Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen kleren kopen

pictogrammen_kleren_kopen
Nieuwe pictogrammen kleding kopen

De pictogrammen van deze week hangen allemaal samen met het pictogram kleren kopen. Elke week ontwerpen we nieuwe pictogrammen, vaak op verzoek van onze gebruikers.

De pictogrammen van deze week hangen allemaal samen met het pictogram kleren kopen.Elke week ontwerpen we nieuwe pictogrammen, vaak op verzoek van onze gebruikers. Van een Medewerker Totale Communicatie van Ipse de Bruggen, een grote zorginstelling, kregen we het verzoek om een pictogram te ontwerpen voor ‘kleren kopen’:

‘Veel van onze cliënten gaan 2 keer per jaar kleding kopen met groepsleiding, dit is voor hen echt een uitje waar ze naar uit kunnen kijken. Ze maken er dan een dagje uit van en gaan naar de stad om kleding te passen/kopen in de winkel. De laatste tijd krijg ik vragen van de woningen of ik hier een passend pictogram voor heb zodat ze de cliënt kunnen voorbereiden.
We konden in Pictostudio niet echt iets passends vinden. Het bijgevoegde pictogram moet op een winkel lijken waar je kleding kunt kopen, dit komt al een klein beetje in de buurt van wat wij voor ogen hebben. 
Nu vroegen wij ons af of jij eens zou willen nadenken voor een passend pictogram voor kleding kopen in de stijl van pictostudio? Er is geen haast bij 

Een mooi verzoek, en waarschijnlijk ook nuttig voor andere gebruikers. Toen ik in de bibliotheek van Visitaal keek bleek inderdaad dat we nog geen passende picto voor kleren kopen hebben, en dat er eigenlijk nog een paar pictogrammen bijhoren: een pictogram kleren uitzoeken, een pictogram kleren passen, een pictogram kopen etc.. Maar ook alle begrippen rondom aankleden: een pictogram uitkleden, een pictogram kleren, dat zijn belangrijke begrippen voor de dagelijkse routine: Bijvoorbeeld voor het maken van een ochtendritueel met pictogrammen, of een dagindeling met picto’s , deze begrippen keren telkens terug. Daarom is het belangrijk dat we een verzameling duidelijk herkenbare en consistente pictogrammen hebben rondom zo’n belangrijk onderwerp.
De Visitaal-bibliotheek bevat al meerdere pictogrammen rondom kleding, maar de serie is nog niet compleet. Daarom gaan we de komende weken deze categorie verder aanvullen en meer nieuwe verwante pictogrammen ontwerpen. De serie van deze week is een eerste aanzet:

pictogrammen_kleren_kopen
  • Pictogram Kledingwinkel
  • Pictogram Kleren uitzoeken
  • Pictogram Kleren passen
  • Pictogram Kopen
  • Pictogram Kleerhanger
  • Pictogram Was opvouwen
  • Pictogram Boodschappen doen

Zelf ontwerpen met pictogrammen met Pictostudio

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.