Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen privacy en eerst kloppen

pictogram privacy

Deze week hebben we wederom nieuwe en vernieuwde pictogrammen toegevoegd aan Pictostudio Pro en Pictostudio voor Office. Eén van de onderwerpen waar we op aanvraag van een gebruiker pictogrammen voor hebben ontworpen is het thema privacy. Heel belangrijk in deze tijd, maar ook lastig om te verbeelden voor iemand met een (licht) verstandelijke beperking.

Het is ook moeilijk om de juiste benaming voor een pictogram te bepalen, afhankelijk van het niveau van degene voor wie het wordt ingezet kan dat veel uitmaken. Maar ook de context is belangrijk: je kunt de pictogrammen over privacy inzetten als waarschuwing, maar ook als verbod of als onderdeel van de huisregels.

In veel gevallen kan eenzelfde pictogram voor het begrip privacy geplaatst worden, maar dan is het wel belangrijk dat je zelf de tekst en/of de kleur kunt aanpassen. Dat gebeurt in sommige organisaties nog steeds door een pictogram te scannen en vervolgens te bewerken in Paint of met Tipp-ex.

Deze manier van werken is omslachtig en kost veel tijd die beter ingezet kan worden. Daarom hebben we het zo gemakkelijk mogelijk gemaakt om zelf in Pictostudio een pictogram aan te passen aan je wensen.

Snel pictogrammen aanpassen zonder scanner of Tip-exx

pictogrammen privacy

In zowel Pictostudio Pro als Pictostudio voor Office kun je zelf eenvoudig het pictogram privacy bewerken: je kunt de naam van het pictogram privacy, je kunt ook de kleuren van het pictogram aanpassen, of een rood kruis of groene krul over het pictogram plaatsen.

Hieronder zie je een aantal voorbeelden van de mogelijkheden met de pictogrammen privacy. In de linker kolom zie je steeds het originele pictogram privacy zoals het in Pictostudio Pro of Pictostudio voor Office standaard wordt aangeboden. In de twee andere kolommen zie je voorbeelden van variaties op het pictogram privacy die je zelf eenvoudig kunt maken met onze programma’s:

pictogrammen privacy

Beroep of functieaanduiding mannelijk of vrouwelijk

pictogram manager

Het kan een uitdaging zijn om voor sommige beroepen en functies een pictogram te ontwerpen dat zowel voor mannen en vrouwen bruikbaar is.

We hebben er in het geval van de pictogrammen ‘directeur’ en ‘manager’ voor gekozen om zowel een mannelijke en vrouwelijke versie van deze pictogrammen te ontwerpen.

In de benaming hebben we ook de aanduiding ‘man’ en ‘vrouw’ opgenomen, maar ook bij deze pictogrammen kun je dat eenvoudig aanpassen.

De nieuwe en vernieuwde pictogrammen van deze week:

 • Pictogram blazen (vernieuwd)
 • Pictogram boek (vernieuwd)
 • Pictogram boodschappenlijst
 • Pictogram condoleren (vernieuwd)
 • Pictogram directeur man
 • Pictogram directeur vrouw
 • Pictogram dromen (vernieuwd)
 • Pictogram eigen kamer
 • Pictogram elektriciteit (vernieuwd)
 • Pictogram fruit eten (vernieuwd)
 • Pictogram havermout (vernieuwd)
 • Pictogram jas (vernieuwd)
 • Pictogram jas en schoenen
 • Pictogram manager man
 • Pictogram manager vrouw
 • Pictogram notulen (vernieuwd)
 • Pictogram pistool (vernieuwd)
 • Pictogram privacy computer
 • Pictogram privacy kamer
 • Pictogram privacy meelezen
 • Pictogram rouwkamer (vernieuwd)
 • Pictogram slaapkamer (vernieuwd)
 • Pictogram tolk
 • Pictogram wapens

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.