Geplaatst op

Nieuwe Visitaal-pictogrammen brood bezorgen en kwijlen

Visitaal-pictogrammen voor brood bezorgen, kleren in de kast leggen, kwijlen, muziek luisteren koptelefoon en seksualiteit.

Ook deze week voegen we weer een nieuwe serie pictogrammen toe voor ondersteunde communicatie, deze keer allemaal op verzoek van gebruikers van Pictostudio. Van een logopediste van een grote zorginstelling kregen we het verzoek om een pictogram Luisteren naar muziek met een koptelefoon te maken, en een pictogram Kleren opruimen.

Van een logopediste in het speciaal onderwijs kregen we het verzoek om een pictogram Kwijlen te maken, zodat ze een leerling erop kunnen wijzen dat hij daar op moet letten. Ook het pictogram Seksualiteit hebben we op haar verzoek ontworpen en toegevoegd. Het is een variant op het eerdere pictogram Vrijen dat we ook hebben vernieuwd.

  • Pictogram brood bezorgen
  • Pictogram kleren in kast leggen
  • Pictogram kwijlen
  • Pictogram muziek luisteren koptelefoon
  • Pictogram seksualiteit

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.