Gepost op

De eerste nieuwe pictogrammen van 2021

nieuwe pictogrammen in pictostudio

De eerste nieuwe pictogrammen van 2021 zijn klaar, het zijn 5 nieuwe pictogrammen die we allemaal op verzoek van gebruikers van Pictostudio hebben ontworpen. Klaar voor gebruik on ondersteunde communicatie, cliënt-communicatie en dag- en weekschema’s.

  • Pictogram Emoties
  • Pictogram Hersenen
  • Pictogram Lawaai
  • Pictogram Sociale contacten
  • Pictogram Vergadering

Ondersteunende communicatie met pictogrammen

Met Pictostudio kun je deze pictogrammen meteen gebruiken voor ondersteunde communicatie: Stappenplannen, cliënt-communicatie en dagschema’s voor laaggeletterden, cliënten met een (licht) verstandelijke beperking en mensen met een migratie achtergrond.

Gebruikers van Pictostudio hoeven niks te downloaden, je kunt gewoon Pictostudio opnieuw opstarten (Pictostudio voor Office) of je browservenster verversen (Pictostudio Pro) en dan staan de pictogrammen voor je klaar als je in de linkerbalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert.

Pictostudio voor Office of Pictostudio Pro: welk pakket past bij mijn situatie?

Er zijn 2 pakketten: Pictostudio voor Office, hiermee kun je snel en eenvoudig pictogrammen bewerken en plaatsen in programma’s als Microsoft Office, en Pictostudio Pro, een uitgebreid programma in de browser met veel extra mogelijkheden.
Benieuwd welk pakket het beste bij jou past?