Geplaatst op

Pictogram dodenherdenking en pictogram bevrijdingsdag

Deze week herdenken we de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog met twee minuten stilte. Een dag later vieren we Bevrijdingsdag, de dag waarop we vieren dat we al 75 jaar in vrede en veiligheid mogen leven in Nederland. Belangrijke dagen voor Nederland, daarom hebben we ook een pictogram dodenherdenking en een pictogram bevrijdingsdag ontworpen.
Dit jaar krijgt de herdenking extra betekenis door de aanwezigheid van President Zelensky van Oekraïne, een land in Europa waar nu een verschrikkelijke oorlog woedt.

Oorlog is verschrikkelijk voor iedereen, Christenen, Moslims, Joden, mensen met een beperking, homoseksuelen, wit of zwart: we willen allemaal vrij zijn om te leven zoals we willen. Daarom herdenken we alle gevallenen en denken we aan de mensen die nu lijden onder oorlog en geweld. Ook de slachtoffers die vluchten voor oorlog en vervolging en in Nederland onderdak zoeken.
En morgen vieren we de vrijheid. Want een betere wereld is mogelijk als we er allemaal in geloven.

  • Pictogram dodenherdenking
  • Pictogram dodenherdenking stil zijn
  • Pictogram bevrijdingsdag
  • Pictogram volkslied
  • Pictogram Vlag en wimpel

Verrijk je communicatie met Visitaal-pictogrammen

Lastige onderwerpen als oorlog of rouw, dagelijkse activiteiten en emoties; het is vaak moeilijk om hierover te praten met mensen met een verstandelijke beperking. Daarvoor zijn de Visitaal-pictogrammen ontworpen: voor en door mensen uit zorg en onderwijs. Met de Pictostudio-software kun jij de bibliotheek van ruim 2600 eenvoudige pictogrammen gebruiken om de communicatie met je cliënt of familielid begrijpelijk te maken met pictogrammen.

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.