Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen hitteplan

Wat een hitte! Het is de eerste hittegolf van het jaar, en dan moet de Vierdaagse nog beginnen! Daarom hebben we extra pictogrammen hitteplan ontworpen. Zodat je je je cliënt of familielid goed kunt voorbereiden op de warmte. En de Vierdaagse-pictogrammen komen ook van pas als je gewoon een lange wandeling maakt.

Met deze pictogrammen in Pictostudio maak je eenvoudig zelf een hitteplan voor je cliënten, leerlingen of familieleden. De nieuwe pictogrammen hittegolf staan vanaf vandaag voor je klaar in Pictostudio voor Office of Pictostudio Pro:

 • Pictogram Waterfles vullen
 • Pictogram Fles water
 • Pictogram Water drinken flesje
 • Pictogram Blaar
 • Pictogram Eerste hulp

Deze pictogrammen hadden we eerder al gemaakt:

pictogrammen hitteplan
 • Pictogram Airco
 • Pictogram Hittegolf
 • Pictogram Voetenbadje
 • Pictogram Weerbericht
 • Pictogram Zweten

Extra pictogrammen hitteplan

We bleken nog wat pictogrammen rondom het hitteplan te missen, dus die hebben we snel bij ontworpen en toegevoegd aan de bibliotheek van Pictostudio. Ter verkoeling hebben we hebben ook wat lichte bewolking en een verkoelende regenbui toegevoegd;)

 • Pictogram Warm thermometer
 • Pictogram Koud thermometer
 • Pictogram Temperatuur warm
 • Pictogram Temperatuur koud
 • Pictogram Licht bewolkt
 • Pictogram Regenbui

Hieronder zie je een selectie van andere pictogrammen rondom de thema’s hitteplan en hittegolf.

pictogrammen hittegolf

Meer informatie over het hitteprotocol toepassen op je werk vind je op de website Kennisplein Gehandicaptensector.

Als je een licentie hebt voor Pictostudio kun je de nieuwe pictogrammen meteen gebruiken. Je hoeft niks te downloaden, gewoon Pictostudio opnieuw opstarten of het browservenster verversen en je vindt de pictogrammen als je in de linkerbalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert.


Mis je een pictogram of wil je zelf met Pictostudio Pro of Pictostudio voor Office ? Mail ons even via contact@pictostudio.nl.

Eenvoudig een hitteplan ontwerpen met pictogrammen in Pictostudio

Bespaar tijd met Pictostudio Pro

Professionals die vaker stappenplannen, stickervellen, dag- en weekschema’s maken of aanpassen kunnen met Pictostudio Pro veel tijd besparen. Met dit programma in de browser kun je overal inloggen en ontwerpen met Visitaal-pictogrammen.

Je kunt kiezen voor één van onze sjablonen, bijvoorbeeld de gratis Pictokalender, of je maakt zelf een stappenplan op maat.
Je voegt eenvoudig pictogrammen, klokken en eigen afbeeldingen toe aan je ontwerp. Pictostudio Pro is ontwikkeld voor logopedisten, intern begeleiders, zorgmedewerkers en leerkrachten maar ook geschikt voor veeleisende thuisgebruikers.

pictostudio_voor_office

Pictostudio voor Office: Vertrouwd & gemakkelijk

Werk je met Office en wil je meteen aan de slag met pictogrammen en ondersteunde communicatie? Pictostudio voor Office is ideaal als je met WORD of een ander Office-programma werkt. Het is een gebruiksvriendelijk programma voor ondersteunde communicatie met pictogrammen. Als je gewend bent om met WORD te werken kun je er zo mee aan de slag.

Met Pictostudio voor Office kun je ruim 2400 Visitaal-pictogrammen bewerken en plaatsen in je WORD-document. Het werkt heel eenvoudig, iedereen kan hiermee werken zonder uitgebreide instructie. Je bent minder tijd kwijt aan lastige software, updates of ge knutsel met Typex zodat jij meer tijd voor je cliënt hebt.Je hebt geen ingewikkelde programma’s meer nodig, je bewerkt de pictogrammen in Pictostudio en voegt ze simpel toe aan je de vertrouwde WORD-documenten.

Eenvoudig ontwerpen met praatplaten, schaalvragen en pictogrammen in PictoCanvas

Pictocanvas is het makkelijkste programma met Visitaal-pictogrammen. Met PictoCanvas kan iedereen snel ontwerpen met pictogrammen. Je kunt ook samen met een cliënt of familielid werken, ook op afstand: Op een gedeeld scherm kun je allebei in een praatplaat werken en pictogrammen en foto’s plaatsen.

Met de praatplaten en schaalvragen in PictoCanvas kun je allerlei onderwerpen bespreken en verschillende werkvormen met picto’s toepassen.
PictoCanvas kun je ook gebruiken als online whiteboard voor zorg op afstand, thuisonderwijs, spelletjes, ondersteunde communicatie en dagplanning.  Je kunt eenvoudig iemand uitnodigen en samen in het zelfde scherm werken.