Geplaatst op

Pictogrammen BSO-bus en Kinderopvang toegevoegd

Visitaal-pictogrammen bso bus, kinderopvang, kameel, pauw en krekel.

Goed nieuws voor kinderdagverblijven en basisscholen: de BSO-bus is klaar voor gebruik! Deze opvolger van de Stint is voorzien van tal van veiligheidsvoorzieningen zoals een rolkooi en sensoren, die o.a. onder andere temperatuur, gps, acceleratie en hoeksnelheid (gyroscoop) ‘blackbox’ registreren. Ook afwijkend rijgedrag wordt gesignaleerd en de BSO-bus houdt zelf bij wanneer het tijd is voor onderhoud of vervanging.

Alle reden om voor de BSO-bus een pictogram toe te voegen in Pictostudio Pro en Pictostudio voor Office! Meer informatie over de BSO-bus vindt je hier. En nu we het toch over kinderdagverblijven hebben: We ontdekten dat we nog geen pictogram voor kinderopvang hadden. Terwijl het pictogram Kinderopvang juist nu met alle coronamaatregelen zo belangrijk is.

En ook als straks iedereen gevaccineerd is natuurlijk, dus ook het pictogram Kinderopvang staat vanaf vandaag voor je klaar in Pictostudio.

Op verzoek van een gebruiker hebben we ook 3 nieuwe dieren ontworpen: het pictogram Kameel, pictogram Krekel en pictogram Pauw.

Hier vind je de lijst met de nieuwe pictogrammen van vandaag:

  • Pictogram kameel
  • Pictogram pauw
  • Pictogram krekel
  • Pictogram kinderopvang
  • Pictogram BSO-bus

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.