Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen eten in Pictostudio

pictogrammen eten

De nieuwe pictogrammen eten van deze week in Pictostudio

Hieronder zie je de nieuwe en vernieuwde pictogrammen eten die we deze week toevoegen aan Pictostudio. Met de gebruiksvriendelijke software van Pictostudio kun je zelf pictogrammen aanpassen en plaatsen in je documenten. Zo kun je bijvoorbeeld de tekst en kleur aanpassen, pictogrammen combineren of spiegelen.


Heb je een idee voor een pictogram, of wil je een offerte of uitleg over werken met Pictostudio? Laat het ons weten via de mail.

De nieuwe pictogrammen eten van deze week

De pictogrammen eten die we hebben toegevoegd aan de Pictostudio kun je direct gebruiken in je ondersteunde communicatie. In Pictostudio kun je zelf eenvoudig de tekst of kleur aanpassen of andere bewerkingen doen. Je hebt altijd de beschikking over bijna 3.000 eenvoudige pictogrammen die passen in de Nederlandse context. En je kunt de pictogrammen ook gemakkelijk vertalen: De meeste Visitaal-pictogrammen zijn vanaf pakket 2 op verzoek ook beschikbaar in het Arabisch, Engels, Frans, Pools.
Deze pictogrammen kun je vanaf vandaag meteen toepassen in je ondersteunde communicatie:

 • Pictogram Broccoli
 • Pictogram Groente
 • Pictogram Groente en fruit
 • Pictogram Keuken
 • Pictogram Koolrabi
 • Pictogram Kool
 • Pictogram Pannenkoek
 • Pictogram Pannenkoek op bord
 • Pictogram Water koken
 • Pictogram Witlof
pictogrammen eten

Ondersteunde communicatie met pictogrammen ontwerpen

Communicatie is belangrijk voor iedereen. Zeker voor mensen met een verstandelijke of communicatieve beperking. In het dagelijks leven komen deze mensen veel situaties tegen die voor onrust en onbegrip zorgen. Goede ondersteunde communicatie kan hierin veel betekenen.


Visuele ondersteuning met pictogrammen kan hierbij helpen. Maak bijvoorbeeld een eenvoudig dag of weekschema met pictogrammen, dat is voor veel mensen met een communicatieve beperking of autisme spectrum stoornis een goed hulpmiddel om meer grip op het eigen leven te krijgen.


De Visitaal-pictogrammen worden ontwikkeld voor en door mensen uit zorg en onderwijs. We vinden het belangrijk dat iedereen er zelf mee kan werken. Met onze Pictostudio-software kun je ruim 2600 eenvoudige pictogrammen bewerken en gebruiken om communicatie en dagindeling voor jouw cliënt of familielid begrijpelijk te maken.

Je kunt kiezen uit twee programma’s:

 • Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. 
 • Met Pictostudio voor Office kun je pictogrammen aanpassen en plaatsen in je Word-documenten. 
 • PictoCanvas  maak je snel een mooie praatplaat met Visitaal-pictogrammen. Je kunt ook samen op afstand met picto’s werken. PictoCanvas wordt vaak gebruikt voor zorg of logopedie op afstand.

Meer weten of een offerte aanvragen? Mail ons voor een advies op maat of kijk hier naar de mogelijkheden en prijzen.