Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen fietsen en veiligheid

pictogrammen-fietsen

Fietsen is leuk, maar het kan ook gevaarlijk zijn als je niet goed oplet. Daarom hebben we een nieuwe serie pictogrammen fietsen ontworpen.

Hiermee kun je samen met je cliënt of familielid in gesprek over veilig fietsen en deelnemen aan het verkeer. Als je een licentie hebt voor Pictostudio kun je ze meteen gebruiken! Je kunt de tekst aanpassen, of de kleuren. Je kunt de pictogrammen fietsen zo gebruiken in instructiematerialen, stappenplannen of andere ondersteunde communicatie.

Heb je een idee voor een nieuw pictogram? Of een andere suggestie? Laat het ons weten via de mail.

De nieuwe pictogrammen fietsen

  • Pictogram Rustig fietsen
  • Pictogram Hard fietsen
  • Pictogram Slippen met de fiets
  • Pictogram Botsing met de fiets
  • Pictogram Botsing fiets auto
  • Pictogram Botsing fietsen

Zelf ontwerpen met pictogrammen

PictoCanvas: eenvoudig werken met picto’s

Pictocanvas is het makkelijkste programma met Visitaal-pictogrammen. Met PictoCanvas kun je ook op afstand samen met een cliënt of familielid werken: Op een gedeeld scherm kun je allebei pictogrammen en foto’s plaatsen, notities maken, tekenen en bewegen. Met de praatplaten en schaalvragen van PictoCanvas kun je allerlei onderwerpen bespreken en verschillende werkvormen toepassen.

PictoCanvas kun je gebruiken als een online whiteboard voor zorg op afstand, thuisonderwijs, spelletjes, ondersteunde communicatie en dagplanning.  Iedereen die je uitnodigt werkt in hetzelfde scherm.

pictostudio_voor_office

Pictostudio voor Office

Pictostudio voor Office is ideaal als je met WORD of een ander Office-programma werkt. Het is een gebruiksvriendelijk programma voor visuele ondersteuning met pictogrammen.

Met Pictostudio voor Office kun je ruim 2400 Visitaal-pictogrammen bewerken en plaatsen in je WORD-document. Het werkt heel eenvoudig, iedereen kan hiermee direct zelf aan de slag. Je hebt geen ingewikkelde programma’s meer nodig.

Pictostudio Pro

Pictostudio Pro is een programma in de browser. Hiermee maak je in een handomdraai stickervellen, dag- en weekschema’s.

Je kunt kiezen voor één van onze sjablonen, bijvoorbeeld de gratis Pictokalender, of je maak zelf een stappenplan op maat. Je voegt eenvoudig pictogrammen, klokken en eigen afbeeldingen toe aan je ontwerp.