Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen om te chatten

Visitaal-pictogrammen voor douchestoel, het gaat goed, het gaat niet goed, jammer, lachen, pizza eten, koffie drinken en hoe gaat het?
Foto van telefoon met chat-app Visitaal Chat.

Elke maand ontwerpen we nieuwe Visitaal-pictogrammen voor Pictostudio. Een deel van die pictogrammen worden ook gebruikt in Visitaal Chat, de gratis berichten-app voor mensen met een licht verstandelijke beperking. Dat betekent dat we soms een nieuw pictogram ontwerpen speciaal voor Visitaal Chat, maar ook dat we bestaande pictogrammen aanpassen aan de mobiele telefoon.

Veel Visitaal-pictogrammen zijn inmiddels ruim 20 jaar oud en komen uit de tijd dat we nog geen smartphones hadden. Er is in die tijd veel veranderd. Internet, social media en smartphones zijn nu ook voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking niet meer weg te denken uit het dagelijks leven.

Oude en nieuwe pictogram voor grappig.

Het oude pictogram ‘grappig’ (links) is erg gedetailleerd met heel fijne lijntjes. Op een smartphone is dit niet goed zichtbaar.

Het rechter pictogram is beter zichtbaar op klein formaat, en het sluit ook meer aan bij de emoji’s die veel mensen kennen van Whatsapp.

Oude en nieuwe pictogram voor huilen.

We hebben ook het pictogram ‘huilen’ vernieuwd. Ook hier had het oude pictogram fijne lijntjes die wegvallen op een smartphone, de nieuwe picto huilen is beter leesbaar op klein formaat en lage resolutie.

Oude en nieuwe pictogram voor pizza.

Ook de picto ‘pizza’ hebben we vernieuwd, niet alleen omdat het oude pictogram ‘pizza’ minder goed zichtbaar is op een smartphone, ook omdat het nieuwe pictogram beter aansluit bij het pictogram emoji dat mensen vaak al kennen.

Screenshot 'oude pictogrammen' in Pictostudio Pro en Pictostudio voor Office.

De oude pictogrammen blijven nog een maand beschikbaar als je Pictostudio gebruikt.

Je vindt ze in de categorie ‘Oude pictogrammen’ in de navigatiebalk links in het scherm waar je een pictogram kunt opzoeken.

De nieuwe pictogrammen van deze week:

  • Pictogram douchestoel
  • Pictogram het gaat goed
  • Pictogram het gaat niet goed
  • Pictogram jammer
  • Pictogram lachen
  • Pictogram pizza eten
  • Pictogram zullen we koffie drinken?
  • Pictogram hoe gaat het?

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.