Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen kerst

Het is alweer bijna kerstmis, misschien heb jij de kerstboom al opgetuigd, of moet je er nog eentje kopen? En ook al wordt het misschien niet het grote familiefeest waar we op hadden gehoopt, toch willen we graag samen zijn met de kerst. Speciaal voor de komende dagen hebben we daarom nieuwe kerstpictogrammen voor jullie ontworpen. Je kunt ze meteen gebruiken in Pictostudio, of in ons nieuwe programma Pictocanvas.

  • Pictogram Kerstkaart
  • Pictogram Kerstliedjes zingen kerstster
  • Pictogram Kerstliedjes zingen
  • Pictogram Kerstboom kerstcadeaus
  • Pictogram Kerstcadeau
  • Pictogram Kerststol
  • Pictogram Glühwein

Natuurlijk hadden we al kerstpictogrammen in Pictostudio, zoals deze serie.

Met Pictostudio Pro maak je zelf snel een dag- of weekschema of visueel stappenplan voor ondersteunde communicatie. Begin met een kant en klaar schema en pas dit aan aan je wensen.

Als je gewend bent om in Office te werken kies je voor Pictostudio voor OfficeBekijk hier de video.

Vind je het moeilijk om te kiezen tussen de verschillende programma’s? Kijk hier welk pakket voor jou het beste werkt!

Pictocanvas: eenvoudig online whiteboard met pictogrammen en praatplaten

Het afgelopen jaar hebben we samen met logopedisten uit onze gebruikersgroep  PictoCanvas ontwikkeld. Het verzoek was om een applicatie te maken waarmee je ook op afstand met cliënten of familieleden met pictogrammen en plaatjes kunt communiceren. Met Pictocanvas kun je ook tijdens een lockdown veilig samen werken, of samen het kerstfeest vieren.

PictoCanvas is een online whiteboard waarin je eenvoudig pictogrammen, foto’s, praatplaten en korte zinnen kunt combineren. Je kunt samen vanaf verschillende locaties in 1 scherm werken en tekenen, dingen aanwijzen en plaatjes of pictogrammen toevoegen en verslepen.

pictocanvas_thuisonderwijs_pictogrammen

Nieuw in Pictocanvas zijn de Praatplaten: je kunt ze gebruiken voor allerlei onderwerpen en combineren met pictogrammen, eigen foto’s en plaatjes. We voegen elke maand nieuwe praatplaten toe.

Vanuit PictoCanvas kun je andere deelnemers per e-mail uitnodigen, die kunnen met één klik direct vanuit de browser deelnemen aan hetzelfde canvas. Zo kun je op afstand met meerdere mensen tegelijkertijd werken in hetzelfde scherm.

Met PictoCanvas kun je samen spelletjes spelen, een tekening maken of een weekprogramma vullen. Ook kun je dit programma gebruiken om met (licht) verstandelijk beperkte cliënten over emoties te praten. Een ingevuld canvas kun je delen via mail, maar ook opslaan en opnieuw openen of uitprinten.

Je hoeft geen whizzkid te zijn, PictoCanvas is eenvoudiger in het gebruik dan andere whiteboard-programma’s. Het is rustig vormgegeven. Je kunt de knoppen bovenaan het scherm verbergen voor cliënten die prikkel-gevoelig zijn.