Geplaatst op

Pictogrammen prikkelverwerking voor ondersteunde communicatie

Visitaal-pictogrammen voor auditieve prikkels, prikkelverwerking, visuele prikkels, trilplaat, hand naar billen en tampon maandverband weggooien.

Ook deze week voegen we weer nieuwe pictogrammen toe aan Pictostudio. Deze week hebben we nieuwe Visitaal pictogrammen rondom prikkelverwerking en alledaagse zaken ontworpen. Auditieve en visuele prikkels kunnen grote invloed hebben op het welzijn van (licht) verstandelijke cliënten (LVB) of mensen met een Autisme Spectrum Stoornis (ASS). Daarom hebben we een serie pictogrammen ontworpen rondom dit thema.

Op verzoek van onze gebruikers hebben we ook de volgende pictogrammen ontworpen en toegevoegd: het pictogram Trilplaat, het pictogram Hand naar billen en het pictogram Tampon en maandverband weggooien. Stuk voor stuk pictogrammen uit de dagelijkse praktijk die breed inzetbaar zijn in dezorg en het (speciaal) onderwijs.

Je kunt deze pictogrammen met ruim 2000 andere Visitaal-pictogrammen in Pictostudio meteen gebruiken voor ondersteunde communicatie, cliëntcommunicatie, dagplanning en stappenplannen:

  • Pictogram auditieve prikkels
  • Pictogram prikkelverwerking
  • Pictogram visuele prikkels
  • Pictogram trilplaat
  • Pictogram hand naar billen
  • Pictogram tampon en maandverband weggooien

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.