Geplaatst op

Toegevoegd: naschoolse opvang en andere picto’s

Pictogrammen naschoolse opvang, kaftan, hartige taart en vakkenvullen.

We hebben een aantal nieuwe pictogrammen ontworpen voor mensen met een verstandelijke beperking. Deze week voegen we onder andere het pictogram naschoolse opvang toe aan de Visitaal-bibliotheek. Deze nieuwe en vernieuwde pictogrammen kun je meteen gebruiken in Pictostudio Pro en Pictostudio voor Office.

Het is weer een set gemengde pictogrammen die we hebben gemaakt op verzoek van gebruikers van Pictostudio Pro en Pictostudio voor Office: logopedisten, intern begeleiders, verzorgers en familieleden.

Met een licentie voor Pictostudio Pro en Pictostudio voor Office kun je het pictogram naschoolse opvang en ruim 2600 andere pictogrammen meteen gebruiken voor ondersteunde communicatie en cliëntcommunicatie. Je hoeft niks te downloaden, bij het volgend gebruik van de applicatie vind je de laatste series nieuwe Visitaal-pictogrammen onder het kopje ‘Recent toegevoegd’.

Screenshot Pictostudio Pro recent toegevoegde pictogrammen
Het venster met recent toegevoegde pictogrammen.

De nieuwe pictogrammen van deze week:

Diverse Visitaal-pictogrammen activiteitencetrum, e-smoker, elektrische tandenborstel, kaftan, moeilijk en taxi.
 • Pictogram activiteitencentrum
 • Pictogram denk stimulerende gespreksmethodiek (DGM)
 • Pictogram e-smoker
 • Pictogram e-smoker roken
 • Pictogram elektrische tandenborstel op oplader
 • Pictogram elektrische tandenborstel schoonmaken
 • Pictogram gesprek woonbegeleider
 • Pictogram gevangenis
 • Pictogram glijbaan
 • Pictogram hartige taart
 • Pictogram kaftan
 • Pictogram man kaftan
 • Pictogram vrouw kaftan
 • Pictogram moeilijk
 • Pictogram naschoolse opvang
 • Pictogram opzetborstel op elektrische tandenborstel
 • Pictogram opzetborstel van elektrische tandenborstel
 • Pictogram taxi
 • Pictogram taxistandplaats
 • Pictogram vakkenvullen
 • Pictogram wekkerradio

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.