Geplaatst op

Update kerst en Omikron-pictogrammen

We hadden allemaal gehoopt dat we deze kerstdagen weer samen met familie en vrienden zouden kunnen vieren maar helaas… de Omikron-variant gooit roet in het eten. Hopelijk helpt de boosterprik en kunnen we in het nieuwe jaar snel weer ons sociale leven oppakken.
Ondertussen gaan wij door om iedereen te helpen deze moeilijke periode zo goed mogelijk door te komen.


Voor iedereen die het moeilijk heeft door de lockdown hebben we een mooi aanbod: Ons nieuwe programma PictoCanvas mag je gratis gebruiken tot en met 31 januari.

PictoCanvas is een nieuw programma met pictogrammen en praatplaten. Je kunt in PictoCanvas samen op afstand een dagschema maken, schaalvragen inzetten of een praatplaat kiezen om het gesprek met (licht-)verstandelijke mensen visueel te ondersteunen. Hier lees je alles over Pictocanvas en de voorwaarden voor een gratis licentie.


Om de nieuwe lockdown-maatregelen ook visueel te kunnen uitleggen aan (licht-) verstandelijk beperkte mensen en laaggeletterden hebben we nog een laatste update met corona pictogrammen gemaakt voor 2021. Deze nieuwe corona pictogrammen staan nu voor je klaar in Pictostudio.

Hieronder vind je een overzicht van de laatste coronapictogrammen:

  • Pictogram 4 personen bezoek kerst
  • Pictogram 4 personen bezoek oudjaar
  • Pictogram Booster omikron
  • Pictogram Booster vaccinatie
  • Pictogram Delta corona
  • Pictogram Naar het ziekenhuis
  • Pictogram Omikron corona
  • Pictogram Vaccinatie injectie

Zelf aan de slag met pictogrammen

Met Pictostudio heb je de beschikking over ruim 2.400 Visitaal-pictogrammen. Het is een uitgebreide bibliotheek met pictogrammen die zijn ontwikkeld voor de zorg, het onderwijs of thuis. Elke maand staan er automatisch nieuwe pictogrammen in de bibliotheek van Pictostudio. Vanaf pakket 2e zijn de meeste Visitaal-pictogrammen op verzoek ook beschikbaar in het Arabisch, Turks, Engels, Frans en Pools.
Er zijn 2 pakketten: Pictostudio voor Office, voor mensen die veel met WORD werken: met Pictostudio voor Office kun je snel en eenvoudig pictogrammen bewerken en deze vervolgens gebruiken in programma’s als Microsoft Office. Pictostudio Pro is een uitgebreid programma met veel extra mogelijkheden voor de veeleisende gebruiker: je werkt in de browser en hebt dus overal toegang tot je pictogrammen, dagschema’s en stappenplannen. Pictostudio Pro is de beste optie voor iedereen die ondersteunde communicatie wil ontwerpen voor alle mogelijke situaties. Pictostudio Pro biedt veel extra mogelijkheden voor bijvoorbeeld logopedisten maar ook voor familieleden die pictogrammen willen toepassen in de thuissituatie


Met Pictostudio Pro maak je zelf snel een dag- of weekschema of visueel stappenplan voor ondersteunde communicatie. Begin met een kant en klaar schema en pas dit aan aan je wensen.

Als je gewend bent om in Office te werken kies je voor Pictostudio voor OfficeBekijk hier de video.