Geplaatst op

Pictogrammen digivaardigheid voor cliënten en professionals

Visitaal-pictogrammen voor eigen keuze, chatten smartphone, cursor, foutmelding, programmeur, qr-code scannen, usb en usb-kabel.

Digivaardigheid is belangrijk voor iedereen, ook voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Juist voor hen is digivaardigheid een voorwaarde om contact te houden met dierbaren en verzorgers, zeker nu we steeds vaker via internet en apps communiceren.

Digitale vaardigheden worden daarom ook voor deze groep steeds belangrijker. Daarom voegen we vandaag voegen een aantal nieuwe pictogrammen rondom ICT en communicatie toe aan Pictostudio die passen in het streven naar betere digivaardigheid. Want digivaardigheid begint met heel eenvoudige dingen, zoals het opladen van je smartphone of het begrijpen van een foutmelding.

Je kunt deze pictogrammen bijvoorbeeld gebruiken om een instructie te maken voor mensen die laaggeletterd zijn of een licht verstandelijke beperking hebben.

De eerste picto, het pictogram Eigen keuze, is wel gerelateerd aan communicatie maar valt daar ook een beetje buiten. Dit begrip is daarom niet minder belangrijk: het gaat om het pictogram voor Kiezen (in de zin van eigen keuze), op verzoek van één van onze gebruikers.

  • Pictogram eigen keuze en pictogram kiezen
  • Pictogram chatten smartphone
  • Pictogram cursor
  • Pictogram foutmelding
  • Pictogram programmeur
  • Pictogram qr-code scannen
  • Pictogram USB
  • Pictogram USB-kabel

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.