Geplaatst op

Extra Sinterklaaspictogrammen

Visitaal-pictogrammen voor sinterklaas, sinterklaasjournaal, verlanglijst, het boek van sinterklaas, piet deels snoep uit en roe.

Het is zover, vandaag komen Sinterklaas en Piet met de stoomboot aan in Gorinchem! En speciaal voor alle lieve (en stoute) kinderen hebben we een mooie serie Sinterklaas pictogrammen in de Visitaal-bibliotheek: hiermee kun je een mooi Sinterklaas-programma maken, of een verlanglijst met pictogrammen. Zelfs voor je schoen zetten hebben we mooi pictogram.

Als je je wensen aan de Sint kenbaar wil maken heb je natuurlijk een pictogram Verlanglijst nodig. En we kijken ook elke avond naar de spnannende avonturen van Sint en Piet, dus een pictogram Sinterklaasjournaal hebben we ook voor je. Want niemand wil het laatste nieuws over Sinterklaas missen!

We hebben het pictogram voor Sinterklaas ook opgefrist, zo kan de oude goedheiligman weer heel wat jaartjes mee.

En natuurlijk hebben we ook een pictogram Boek van Sinterklaas. En ook al is het pictogram Roe is eigenlijk niet meer nodig… want er zijn geen stoute kinderen bij ;-), toch hebben we die ook.

Een gebruiker van Pictostudio wees ons erop dat Piet niet alleen pepernoten strooit maar soms ook snoep uitdeelt. Daar hadden we nog niet aan gedacht, dus hebben we ook een pictogram Piet deelt snoep uit gemaakt. Bedankt voor de tip!

  • Pictogram het boek van Sinterklaas
  • Pictogram piet deelt snoep uit
  • Pictogram roe
  • Pictogram sinterklaas
  • Pictogram sinterklaasjournaal
  • Pictogram verlanglijst

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.

Samen een online verlanglijst maken in PictoCanvas

Praatplaat verlanglijstje Sinterklaas in PictoCanvas.

Wil je mooie praatplaten maken met Visitaal-pictogrammen gemaakt? Dan is het programma PictoCanvas echt iets voor jou!

PictoCanvas is een online whiteboard. In dit eenvoudige programma kan je pictogrammen, foto’s, praatplaten en korte kunt combineren.

Je kunt zelfs samen op afstand in 1 scherm werken en tekenen, plaatjes of pictogrammen toevoegen en verslepen en aanwijzen.

Met PictoCanvas kun je spelletjes spelen, samen een tekening maken of een dagprogramma invullen.
Met de praatplaten in PictoCanvas kun je met minder talige cliënten over emoties praten. Een ingevuld canvassen je ook delen via mail, of opslaan en opnieuw openen of uitprinten.

PictoCanvas is eenvoudiger in het gebruik dan andere whiteboard-programma’s. Het is overzichtelijk vormgegeven.
De knoppen bovenaan het scherm kun je verbergen voor cliënten die prikkelgevoelig zijn.

Vanuit PictoCanvas kun je andere deelnemers per e-mail uitnodigen, die kunnen met één klik direct vanuit de browser deelnemen aan hetzelfde canvas. Zo kun je op afstand met meerdere mensen tegelijkertijd werken in hetzelfde scherm.