Geplaatst op

Update 28 september: pictogram Overleden en pictogram Spatscherm

Visitaal-pictogrammen voor overleden, spatscherm tafel, tovertafel, downloaden en downloaden laptop.

Vandaag voegen we weer 5 nieuwe pictogrammen toe die we hebben ontworpen op verzoek van onze gebruikers.
Het pictogram Overleden is ontworpen op verzoek van een logopediste die bezig is met het ontwikkelen van infobladen met het thema ‘orgaandonatie’. We verwachten de komende weken meer pictogrammen rondom dit lastige onderwerp toe te voegen.

Het pictogram Spatscherm is gemaakt op verzoek van een logopediste die bezig is met het visualiseren van een nieuwe bezoekregeling. Nu de coronabesmettingen weer oplopen is het belangrijk dat we er samen voor zorgen dat kwetsbare cliënten veilig het contact met hun dierbaren kunnen onderhouden.

Het pictogram tovertafel was ook een verzoek. Steeds vaker zien we deze tovertafel in instellingen voor mensen met een verstandelijke beperking of ouderenzorg. Het is een innovatieve, leuke en zinvolle dagbesteding voor mensen met een verstandelijke beperking, dus een pictogram voor tovertafel mag niet ontbreken in Pictostudio!

  • Pictogram overleden
  • Pictogram spatscherm
  • Pictogram tovertafel
  • Pictogram downloaden
  • Pictogram downloaden laptop

Wekelijks voegen we nieuwe Visitaal-pictogrammen toe aan onze programma’s. We ontwerpen nieuwe pictogrammen op basis van de actualiteit of op verzoek van ouders, zorgverleners en leraren. Ook vernieuwen we regelmatig bestaande pictogrammen. Soms herzien we een pictogram naar aanleiding van een maatschappelijke discussie, technische ontwikkelingen (zoals telefoons, computers en televisies) of omdat een pictogram bij cliënten tot verwarring leidt.

Nieuwe Visitaal-pictogrammen zijn direct beschikbaar in onze apps, het overzicht in alle programma’s wordt automatisch bijgewerkt. Met Pictostudio Pro kun je eenvoudig dag- en weekschema’s, stappenplannen en stickervellen met pictogrammen ontwerpen. Met Pictostudio voor Office kun je onze pictogrammen aanpassen en toevoegen aan Word-documenten. PictoCanvas stelt je in staat om Visitaal-pictogrammen voor logopedie op afstand of tijdens een online vergadering in te zetten.

We bieden van alle programma’s een gratis demoversie aan waarmee je gelijk aan de slag kunt. Weet je niet zeker welke van onze producten het beste bij jouw wensen aansluit? Met dit handige overzicht kun je eenvoudig de verschillende Pictostudio-diensten met elkaar vergelijken.

Heb je een vraag of suggestie? Neem direct contact met ons op.