Geplaatst op

Nieuwe pictogrammen vluchtelingen

Update extra pictogrammen vluchtelingen

We zijn nog druk met het ontwerpen van extra pictogrammen rondom het thema vluchtelingen. Deze week voegen we weer 11 nieuwe vluchtelingen-pictogrammen toe. We kregen een aantal verzoeken van gebruikers, zoals bijvoorbeeld het pictogram ‘Weerstand bevolking’.
En we hebben een extra pictogram Politie toegevoegd: Ten eerste omdat de Nederlandse politie misschien een voor migranten minder herkenbaar uniform draagt. En omdat de Nederlandse politie gelukkig benaderbaar is, en zich aan de spelregels van de Nederlandse rechtstaat houdt. Daarom vinden we het belangrijk dat we een extra pictogram Politie hebben om dit onderscheid duidelijk te maken.

 • Pictogram Bang voor Politie
 • Pictogram Bombardement
 • Pictogram Brand huis
 • Pictogram Noodopvang
 • Pictogram Onder schot
 • Pictogram Politie buitenland
 • Pictogram Tentenkamp
 • Pictogram UNHCR
 • Pictogram Vliegtuig naar Nederland
 • Pictogram Vluchten brandend huis
 • Pictogram Weerstand bevolking

We zijn begonnen met het ontwerpen van een nieuwe serie pictogrammen: Pictogrammen voor vluchtelingen. We merken dat er steeds meer vraag is naar Visitaal-pictogrammen buiten de zorg, zoals bijvoorbeeld de strafrechtketen en het speciaal onderwijs. Niet alleen om mensen met een (licht-) verstandelijke beperking te bereiken, maar ook voor mensen die de Nederlandse taal nog onvoldoende beheersen.
Anderstalige nieuwkomers en vluchtelingen hebben het vaak moeilijk om zich uit te drukken en om hun weg te vinden in de maatschappij. Als je de Nederlandse taal nog niet goed beheerst kunnen pictogrammen helpen om communicatie visueel te ondersteunen.
De meeste Visitaal-pictogrammen zijn vanaf pakket 2 zijn op verzoek ook beschikbaar in het Arabisch, Engels, Frans, Pools. We willen de komende maanden ook de pictogrammen die we het afgelopen jaar hebben ontworpen laten vertalen.

Dit is een eerste set pictogrammen rondom het thema vluchtelingen, deze serie zal de komende weken verder aangevuld worden. Mocht je suggesties of wensen hebben voor nieuwe pictogrammen dan horen we het graag. Je kunt ons mailen via nico@spelpartners.nl.

 • Pictogram Vluchtelingen
 • Pictogram Vluchtelingen boot
 • Pictogram Aanmelden balie
 • Pictogram Nachtmerrie
 • Pictogram Wakker liggen

Maak zelf eenvoudig visualisaties maken met pictogrammen


Met Pictostudio Pro maak je zelf snel een dag- of weekschema of visueel stappenplan voor ondersteunde communicatie. Begin met een kant en klaar schema en pas dit aan aan je wensen.

Als je gewend bent om in Office te werken kies je voor Pictostudio voor OfficeBekijk hier de video.