Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen ondersteunde communicatie: pictogram fysiotherapie en pictogram zwangerschapsverlof

pictogram fysiotherapie en pictogram zwangerschapsverlof

Er staat een update klaar met nieuwe pictogrammen voor ondersteunde communicatie. Als je een licentie hebt kun je de gratis pictogrammen direct gebruiken in Pictostudio voor bijvoorbeeld dagindeling. Je hoeft de pictorgammen niet te downloaden, als je met Pictostudio werkt kun je de pictogrammen meteen gebruiken.
We wekelijks verzoeken voor nieuwe pictogrammen van de gebruikers van Pictostudio: logopedisten, communicatiedeskundigen en ouders / begeleiders van mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Visitaal-pictogrammen worden ook gebruikt op de communicatieafdeling van zorginstellingen en gemeentes. Bijvoorbeeld om cliënt-communicatie voor mensen die laaggeletterd zijn te ondersteunen. Ook bij de communicatie voor anderstalige nieuwkomers worden de pictogrammen vaak gebruikt, zoals bijvoorbeeld deze serie pictogrammen voor vluchtelingen.
De laatste jaren worden Visitaal-pictogrammen steeds breder ingezet, we merken dat aan de vraag naar pictogrammen rondom maatschappelijke thema’s zoals energiebesparing en epilepsie.
Maar natuurlijk is de bibliotheek nooit af en zijn er altijd begrippen die missen. Dus als je begrippen mist horen we graag van je. Laat het ons weten via de mail!
Samen zorgen we ervoor dat Pictostudio nog beter wordt!

 • Pictogram 5 minuten douchen
 • Pictogram Bank (meubel)
 • Pictogram Bank voor radiator
 • Pictogram Flexmedewerker
 • Pictogram Fysiotherapie rolstoel
 • Pictogram Lezen
 • Pictogram Rechtbank
 • Pictogram Advocaat
 • Pictogram Voetbal kijken
 • Pictogram Voetbal op tv
 • Pictogram Was drogen
 • Pictogram Zingen boek
 • Pictogram Zwangerschapsverlof

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.