Gepost op

Nieuwe pictogrammen van deze week: pictogram downsyndroom en rad van fortuin!

We hebben weer nieuwe pictogrammen voor je ontworpen: we hebben het pictogram downsyndroom toegevoegd, dat bleek nog niet in onze bibliotheek te staan terwijl Visitaal-pictogrammen vaak worden ingezet bij de ondersteunde communicatie bij mensen met het syndroom van Down.

En we kregen een goede tip van een logopediste in het speciaal onderwijs: IKEA verkoopt een prachtig rad van fortuin dat je heel goed kunt inzetten als spelvorm, thuis, op locatie of in de klas. Je vindt de Lustig (zo heet het rad van fortuin bij IKEA) hier.

  • Pictogram Downsyndroom
  • Pictogram Rad van fortuin
  • Pictogram Hoogslaper bureau
  • Pictogram Tactiele prikkels
  • Pictogram Jack
  • Pictogram Werk in uitvoering

Ondersteunde communicatie met pictogrammen maken

Met de software van Pictostudio kan iedereen zelf aan de slag met de de bibliotheek met meer dan 2.000 pictogrammen voor ondersteunde communicatie inclusief ruim 100 corona-pictogrammen. 

Elke week voegen we nieuwe pictogrammen toe: met een licentie hebt kun je ze meteen bewerken en gebruiken: wanneer je Pictostudio opnieuw opstart (Pictostudio voor Office) of je browservenster ververst (Pictostudio Pro) worden de nieuwe pictogrammen automatisch geladen in het programma. Klik links in de menubalk op ‘Recent toegevoegd’ en ze verschijnen in beeld.

Je hebt de keuze tussen 2 pakketten: Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro
Beide programma’s bevatten de hele bibliotheek met ruim 2.000 Visitaal-pictogrammen en alle bewerkingsmogelijkheden. Zowel Pictostudio voor Office als Pictostudio Pro worden wekelijks automatisch aangevuld met nieuwe pictogrammen. 

corona-pictogrammen-dagschema

Met Pictostudio Pro maak je zelf in de browser dagschema’s, een stappenplan of een weekschema met pictogrammen.

pictostudio_voor_office

In Pictostudio voor Office bewerk je een pictogram in Pictostudio en plaats je het vervolgens in WORD of een ander Office-document.


Vind je het moeilijk om te kiezen? Ontdek hier welk pakket het beste past bij jouw wensen. Of mail ons en vraag meteen een offerte of licentie aan.