Geplaatst op

Eindelijk een pictogram Stroopwafel!

We krijgen continu verzoeken van onze gebruikers voor nieuwe pictogrammen, zoals de vraag naar een pictogram stroopwafel. Wie houdt er nou niet van een lekkere stroopwafel, wij wel! We hebben meteen een pak stroopwafels gekocht om als voorbeeld te gebruiken;) En op te eten natuurlijk!

Behalve het pictogram stroopwafel hebben we nog 4 nieuwe pictogrammen toegevoegd, zoals het pictogram depressief, en het pictogram uitslapen. Ze staan allemaal klaar voor gebruikers van Pictostudio, je hoeft ze niet te downloaden.
Hieronder zie je de lijst met nieuwe pictogrammen voor deze week, als je een begrip mist horen we het graag:

  • Pictogram Benen wassen
  • Pictogram Depressief
  • Pictogram Iemand bellen
  • Pictogram Stroopwafel
  • Pictogram Uitslapen

Pictogrammen gebruiken in stappenplannen en dagschema’s

Visitaal-pictogrammen zijn een laagdrempelig en hulpmiddel voor iedereen die ondersteuning kan gebruiken met communiceren. Ze zijn geschikt voor iedereen die moeite heeft met gesproken taal. De eenvoudige zwart-wit pictogrammen zijn ontworpen in samenwerking met deskundigen uit de praktijk zoals logopedisten en communicatiedeskundigen. Ze worden veel toegepast door logopedisten, op instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking, bij gezinnen thuis maar ook in het speciaal onderwijs en bij hulp en onderwijs aan anderstalige nieuwkomers zijn deze duidelijke pictogrammen al jaren populair.
Met de software van Pictostudio kan iedereen zelf deze pictogrammen gebruiken indagschema’s, stappenplannen, instructie en cliëntcommunicatie.

weekschema met pictogrammen maken

Met Pictostudio Pro maak je zelf in de browser dagschema’s, een stappenplan of een weekschema met pictogrammen.

In Pictostudio voor Office bewerk je een pictogram in Pictostudio en plaats je het vervolgens in WORD of een ander Office-document.

Je hebt de keuze tussen 2 pakketten: Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro
Beide programma’s bevatten de hele bibliotheek met ruim 2.000 Visitaal-pictogrammen en alle bewerkingsmogelijkheden. Zowel Pictostudio voor Office als Pictostudio Pro worden wekelijks automatisch aangevuld met nieuwe pictogrammen. 

Elke week voegen we nieuwe pictogrammen toe: met een licentie hebt kun je ze meteen bewerken en gebruiken: wanneer je Pictostudio opnieuw opstart (Pictostudio voor Office) of je browservenster ververst (Pictostudio Pro) worden de nieuwe pictogrammen automatisch geladen in het programma. Klik links in de menubalk op ‘Recent toegevoegd’ en ze verschijnen in beeld.