Geplaatst op

Nieuwe Corona pictogrammen en vaccinatie pictogrammen

De nieuwe corona pictogrammen van deze week

De vaccinatie tegen het Coronavirus is begonnen! De eerste zorgmedewerkers zijn gevaccineerd, hopelijk volgen nu ook snel de cliënten en kwetsbare mensen. Ondertussen moeten we nog erg voorzichtig zijn want met de huidige besmettingscijfers blijft de lockdown voorlopig nog van kracht. Daarom hebben we vandaag weer een nieuwe update voor je gemaakt met corona-pictogrammen, bijna een jaar na het eerste corona-pictogram dat we half februari 2020 toevoegden aan Pictostudio.

Inmiddels bieden we een grote set met meer dan 100 corona-pictogrammen aan in Pictostudio, klaar voor gebruik in cliënt-communicatie, ondersteunde communicatie en infobladen. Samen met Middin en Profilazorg hebben we al vroeg infobladen ontworpen die via Kennisplein Gehandicaptensector gratis ter beschikking werden gesteld. Voor mensen met een (licht-) verstandelijke beperking (LVB) maar ook voor de ouderenzorg.

Corona in picto’s

Op de website van Middin vind je duidelijke uitleg over alle vragen rondom het corona-virus via deze link naar Corona in Picto’s.

Samen met Profilazorg hebben we een infoblad ontwikkeld voor cliënten met (beginnende-) dementie die besmet zijn.Dit infoblad is gebaseerd op het ‘Protocol thuisisolatie van een patiënt met COVID-19’ van het RIVM. In samenwerking met Profilazorg hebben we deze vereenvoudigde versie met pictogrammen ontwikkeld.

Meer lezen over de corona-pictogrammen in Pictostudio? Alle informatie en een ZIP met alle gratis infobladen met corona-pictogrammen vind je hier.

Pictogrammen vaccinatie en corona

Dit zijn de nieuwe corona-pictogrammen en vaccinatie-pictogrammen van deze week:

  • Pictogram Bang voor vaccin
  • Pictogram Afspraak maken vaccinatie
  • Pictogram Uitslag coronatest
  • Pictogram Bijwerking koorts
  • Pictogram Bijwerkingen vaccin
  • Pictogram Datum vaccinatie vraagteken
  • Pictogram Uitnodiging vaccinatie
  • Pictogram Vaccinatiecorona
  • Pictogram Vaccinatie thuis

Met een licentie voor Pictostudio kun je de nieuwe pictogrammen meteen gebruiken in stappenplannen, cliëntcommunicatie en dagschema’s voor laaggeletterden, mensen met een (licht) verstandelijke beperking of mensen met een migratie achtergrond.
Je hoeft niks te downloaden, gewoon Pictostudio opnieuw opstarten (Pictostudio voor Office) of het browservenster verversen (Pictostudio Pro) en je vindt de pictogrammen als je in de linkerbalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert.

pictostudio_voor_office

Pictostudio voor Office of Pictostudio Pro: welk pakket past bij mijn situatie?

Met alle pakketten van Pictostudio beschik je over alle Visitaal-pictogrammen inclusief meer dan 100 corona-pictogrammen. Je kunt eenvoudig het juiste pictogram opzoeken aanpassen: kleur aanpassen, tekst wijzigen, lettertypes kiezen, roteren, een rood kruis of groene krul erdoorheen, etc.).

Je hebt de keuze uit 2 pakketten: Pictostudio voor Office, hiermee kun je snel en eenvoudig pictogrammen bewerken en plaatsen in programma’s als Microsoft Office, en Pictostudio Pro; dit is een uitgebreid programma met veel extra mogelijkheden. Pictostudio pro werkt in de browser en is ook geschikt voor APPLE computers en Chromebooks. Beide programma’s bevatten alle ruim 2400 pictogrammen en worden wekelijks aangevuld met nieuwe pictogrammen.
Benieuwd welk pakket het beste bij jou past?