Gepost op

Nieuwe pictogrammen duurzaamheid en afvalscheiding

Duurzaamheid wordt steeds belangrijker, ook thuis, op de instelling of op school. Daarom hebben we een nieuwe serie pictogrammen afvalscheiding ontworpen en toegevoegd aan Pictostudio. Je kunt ze zelf gebruiken in instructie- en voorlichtingsmaterialen of een dag of weekschema; zodat iedereen weet hoe je verantwoord van je afval afkomt. Of op welke dag het vuilnis wordt opgehaald;)

Mis je nog een pictogram rondom duurzaamheid, of een ander thema? Laat het ons weten dan gaan we graag voor je aan de slag. Zo maken we samen Pictostudio elke week een stukje beter.

 • Pictogram Vuilnis wegbrengen
 • Pictogram GFT
 • Pictogram glasbak
 • Pictogram Glas
 • Pictogram Papier
 • Pictogram Kleine elektrische apparaten
 • Pictogram Plastic
 • Pictogram Plastic blik drinkbakken afval
 • Pictogram Recyclebare beker
 • Pictogram Kleding en textiel
 • Pictogram Restafval
 • Pictogram Tampon maandverband weggooien
 • Pictogram Vuilniswagen

Zelf visualisaties maken met pictogrammen


Met Pictostudio Pro maak je zelf snel een dag- of weekschema of visueel stappenplan voor ondersteunde communicatie. Begin met een kant en klaar schema en pas dit aan aan je wensen.

Als je gewend bent om in Office te werken kies je voor Pictostudio voor Office. Bekijk hier de video.

Met beide pakketten van Pictostudio heb je altijd meer dan 2.000 Visitaal-pictogrammen op je computer die speciaal ontwikkeld zijn voor zorg, onderwijs en de thuissituatie. Wekelijks ontwerpen we nieuwe pictogrammen op aanvraag van onze gebruikers. De nieuwe pictogrammen worden automatisch toegevoegd aan het programma, je hoeft niks te downloaden!
We bieden 2 pakketten aan : Pictostudio voor Office, hiermee kun je snel en eenvoudig pictogrammen bewerken en plaatsen in programma‚Äôs als Microsoft Office, of Pictostudio Pro, een uitgebreid programma in de browser met veel extra mogelijkheden.