Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen hitteplan

Wat een hitte! Het is de eerste hittegolf van het jaar, en dan moet de Vierdaagse nog beginnen! Daarom hebben we extra pictogrammen hitteplan ontworpen. Zodat je je je cliënt of familielid goed kunt voorbereiden op de warmte. En de Vierdaagse-pictogrammen komen ook van pas als je gewoon een lange wandeling maakt.

Met deze pictogrammen in Pictostudio maak je eenvoudig zelf een hitteplan voor je cliënten, leerlingen of familieleden. De nieuwe pictogrammen hittegolf staan vanaf vandaag voor je klaar in Pictostudio voor Office of Pictostudio Pro:

Visitaal-pictogrammen waterfles vullen, fles water, water drinken flesje, blaar en eerste hulp.
 • Pictogram waterfles vullen
 • Pictogram fles water
 • Pictogram water drinken flesje
 • Pictogram blaar
 • Pictogram eerste hulp

Deze pictogrammen hadden we eerder al gemaakt:

Visitaal-pictogrammen voor airco, hittegolf, voetenbadje, weerbericht en zweten.
 • Pictogram airco
 • Pictogram hittegolf
 • Pictogram voetenbadje
 • Pictogram weerbericht
 • Pictogram zweten

Extra pictogrammen hitteplan

Visitaal-pictogrammen voor thermometer, temperatuur, warm, koud, licht bewolkt en regenbui.

We bleken nog wat pictogrammen rondom het hitteplan te missen, dus die hebben we snel bij ontworpen en toegevoegd aan de bibliotheek van Pictostudio. Ter verkoeling hebben we hebben ook wat lichte bewolking en een verkoelende regenbui toegevoegd;)

 • Pictogram warm thermometer
 • Pictogram koud thermometer
 • Pictogram temperatuur warm
 • Pictogram temperatuur koud
 • Pictogram licht bewolkt
 • Pictogram regenbui

Hieronder zie je een selectie van andere pictogrammen rondom de thema’s hitteplan en hittegolf.

Visitaal-pictogrammen voor zon, verbranden, zonnebrandcrème, parasol, drinken, water, zonnebril, zwembadje, zwembad, zwemmen, zwemles, zwembroek, zwemkleding, strand, ijs, waterijsje en ventilator.

Meer informatie over het hitteprotocol toepassen op je werk vind je op de website Kennisplein Gehandicaptensector.

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.