Geplaatst op

Pictogrammen bibliotheekbus, scootmobiel en stoma

Visitaal-pictogrammen voor stoma, stomazakje, seksuele voorlichting, scootmobiel en bibliotheekbus.

De nieuwe pictogrammen die we vandaag toevoegen zijn allemaal ontworpen op verzoek van gebruikers. Ze hebben heel verschillende onderwerpen, maar ze hebben wel een ding gemeen: ze kunnen van groot belang zijn in de ondersteunde communicatie voor cliënten die niet zo talig zijn, bijvoorbeeld omdat ze een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben of laaggeletterd zijn.

Dat geldt voor de pictogrammen rondom een stoma, maar ook voor een pictogram als seksuele voorlichting.

Wanneer je iets moet uitleggen of plannen is het belangrijk om de juiste passende pictogrammen onder handbereik te hebben zodat je ze meteen kunt toepassen in instructiematerialen of dagplanning op maat. Daarom blijven we elke week nieuwe pictogrammen ontwerpen in samenspraak met onze gebruikersgroep.

  • Pictogram stoma
  • Pictogram stomazakje
  • Pictogram seksuele voorlichting
  • Pictogram scootmobiel
  • Pictogram bibliotheekbus

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.