laten weten wat je lekker vindt: een bord pasta, of een gebakken visje. En natuurlijk af en toe een frietje uit de Airfryer;)

De nieuwe pictogrammen lekker eten en drinken in Pictostudio

De nieuwe pictogrammen lekker eten en drinken staan voor je klaar in Pictostudio, je kunt ze meteen gebruiken en zelf de kleur en tekst aanpassen.

 • Pictogram Proeven
 • Pictogram Proeven lekker
 • Pictogram Proeven vies
 • Pictogram Eten en drinken
 • Pictogram Airfryer
 • Pictogram Bord pasta
 • Pictogram Bord patat
 • Pictogram Boterkwast
 • Pictogram Citroen snijden
 • Pictogram Sinaasappel snijden
 • Pictogram Rijst
 • Pictogram Soep in zak
 • Pictogram Vis op bord
 • Pictogram Vis
pictogrammen lekker eten en drinken

Zelf ontwerpen met pictogrammen in Pictostudio

moeder en dochter pictogrammen laptop

Communicatie is belangrijk voor iedereen. Zeker voor mensen met een verstandelijke of communicatieve beperking. In het dagelijks leven komen deze mensen veel situaties tegen die voor onduidelijkheid, onrust en onbegrip zorgen. Visuele ondersteuning met pictogrammen kan hierbij helpen.


Maak bijvoorbeeld een eenvoudig dag of weekschema met pictogrammen, dat is voor veel mensen met een communicatieve beperking of autisme spectrum stoornis een goed hulpmiddel om meer grip op het eigen leven te krijgen.


De Visitaal-pictogrammen worden ontwikkeld voor en door mensen uit zorg en onderwijs. We vinden het belangrijk dat iedereen er zelf mee kan werken. Met onze Pictostudio-software kun je bijna 3000 eenvoudige pictogrammen bewerken en gebruiken om communicatie en dagindeling voor jouw cliënt of familielid begrijpelijk te maken.

Je kunt kiezen uit twee programma’s:

 • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
 • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
 • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten? Op deze pagina kun je kijken welk programma het beste past bij jouw wensen.
Kom je er niet uit? Mail ons en we kijken samen wat voor jou het beste pakket is.