Geplaatst op

Update Pictostudio: nieuw pictogram bezoek en pictogrammen jas aandoen

Pictogrammen jas aandoen

We hebben weer nieuwe pictogrammen ontworpen, deze week een mooie serie met onder andere nieuwe pictogrammen dagindeling. Zoals bijvoorbeeld het pictogram jas aandoen, een pictogram jas dichtdoen en een pictogram jas uitdoen. Belangrijke pictogrammen voor een ochtendritueel, een dagschema of voor een stappenplan.
Visitaal pictogrammen worden veel ingezet voor dagstructuur, daarom zijn eenvoudige en duidelijke pictogrammen voor dagelijkse handelingen zo belangrijk voor onze gebruikers.
De begrippen van deze week zijn weer bijna allemaal aangevraagd door onze gebruikers, vaak professionals uit de (jeugd-) zorg zoals logopedisten en (intern) begeleiders, maar ook door ouders of familieleden. We zijn heel blij met deze vragen, en met de feedback die we wekelijks krijgen van onze gebruikersgroep. Samen zorgen we ervoor dat de Visitaal-bibliotheek en Pictostudio-software zo goed mogelijk aansluit bij de behoefte van onze cliënten. Zodat zij zich zo goed mogelijk kunnen uitdrukken en de wereld om hun heen zo goed mogelijk kunnen begrijpen. Daar doen we het voor, elke dag weer.

De gratis pictogrammen dagindeling van deze week

  • Pictogram Jas aantrekken
  • Pictogram Jas dichtdoen
  • Pictogram Jas uitdoen
  • Pictogram Rugzak inpakken
  • Pictogram Belasten been
  • Pictogram Bezoek krijgen
  • Pictogram Praten over
  • Pictogram Rechter
  • Pictogram Wetboek
  • Pictogram WC-papier

De nieuwe pictogrammen dagindeling staan voor je klaar in Pictostudio, ze zijn gratis te gebruiken als je een licentie hebt voor Pictostudio.

pictogrammen jas aandoen
ochtendritueel met pictogrammen
ochtendritueel met pictogrammen

Zelf ontwerpen met pictogrammen

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.