Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen koffie drinken

We hebben deze week een serie nieuwe pictogrammen koffie drinken toegevoegd, op verzoek van één van onze gebruikers. We hadden al eerder pictogrammen rondom koffie drinken ontworpen, maar er bleken toch nog een paar begrippen te missen.

Er was ook een verzoek om een pictogram Siroop te ontwerpen, en een extra pictogram Kast, naast het bestaande pictogram ‘Kledingkast’.
We horen graag welk pictogram jij nog mist in Pictostudio, samen zorgen we ervoor dat de Visitaal-bibliotheek actueel blijft en voor zoveel mogelijk gebruikers aansluit op het dagelijks leven.

  • Pictogram Pak Koffie
  • Pictogram Koffiepad Senseo
  • Pictogram Cupje koffiemelk
  • Pictogram Koffiemelk
  • Fles Siroop
  • Pictogram Kast
Een selectie pictogrammen ‘Koffie drinken’ in Pictostudio.

Stappenplan ‘Koffie zetten’ met pictogrammen

Koffie drinken is lekker, maar je moet het natuurlijk wel eerst zetten! Daarom kun je in Pictostudio gemakkelijk een stappenplan met pictogrammen maken:

Ontwerp zelf eenvoudig ondersteunde communicatie met pictogrammen

Met Pictostudio heb je ruim 2.400 Visitaal-pictogrammen onder handbereik. Deze uitgebreide bibliotheek met pictogrammen is speciaal ontwikkeld voor de zorg, het onderwijs of thuis. Maandelijks ontwerpen we nieuwe pictogrammen die automatisch Pictostudio geladen worden. Vanaf pakket 2e zijn de meeste Visitaal-pictogrammen op verzoek ook beschikbaar in het Arabisch, Turks, Engels, Frans en Pools.


Je kunt kiezen uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office, voor mensen die veel met WORD werken: met Pictostudio voor Office kun je snel en eenvoudig pictogrammen bewerken en deze vervolgens gebruiken in programma’s als Microsoft Office.

Pictostudio Pro is een uitgebreid programma met veel extra mogelijkheden voor de veeleisende gebruiker: je werkt in de browser en hebt dus overal toegang tot je pictogrammen, dagschema’s en stappenplannen. Pictostudio Pro is de beste optie voor iedereen die ondersteunde communicatie wil ontwerpen voor alle mogelijke situaties. Pictostudio Pro biedt veel extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld logopedisten maar ook voor familieleden die pictogrammen willen toepassen in de thuissituatie.


Met Pictostudio Pro maak je zelf snel een dag- of weekschema of visueel stappenplan voor ondersteunde communicatie. Begin met een kant en klaar schema en pas dit aan aan je wensen.

Als je gewend bent om in Office te werken kies je voor Pictostudio voor OfficeBekijk hier de video.