Geplaatst op

Pictogrammen begrafenis voor mensen met een verstandelijke beperking

Visitaal-pictogrammen voor crematorium, uitvaartcentrum, begrafenis en graf bezoeken.

We voegen weer een nieuwe serie pictogrammen begrafenis toe, speciaal ontworpen voor voor mensen met een verstandelijke beperking en hun ouders en begeleiders.

Deze pictogrammen zijn een aanvulling op een eerdere set pictogrammen in de categorie ‘Rouw en levenseinde’ die we in samenwerking met Ipse de Bruggen hebben ontwikkeld om samen met je verstandelijk beperkte cliënt of familielid het gesprek over de dood visueel te ondersteunen.

Dit is het overzicht met de nieuwe pictogrammen begrafenis voor mensen met een verstandelijke beperking:

  • Pictogram begraven
  • Pictogram crematorium
  • Pictogram cremeren
  • Pictogram graf bezoeken
  • Pictogram medewerkers uitvaartcentrum
  • Pictogram mijn wensen
  • Pictogram uitvaartcentrum
  • Pictogram uitvaartcentrum gebouw
Visitaal-pictogrammen voor begraven, crematorium, cremeren, graf bezoeken, medewerkers uitvaartcentrum, mijn wensen en uitvaartcentrum.

Meer informatie over dood voor mensen met een verstandelijke beperking

Op deze websites vind je meer informatie over dood en verlies voor mensen met een verstandelijke beperking:

  • Alles over de dood: Deze website is ontwikkeld door Ipse de Bruggen en Leer Zelf Online. Uitgebreide informatie, toegankelijk en aantrekkelijk vormgegeven, over doodgaan en rouwverwerking voor mensen met een licht verstandelijke beperking.
  • Kennisplein Gehandicaptensector: Op deze pagina vind je een uitgebreid overzicht van tools en informatiebronnen over rouw voor mensen met een verstandelijke beperking.

Maak ondersteunde communicatie met pictogrammen over dood en rouw

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.