Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen vluchtelingen

Visitaal-pictogrammen voor bombardement, vluchten brandend huis, onder schot, politie buitenland, bang voor politie, unhcr, tentenkamp, vliegtuig naar Nederland, noodopvang en weerstand bevolking.

Update extra pictogrammen vluchtelingen

We zijn nog druk met het ontwerpen van extra pictogrammen rondom het thema vluchtelingen. Deze week voegen we weer 11 nieuwe vluchtelingen-pictogrammen toe. We kregen een aantal verzoeken van gebruikers, zoals bijvoorbeeld het pictogram ‘Weerstand bevolking’.

En we hebben een extra pictogram Politie toegevoegd: ten eerste omdat de Nederlandse politie misschien een voor migranten minder herkenbaar uniform draagt. En omdat de Nederlandse politie gelukkig benaderbaar is, en zich aan de spelregels van de Nederlandse rechtstaat houdt. Daarom vinden we het belangrijk dat we een extra pictogram Politie hebben om dit onderscheid duidelijk te maken.

 • Pictogram bang voor politie
 • Pictogram bombardement
 • Pictogram brand huis
 • Pictogram noodopvang
 • Pictogram onder schot
 • Pictogram politie buitenland
 • Pictogram tentenkamp
 • Pictogram UNHCR
 • Pictogram vliegtuig naar Nederland
 • Pictogram vluchten brandend huis
 • Pictogram weerstand bevolking
Visitaal-pictogrammen voor vluchtelingen, vluchtelingen boot, aanmelden balie, nachtmerrie en wakker liggen.

We zijn begonnen met het ontwerpen van een nieuwe serie pictogrammen: Pictogrammen voor vluchtelingen. We merken dat er steeds meer vraag is naar Visitaal-pictogrammen buiten de zorg, zoals bijvoorbeeld de strafrechtketen en het speciaal onderwijs. Niet alleen om mensen met een (licht) verstandelijke beperking te bereiken, maar ook voor mensen die de Nederlandse taal nog onvoldoende beheersen.

Anderstalige nieuwkomers en vluchtelingen hebben het vaak moeilijk om zich uit te drukken en om hun weg te vinden in de maatschappij. Als je de Nederlandse taal nog niet goed beheerst kunnen pictogrammen helpen om communicatie visueel te ondersteunen.

De meeste Visitaal-pictogrammen kun je ook vertalen met Pictostudio. Vanaf pakket 3 kun je de pictogrammen gemakkelijk vertalen in het Arabisch, Engels, Frans, Pools. We willen de komende maanden ook de pictogrammen die we het afgelopen jaar hebben ontworpen laten vertalen en werken aan een Oekraïense versie van de pictogrammen in Pictostudio.

 • Pictogram vluchtelingen
 • Pictogram vluchtelingen boot
 • Pictogram aanmelden balie
 • Pictogram nachtmerrie
 • Pictogram wakker liggen

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.