Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen statiegeld, steppen en ramen wassen

pictogrammen statiegeld

We hebben weer nieuwe picto’s ontworpen, ze staan voor je klaar in Pictostudio. Dit keer maakten we pictogrammen over statiegeld, pictogrammen voor ramen zemen en pictogrammen over gymles.
De pictogrammen statiegeld maakten we op aanvraag van een logopediste op een zorginstelling, een actuele picto omdat er nu ook in Nederland statiegeld geheven wordt op plastic flesjes. Goed nieuws voor het milieu, maar wel belangrijk dat iedereen begrijpt wat het betekent en hoe je op de juiste manier van je plastic flesjes afkomt.

Het zijn ook deze week veel picto’s voor alledaagse begrippen. Algemeen Dagelijkse Levensverrichtingen (ADL) , handelingen die mensen dagelijks in het gewone leven verrichten. Voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking is het soms nodig om deze begrippen en handelingen visueel te ondersteunen met pictogrammen. Daarom kun je de Visitaal-pictogrammen in Pictostudio zelf gebruiken in dagschema’s, instructies, stappenplannen. Maar ook in de instelling, als bewegwijzering voor bijvoorbeeld de gymzaal.
We hebben ook nieuwe pictogrammen gemaakt voor bijzondere gelegenheden, die zijn ook belangrijk: zoals het pictogram Gouden Koets, of het pictogram sjerp en het pictogram rode loper.
Want soms verdient iemand net even een beetje meer aandacht, bijvoorbeeld als je met vlag en wimpel geslaagd bent voor een toets. Ook voor bijzondere gelegenheden vind je veel pictogrammen in Pictostudio, en als je ze niet vind kun je altijd een nieuw pictogram aanvragen. Dat is het voordeel van een licentie op Pictostudio. Als je wilt weten wat de verschillende pakketten inhouden en welk programma het beste geschikt is voor jouw situatie vind je hier alle informatie. En mocht je nog vragen hebben dan kun je ons altijd mailen of bellen.

 • Pictogram Raamwassen
 • Pictogram Raam droogmaken
 • Pictogram Steppen
 • Pictogram Gymzaal
 • Pictogram Gymles
 • Pictogram Statiegeld
 • Pictogram Statiegeld blikje
 • Pictogram Statiegeld plastic flesje
 • Pictogram Krul
 • Pictogram Kruis
 • Pictogram Hacker
 • Pictogram Vlag en wimpel
 • Pictogram Wimpel
 • Pictogram Gouden koets
 • Pictogram Sjerp
 • Pictogram Rode loper
pictogrammen statiegeld
ochtendritueel met pictogrammen
ochtendritueel met pictogrammen

Zelf ontwerpen met pictogrammen

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.