Gepost op

Nieuwe pictogrammen voor het huishouden én vrije tijd

Nieuw pictogrammen voor laaggeletterden en mensen met een (licht) verstandelijke beperking. Dit keer een gemengde update met allemaal verzoeken van onze gebruikers: we hadden nog geen pictogram Wip, geen pictogram Nintendo Switch en ook het pictogram Fresubin drinkvoeding ontbrak nog in de bibliotheek. En natuurlijk mogen ook pictogrammen voor wc schoonmaken niet ontbreken.

  • Pictogram Wip
  • Pictogram Nintendo Switch
  • Pictogram Fresubin drinkvoeding
  • Pictogram WC-reiniger
  • Pictogram WC schoonmaken

Met een licentie voor Pictostudio kun je de nieuwe pictogrammen meteen gebruiken in stappenplannen, cliëntcommunicatie en dagschema’s voor laaggeletterden, mensen met een (licht) verstandelijke beperking of mensen met een migratie achtergrond.
Je hoeft niks te downloaden, gewoon Pictostudio opnieuw opstarten (Pictostudio voor Office) of het browservenster verversen (Pictostudio Pro) en je vindt de pictogrammen als je in de linkerbalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert.

Pictostudio voor Office of Pictostudio Pro: welk pakket past bij mijn situatie?

Er zijn 2 pakketten: Pictostudio voor Office, hiermee kun je snel en eenvoudig pictogrammen bewerken en plaatsen in programma’s als Microsoft Office, en Pictostudio Pro, een uitgebreid programma in de browser met veel extra mogelijkheden.
Benieuwd welk pakket het beste bij jou past?