Geplaatst op

Nieuwe coronapictogrammen en vaccinatiepictogrammen

Visitaal-pictogrammen vaccinatie corona, uitnodiging vaccinatie, afspraak maken vaccinatie, datum vaccinatie vraagteken, vaccinatie thuis, bijwerkingen vaccin, bijwerking koorts, bang voor vaccin en uitslag coronatest.
De nieuwe corona pictogrammen van deze week

De vaccinatiecampagne is begonnen. De eerste zorgmedewerkers zijn gevaccineerd, cliënten en kwetsbare mensen zullen snel volgen. Ondertussen moeten we nog erg voorzichtig zijn, want met de huidige besmettingscijfers blijft de lockdown voorlopig nog van kracht. Daarom hebben we vandaag weer een nieuwe update voor je gemaakt met coronapictogrammen, bijna een jaar na het eerste coronapictogram dat we half februari 2020 toevoegden aan Pictostudio.

Inmiddels bieden we een grote set met meer dan 100 coronapictogrammen aan in Pictostudio, klaar voor gebruik in cliënt-communicatie, ondersteunde communicatie en infobladen. Samen met Middin en Profilazorg hebben we al vroeg infobladen ontworpen die via Kennisplein Gehandicaptensector gratis ter beschikking werden gesteld. Voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking (LVB) maar ook voor de ouderenzorg.

Corona in pictogrammen

Op de website van Middin vind je duidelijke uitleg over alle vragen rondom het coronavirus via deze link naar Corona in Picto’s.

Samen met Profilazorg hebben we een infoblad ontwikkeld voor cliënten met (beginnende-) dementie die besmet zijn.Dit infoblad is gebaseerd op het ‘Protocol thuisisolatie van een patiënt met COVID-19’ van het RIVM. In samenwerking met Profilazorg hebben we deze vereenvoudigde versie met pictogrammen ontwikkeld.

Meer lezen over de coronapictogrammen in Pictostudio? Alle informatie en een ZIP met alle gratis infobladen met coronapictogrammen vind je hier.

Pictogrammen vaccinatie en corona

Dit zijn de nieuwe coronapictogrammen en vaccinatie-pictogrammen van deze week:

  • Pictogram bang voor vaccin
  • Pictogram afspraak maken vaccinatie
  • Pictogram uitslag coronatest
  • Pictogram bijwerking koorts
  • Pictogram bijwerkingen vaccin
  • Pictogram datum vaccinatie vraagteken
  • Pictogram uitnodiging vaccinatie
  • Pictogram vaccinatiecorona
  • Pictogram vaccinatie thuis

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.