Geplaatst op

Pictogram FFP2-mondkapje en meer nieuwe corona pictogrammen

Bijna 2 jaar geleden voegden we het eerste pictogram voor mondkapje toe aan Pictostudio. Vandaag voegen we weer een nieuw pictogram toe met hetzelfde onderwerp: het pictogram FFP2 mondkapje / FFP2 masker. Inmiddels hebben we ruim 150 corona-pictogrammen ontworpen voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, laaggeletterden en anderstalige nieuwkomers.
Op verzoek van logopedisten hebben we ook een nieuw programma ontwikkeld: PictoCanvas. Hiermee kun je ook op afstand met je cliënt of familielid communiceren met pictogrammen. Tot 31 maart mogen particuliere gebruikers PictoCanvas gratis gebruiken zonder verplichting. Een mooie manier om zonder kosten te ervaren wat pictogrammen betekenen in de ondersteunde communicatie in het dagelijks leven.

Hopelijk zijn we snel van alle maatregelen af, maar tot die tijd zullen we het moeten doen met de regels die voor iedereen gelden, ook voor mensen met een verstandelijke beperking. daarom hebben we nog een aantal pictogrammen ontworpen om ook de laatste corona maatregelen visueel uit te leggen. Als je een licentie hebt voor PictoStudio of Pictocanvas kun je deze pictogrammen direct gebruiken voor instructiematerialen, cliënt-communicatie en ondersteunende communicatie.

  • Pictogram FFP2 mondkapje
  • Pictogram Mondkapje verplicht op de gang
  • Pictogram Online training
  • Pictogram Sport tot 8 uur
  • Pictogram Quarantaine huisgenoten

Zelf ontwerpen met pictogrammen

Als je zelf wilt ontwerpen met pictogrammen biedt Pictostudio verschillende pakketten voor instelling en thuisgebruik. Je hebt de keuze uit Pictostudio voor Office, Pictostudio Pro en PictoCanvas. Deze programma’s bevatten allemaal ruim 2400 Visitaal-pictogrammen.

Pictostudio Pro

Pictostudio Pro is een programma in de browser. Hiermee maak je in een handomdraai stickervellen, dag- en weekschema’s.

Je kunt kiezen voor één van onze sjablonen, bijvoorbeeld de gratis Pictokalender, of je maak zelf een stappenplan op maat. Je voegt eenvoudig pictogrammen, klokken en eigen afbeeldingen toe aan je ontwerp.

pictostudio_voor_office

Pictostudio voor Office

Pictostudio voor Office is ideaal als je met WORD of een ander Office-programma werkt. Het is een gebruiksvriendelijk programma voor visuele ondersteuning met pictogrammen.

Met Pictostudio voor Office kun je ruim 2400 Visitaal-pictogrammen bewerken en plaatsen in je WORD-document. Het werkt heel eenvoudig, iedereen kan hiermee direct zelf aan de slag. Je hebt geen ingewikkelde programma’s meer nodig.

PictoCanvas: logopedie op afstand

Pictocanvas is het makkelijkste programma met Visitaal-pictogrammen. Met PictoCanvas kun je ook op afstand samen met een cliënt of familielid werken: Op een gedeeld scherm kun je allebei pictogrammen en foto’s plaatsen, notities maken, tekenen en bewegen. Met de praatplaten en schaalvragen van PictoCanvas kun je allerlei onderwerpen bespreken en verschillende werkvormen toepassen.

PictoCanvas kun je gebruiken als een online whiteboard voor zorg op afstand, thuisonderwijs, spelletjes, ondersteunde communicatie en dagplanning.  Iedereen die je uitnodigt werkt in hetzelfde scherm.