Gepost op

Nieuwe corona-pictogrammen in Pictostudio

Ook deze week voegen we weer corona-pictogrammen toe aan de bibliotheek van Visitaal en Pictostudio. De steeds strengere corona-maatregelen maken het leven voor kwetsbare mensen en mensen met een beperking extra zwaar. Met name voor laaggeletterden en andere mensen die minder goed zijn in het begrijpen van geschreven voorlichtingsmateriaal is het lastig om te begrijpen wat de corona-maatregelen van de tweede lockdown in de praktijk betekenen voor hun dagelijkse leven. Daarom gaan we door met het ontwerpen van begrijpelijke pictogrammen waarmee iedereen zelf corona-voorlichting op maat kan maken. Hieronder vind je de update van vandaag:

  • Pictogram Lockdown
  • Pictogram BOA
  • Pictogram Coronamelder app
  • Pictogram Melding coronamelder
  • Pictogram Geen alcohol
  • Pictogram Geen alcohol na 20u
  • Pictogram 8 uur

We hebben sinds 10 februari meer dan 100 corona-pictogrammen ontworpen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle corona-pictogrammen in Pictostudio en een download met gratis voorlichtingsmateriaal rondom corona voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, laaggeletterden en mensen met een migratie achtergrond.

Zelf corona-voorlichting maken met pictogrammen

Met Pictostudio kun je meteen aan de slag met de corona-pictogrammen en meer dan 2.000 pictogrammen voor ondersteunde communicatie.

Elke week ontwerpen we nieuwe pictogrammen: met een licentie hoef je niks te downloaden: als je Pictostudio opnieuw opstart (Pictostudio voor Office) of het browservenster ververst (Pictostudio Pro) worden de nieuwe pictogrammen automatisch geladen in het programma. Als je in de linker menubalk ‘Recent toegevoegd’ selecteert verschijnen ze allemaal in beeld.

Pictostudio bestaat uit 2 pakketten: Je kunt kiezen uit Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro.
Beide programma’s bevatten alle ruim 2.000 Visitaal-pictogrammen en alle bewerkingsmogelijkheden. Pictostudio voor Office en Pictostudio Pro worden wekelijks automatisch aangevuld met nieuwe pictogrammen. 
Om de keuze wat makkelijker te maken hebben we hier de twee pakketten vergeleken.

Wil je zelf aan de slag met Pictostudio? Of mis je een pictogram? We vertellen je graag meer, stuur ons een mailtje via contact@pictostudio.nl.