Gepost op

Nieuwe Visitaal pictogrammen prikkelverwerking voor ondersteunde communicatie

Ook deze week voegen we weer nieuwe pictogrammen toe aan Pictostudio. Deze week hebben we nieuwe Visitaal pictogrammen rondom prikkelverwerking en alledaagse zaken ontworpen. Auditieve en visuele prikkels kunnen grote invloed hebben op het welzijn van (licht) verstandelijke cliënten (LVB) of mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Daarom hebben we een serie pictogrammen ontworpen rondom dit thema.

Op verzoek van onze gebruikers hebben we ook de volgende pictogrammen ontworpen en toegevoegd: het pictogram Trilplaat, het pictogram Hand naar billen en het pictogram Tampon en maandverband weggooien. Stuk voor stuk pictogrammen uit de dagelijkse praktijk die breed inzetbaar zijn in dezorg en het (speciaal) onderwijs.

Je kunt deze pictogrammen met ruim 2.000 andere Visitaal-pictogrammen in Pictostudio meteen gebruiken voor ondersteunde communicatie, cliëntcommunicatie, dagplanning en stappenplannen:

  • Pictogram Auditieve prikkels
  • Pictogram Prikkelverwerking
  • Pictogram Visuele prikkels
  • Pictogram Trilplaat
  • Pictogram Hand naar billen
  • Pictogram Tampon en maandverband weggooien

Eenvoudig cliëntcommunicatie maken met pictogrammen maken in Pictostudio

In Pictostudio vind je meer dan 2.000 Visitaal-pictogrammen onder handbereik, speciaal ontwikkeld voor zorg, onderwijs en de thuissituatie. Wekelijks voegen we automatisch nieuwe pictogrammen toe aan de Visitaal-bibliotheek. De meeste Visitaal-pictogrammen zijn vanaf pakket 2 op verzoek ook beschikbaar in het Arabisch, Turks, Engels, Frans en Pools.
Je hebt de keuze uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office, hiermee kun je snel en eenvoudig pictogrammen bewerken en plaatsen in programma’s als Microsoft Office, of Pictostudio Pro, een uitgebreid programma in de browser met veel extra mogelijkheden.

corona-pictogrammen-dagschema

Met Pictostudio Pro maak je zelf snel een dag- of weekschema of instructie. Begin met een kant en klaar schema en pas dit aan aan je wensen.

Als je liever in Office werkt kies je voor Pictostudio voor Office. Bekijk hier de video.