Gepost op

Nieuwe pictogrammen in Pictostudio: Pictogram BSO-bus en pictogram Kinderopvang

pictogram bso-bus en pictogram kinderopvang

Goed nieuws voor kinderdagverblijven en basisscholen: de BSO-bus is klaar voor gebruik! Deze verbeterde opvolger van de Stint is voorzien van tal van veiligheidsvoorzieningen zoals een rolkooi en sensoren die o.a. onder andere temperatuur, gps, acceleratie en hoeksnelheid (gyroscoop) ‘blackbox’ registreren. Ook afwijkend rijgedrag wordt gesignaleerd en de BSO-bus houdt zelf bij wanneer het tijd is voor onderhoud of vervanging.
Alle reden om voor de BSO-bus een pictogram toe te voegen in Pictostudio! Meer informatie over de BSO-bus vindt je hier.

En nu we het toch over kinderdagverblijven hebben: We ontdekten dat we nog geen pictogram voor kinderopvang hadden! Terwijl het pictogram Kinderopvang juist nu met alle corona-maatregelen zo belangrijk is.
En ook als straks iedereen gevaccineerd is natuurlijk, dus ook het pictogram Kinderopvang staat vanaf vandaag voor je klaar in Pictostudio.

Op verzoek van een gebruiker hebben we ook 3 nieuwe dieren ontworpen: het pictogram Kameel, pictogram Krekel en pictogram Pauw.

Hier vind je de lijst met de nieuwe pictogrammen van vandaag:

  • Pictogram Kameel
  • Pictogram Pauw
  • Pictogram Krekel
  • Pictogram Kinderopvang
  • Pictogram BSO-bus

Ondersteunde communicatie en dagplanning met pictogrammen maken

Met de softwarepakketten van Pictostudio kunnen professionals en thuisgebruikers zelf met meer dan 2.000 Visitaal-pictogrammen ondersteunde communicatie-materialen maken. 

Wekelijks ontwerpen we nieuwe pictogrammen en voegen ze toe aan Pictostudio: als je een licentie hebt kun je ze meteen gebruiken: als je Pictostudio opnieuw opstart (Pictostudio voor Office) of het browservenster ververst (Pictostudio Pro) worden de nieuwe pictogrammen automatisch geladen in het programma.

Wanneer je links in de menubalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert krijg je de recente pictogrammen in beeld.

Je kunt kiezen uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office en Pictostudio Beide programma’s bevatten alle ruim 2.000 Visitaal-pictogrammen en alle bewerkings-opties. Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro worden allebei wekelijks automatisch aangevuld met nieuwe pictogrammen. 

Wil je zelf met Pictostudio Pro of Pictostudio voor Office werken? Op deze pagina leggen we uit welk programma het beste past bij jouw situatie.