Gepost op

Nieuw in Pictostudio: pictogram bibliotheekbus, pictogram scootmobiel en pictogram stoma

De nieuwe pictogrammen die we vandaag toevoegen zijn allemaal ontworpen op verzoek van gebruikers. Ze hebben heel verschillende onderwerpen, maar ze hebben wel een ding gemeen: ze kunnen van groot belang zijn in de ondersteunde communicatie voor cliënten die niet zo talig zijn, bijvoorbeeld omdat ze een licht verstandelijke beperking (LVB) hebben of laaggeletterd zijn. Dat geldt voor de pictogrammen rondom een stoma, maar ook voor een pictogram als seksuele voorlichting.
Wanneer je iets moet uitleggen of plannen is het belangrijk om de juiste passende pictogrammen onder handbereik te hebben zodat je ze meteen kunt toepassen in instructiematerialen of dagplanning op maat. Daarom blijven we elke week nieuwe pictogrammen ontwerpen in samenspraak met onze gebruikersgroep.

  • Pictogram Stoma
  • Pictogram Stomazakje
  • Pictogram Seksuele voorlichting
  • Pictogram Scootmobiel
  • Pictogram Bibliotheekbus

Ondersteunende communicatie met pictogrammen

Als je een licentie hebt voor Pictostudio kun je de nieuwe pictogrammen meteen toepassen in ondersteunde communicatie: infobladen, stappenplannen, cliënt-communicatie en dagschema’s voor laaggeletterden, cliënten met een (licht) verstandelijke beperking en mensen met een migratie achtergrond.

Pictostudio voor Office of Pictostudio Pro: welk pakket past bij mij?

Je kunt kiezen uit uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office, hiermee bewerk je snel en eenvoudig pictogrammen. Die pictogrammen kun je vervolgens toepassen in programma’s als Microsoft Office.

Een andere optie is Pictostudio Pro; een uitgebreid programma met veel extra mogelijkheden. Pictostudio Pro werkt in de browser en is ook geschikt voor APPLE computers en Chromebooks.

pictpictostudio corona vaccinatie

Beide pakketten bevatten alle Visitaal-pictogrammen inclusief meer dan 100 corona-pictogrammen. Je kunt eenvoudig het juiste pictogram opzoeken aanpassen: kleur aanpassen, tekst wijzigen, lettertypes kiezen, roteren, een rood kruis of groene krul erdoorheen, etc.).