Geplaatst op

Nieuwe en vernieuwde pictogrammen in Pictostudio

De bibliotheek met Visitaal-pictogrammen is de laatste jaren grondig aangevuld en vernieuwd, ook de komende maanden willen we hier extra energie in steken. We zijn druk bezig me thematische updates, zoals de verzameling pictogrammen over grensoverschrijdend gedrag uit de Toolkit Lichaam en seksualiteit of de pictogrammen rondom rouw en levenseinde.
We blijven nieuwe pictogrammen ontwerpen op aanvraag van onze klanten, zodat Visitaal en Pictostudio nog beter aansluiten op de praktijk van alledag van onze gebruikers.

De afgelopen jaren zijn zo ruim 1000 nieuwe pictogrammen toegevoegd aan de Visitaal-bibliotheek.
In Pictostudio kun je gemakkelijk door alle nieuwe pictogrammen heen scrollen:

Als je in de picto-editor klikt op ‘Uitbreiding’ zie je alle nieuwe pictogrammen die zijn toegevoegd sinds de lancering van Pictostudio.

Veel pictogrammen zijn inmiddels ook verouderd, dat is ook niet zo gek na twintig of dertig jaar. Soms zijn voorwerpen veranderd, zoals bijvoorbeeld de telefoon. Of er zijn nieuwe begrippen bijgekomen, zoals ‘chatten’, of ’tablet.’
Ook de stijl heeft zich de afgelopen jaren verder ontwikkeld, ook omdat we steeds meer begrippen moeten kunnen uitbeelden.
Daarom nemen we de hele bibliotheek onder handen, zoals bijvoorbeeld hieronder het pictogram voor koken:

We hebben ook een nieuw pictogram gemaakt voor koken zonder een persoon in beeld. En natuurlijk heb je in de keuken ook een pictogram nodig als je gaat bakken.

Hier zie je nog een aantal vernieuwde pictogrammen die vanaf vandaag in Pictostudio beschikbaar zijn:

We hebben ook een aantal nieuwe pictogrammen toegevoegd, vooral pictogrammen die door gebruikers zijn aangevraagd. Gebruikers van Pictostudio kunnen direct aan de slag, je hoeft niks te downloaden. Gewoon het programma opnieuw openen (Pictostudio voor Office) of je browservenster verversen (Pictostudio Pro) en ze staan voor je klaar.

Als je een begrip mist of een andere vraag hebt horen we het graag via de mail. De lijst met verzoeken is inmiddels behoorlijk lang, dus het kan zijn dat jouw verzoek niet direct ontworpen kan worden.

De nieuwe pictogrammen van deze week

  • Pictogram Bakken
  • Pictogram Boterham eten
  • Pictogram Brace
  • Pictogram Driewielfiets
  • Pictogram Koken
  • Pictogram Medicijnkast
  • Pictogram Samen eten
  • Pictogram Spreekbeurt
  • Pictogram Turnzaal
  • Pictogram Wakker worden

Eenvoudig ontwerpen met pictogrammen in Pictostudio

Als je zelf wilt ontwerpen met pictogrammen biedt PictoStudio verschillende pakketten voor school, zorginstelling en thuisgebruik. Je hebt de keuze uit Pictostudio voor Office, Pictostudio Pro en PictoCanvas. Deze programma’s bevatten allemaal ruim 2400 Visitaal-pictogrammen.

Eenvoudig werken met praatplaten, schaalvragen en pictogrammen in PictoCanvas

Pictocanvas is het makkelijkste programma met Visitaal-pictogrammen. Met PictoCanvas kan iedereen snel ontwerpen met pictogrammen. Je kunt ook samen met een cliënt of familielid werken, ook op afstand: Op een gedeeld scherm kun je allebei in een praatplaat werken en pictogrammen en foto’s plaatsen.

Met de praatplaten en schaalvragen in PictoCanvas kun je allerlei onderwerpen bespreken en verschillende werkvormen met picto’s toepassen.
PictoCanvas kun je ook gebruiken als online whiteboard voor zorg op afstand, thuisonderwijs, spelletjes, ondersteunde communicatie en dagplanning.  Je kunt eenvoudig iemand uitnodigen en samen in het zelfde scherm werken.

PictoCanvas is ook heel betaalbaar: Je kunt al werken met PictoCanvas vanaf €14,99 per jaar!

Bespaar tijd met Pictostudio Pro

Professionals die vaker stappenplannen, stickervellen, dag- en weekschema’s maken of aanpassen kunnen met Pictostudio Pro veel tijd besparen. Met dit programma in de browser kun je overal inloggen en ontwerpen met Visitaal-pictogrammen.

Je kunt kiezen voor één van onze sjablonen, bijvoorbeeld de gratis Pictokalender, of je maakt zelf een stappenplan op maat.
Je voegt eenvoudig pictogrammen, klokken en eigen afbeeldingen toe aan je ontwerp. Pictostudio Pro is ontwikkeld voor logopedisten, intern begeleiders, zorgmedewerkers en leerkrachten maar ook geschikt voor veeleisende thuisgebruikers.

pictostudio_voor_office

Pictostudio voor Office: Vertrouwd & gemakkelijk

Werk je met Office en wil je meteen aan de slag met pictogrammen en ondersteunde communicatie? Pictostudio voor Office is ideaal als je met WORD of een ander Office-programma werkt. Het is een gebruiksvriendelijk programma voor ondersteunde communicatie met pictogrammen. Als je gewend bent om met WORD te werken kun je er zo mee aan de slag.

Met Pictostudio voor Office kun je ruim 2400 Visitaal-pictogrammen bewerken en plaatsen in je WORD-document. Het werkt heel eenvoudig, iedereen kan hiermee werken zonder uitgebreide instructie. Je bent minder tijd kwijt aan lastige software, updates of ge knutsel met Typex zodat jij meer tijd voor je cliënt hebt.Je hebt geen ingewikkelde programma’s meer nodig, je bewerkt de pictogrammen in Pictostudio en voegt ze simpel toe aan je de vertrouwde WORD-documenten.