Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen kleding en nieuwe pictogrammen eten en keuken

Visitaal-pictogrammen voor boterham smeren, in de over doen, kleren klaar leggen en kleding vrouw.

De nieuwe pictogrammen kleding en eten van deze week staan weer klaar voor gebruikers van Pictostudio. De focus ligt dit keer op kleding en eten. Dat zijn belangrijke momenten in het dagelijks leven, zeker voor mensen met een verstandelijke beperking. Wat trek je morgen aan? In welke volgorde kleed je je aan, leg je je kleren klaar? Wat vind je lekker? Wat gaan we koken? Hoe bereid je daarop voor? Dit zijn belangrijke picto’s, daarom hebben we deze ontworpen en verbeterd zodat je ze kunt toepassen in een dagschema, een ochtendritueel, maar ook voor een stappenplan of recept.

Het is een flinke update met nieuwe en vernieuwde pictogrammen, voor een groot deel op verzoek van onze gebruikers. Ze staan voor je klaar in Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro. Je kunt ze meteen gebruiken in een ochtendritueel, dag- of weekschema.

Heb jij een idee voor een nieuw pictogram? Of heb je een andere vraag? Neem direct contact met ons op.
We hebben de updates hieronder per thema toegelicht.

Nieuwe en vernieuwde pictogrammen kleding

Dit zijn de nieuwe pictogrammen kleding van deze week. Sommige van deze pictogrammen zijn vernieuwd, dan staat er (v) achter het pictogram, de rest is voor het eerst toegevoegd aan de pictogrammen-bibliotheek met ruim 2600 pictogrammen van Visitaal:

 • Pictogram kleren klaar leggen
 • Pictogram kleding man
 • Pictogram kleding vrouw
 • Pictogram bh (v)
 • Pictogram blouse vrouw
 • Pictogram broek vrouw
 • Pictogram jurk (v)
 • Pictogram rok (v)
 • Pictogram slip dames (v)
 • Pictogram trui vrouw
 • Pictogram onderbroek man (v)
 • Pictogram ochtendjas (v)
 • Pictogram hemd (v)
 • Pictogram sokken (v)
 • Pictogram regenjas (v)
 • Pictogram sjaal (v)
Diverse Visitaal-pictogrammen voor kleding.
De nieuwe pictogrammen kleding van deze week

Nieuwe pictogrammen keuken en eten

 • Pictogram bakken in oven
 • Pictogram in de oven doen
 • Pictogram uit de oven halen
 • Pictogram koffie zetten
 • Pictogram koffieautomaat
 • Pictogram koffiekamer (v)
 • Pictogram boterham smeren
 • Pictogram boterham in stukjes
 • Pictogram in kleine stukjes snijden
Diverse Visitaal-pictogrammen voor eten en voedsel.
Nieuwe pictogrammen keuken en eten

Overige nieuwe pictogrammen

 • Pictogram bang (v)
 • Pictogram belevingstheater
 • Pictogram boos (v)
 • Pictogram dansen (v)
 • Pictogram drogist
 • Pictogram elektrische rolstoel
 • Pictogram hondentherapie
 • Pictogram koor (v)
 • Pictogram pedicure (v)
 • Pictogram sleutel (v)
 • Pictogram talentenjacht
 • Pictogram themalokaal
 • Pictogram verdrietig (v)
 • Pictogram pijl links
 • Pictogram pijl rechts
 • Pictogram pijl omhoog
 • Pictogram pijl omlaag
Nieuwe Visitaal-pictogrammen voor bang, boos, dansen, drogist, elektrische rolstoel, hondentherapie, koor, pedicure, sleutel, talentenjacht, themalokaal, verdrietig en pijlen.

Ondersteunde communicatie ontwerpen met pictogrammen

Foto beeldscherm voor ontwerpen met pictogrammen.

Wil je zelf ontwerpen met deze pictogrammen eten en kleding en ruim 2600 andere pictogrammen voor mensen met een verstandelijke beperking? Kies dan voor 1 van onze software-paketten:

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.