Geplaatst op

Nieuwe en vernieuwde pictogrammen in Pictostudio

De bibliotheek met Visitaal-pictogrammen is de laatste jaren grondig aangevuld en vernieuwd, ook de komende maanden willen we hier extra energie in steken. We zijn druk bezig me thematische updates, zoals de verzameling pictogrammen over grensoverschrijdend gedrag uit de Toolkit Lichaam en seksualiteit of de pictogrammen rondom rouw en levenseinde.

We blijven nieuwe pictogrammen ontwerpen op aanvraag van onze klanten, zodat Visitaal en Pictostudio nog beter aansluiten op de praktijk van alledag van onze gebruikers.

De afgelopen jaren zijn zo ruim 1000 nieuwe pictogrammen toegevoegd aan de Visitaal-bibliotheek.
In Pictostudio kun je gemakkelijk door alle nieuwe pictogrammen heen scrollen:

Screenshot Pictostudio Pro met nieuwe pictogrammen in de categorie 'uitbreiding'.
Als je in de picto-editor klikt op ‘Uitbreiding’ zie je alle nieuwe pictogrammen die zijn toegevoegd sinds de lancering van Pictostudio.

Veel pictogrammen zijn inmiddels ook verouderd, dat is ook niet zo gek na twintig of dertig jaar. Soms zijn voorwerpen veranderd, zoals bijvoorbeeld de telefoon. Of er zijn nieuwe begrippen bijgekomen, zoals ‘chatten’, of ’tablet.’ Ook de stijl heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld, ook omdat we steeds meer begrippen moeten kunnen uitbeelden.

Daarom nemen we de hele bibliotheek onder handen, zoals bijvoorbeeld hieronder het pictogram voor koken:

Oude en nieuwe pictogram koken.
Pictogrammen koken en bakken naast elkaar.

We hebben ook een nieuw pictogram gemaakt voor koken zonder een persoon in beeld. En natuurlijk heb je in de keuken ook een pictogram nodig als je gaat bakken.

Hier zie je nog een aantal vernieuwde pictogrammen die vanaf vandaag in Pictostudio beschikbaar zijn:

Visitaal-pictogrammen voor maaltijd, eten, pan, restaurant, wasmachine, winkelen, gymnastiek en zwemmen.

We hebben ook een aantal nieuwe pictogrammen toegevoegd, vooral pictogrammen die door gebruikers zijn aangevraagd. Gebruikers van Pictostudio kunnen direct aan de slag, je hoeft niks te downloaden. Gewoon het programma opnieuw openen (Pictostudio voor Office) of je browservenster verversen (Pictostudio Pro) en ze staan voor je klaar.

Als je een begrip mist of een andere vraag hebt horen we het graag via de mail. De lijst met verzoeken is inmiddels behoorlijk lang, dus het kan zijn dat jouw verzoek niet direct ontworpen kan worden.

Visitaal-pictogrammen voor bakken, boterham eten, brace, driewielfiets, koken, medicijnkast, samen eten, spreekbeurt, turnzaal en wakker worden.

De nieuwe pictogrammen van deze week

  • Pictogram bakken
  • Pictogram boterham eten
  • Pictogram brace
  • Pictogram driewielfiets
  • Pictogram koken
  • Pictogram medicijnkast
  • Pictogram samen eten
  • Pictogram spreekbeurt
  • Pictogram turnzaal
  • Pictogram wakker worden

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.