Geplaatst op

Nieuwe coronapictogrammen in Pictostudio

Visitaal-pictogram voor lockdown, boa, coronamelder app, melding coronamelder, geen alcohol en acht uur.

Ook deze week voegen we weer coronapictogrammen toe aan de bibliotheek van Visitaal en Pictostudio. De steeds strengere coronamaatregelen maken het leven voor kwetsbare mensen en mensen met een beperking extra zwaar.

Met name voor laaggeletterden en andere mensen die minder goed zijn in het begrijpen van geschreven voorlichtingsmateriaal is het lastig om te begrijpen wat de coronamaatregelen van de tweede lockdown in de praktijk betekenen voor hun dagelijkse leven.

Daarom gaan we door met het ontwerpen van begrijpelijke pictogrammen waarmee iedereen zelf coronavoorlichting op maat kan maken. Hieronder vind je de update van vandaag:

  • Pictogram lockdown
  • Pictogram BOA
  • Pictogram coronamelder app
  • Pictogram melding coronamelder
  • Pictogram geen alcohol
  • Pictogram geen alcohol na 20u
  • Pictogram 8 uur

We hebben sinds 10 februari meer dan 100 coronapictogrammen ontworpen. Op deze pagina vind je een overzicht van alle coronapictogrammen in Pictostudio en een download met gratis voorlichtingsmateriaal rondom corona voor mensen met een (licht) verstandelijke beperking, laaggeletterden en mensen met een migratie achtergrond.

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.