Geplaatst op

Nieuw pictogram rolstoeltoegankelijk en nieuwe pictogrammen kunstgebit

pictogram kunstgebit

De nieuwe pictogrammen staan weer klaar, ze zijn gratis te gebruiken als je een licentie hebt voor Pictostudio. Het is een gemengde set met pictogrammen, de meeste picto’s met gezondheid te maken, zoals het pictogram kunstgebit, maar er zijn ook andere pictogrammen zoals het pictogram Fatbike en het pictogram Zeecontainers.


Het zijn bijna allemaal begrippen die zijn aangevraagd door gebruikers van Pictostudio, aangevuld met varianten die we zelf hebben toegevoegd.
Alle pictogrammen zijn direct beschikbaar voor gebruikers van Pictostudio, ons gebruiksvriendelijk softwarepakket voor ondersteunde communicatie. Met de programma’s van Pictostudio kan iedereen de bibliotheek met bijna 3.000 Visitaal-pictogrammen eenvoudig bewerken: je kunt de kleuren aanpassen, maar ook de tekst veranderen.
En je kunt de meeste pictogrammen vertalen in het Arabisch, Engels, Duits, Frans, Pools en Turks (het kan zijn dat de recent toegevoegde pictogrammen nog niet vertaald zijn).
Vervolgens kun je de pictogrammen plaatsen in een stappenplan, dagschema, weekschema of een ander document voor je cliënten of familielid.

De nieuwe pictogrammen van deze week

  • Pictogram Kunstgebit
  • Pictogram Kunstgebit in doen
  • Pictogram Kunstgebit uit doen
  • Pictogram Mond op mond beademing
  • Pictogram Reanimeren
  • Pictogram Oud
  • Pictogram Vierpoot wandelstok
  • Pictogram Fatbike
  • Pictogram Zeecontainer

Zelf ontwerpen met Visitaal-pictogrammen

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is pictostudio-pro-scherm-weekschema-bewerken.jpg